Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta către Chifu: Nu va fi niciun conflict între puterile statului

Ponta către Chifu: Nu va fi niciun conflict între puterile statului

scris de A.B.
2 afisari

Victor Ponta i-a dat asigurări consilierului prezidenţial Iulian Chifu, care a declarat că problema reprezentării la Consiliul European poate ajunge la CC, că nu va exista un conflict între preşedinte şi premier, întrucât ambii fac parte din puterea executivă. 

ponta

foto: dcnews.ro

„Nu va exista un conflict între puterile statului. Şi preşedintele şi primul-ministru fac parte din puterea executivă, lucru pe care probabil domnul Chifu nu-l ştie. Nu suntem nici putere judecătorească, nici putere legislativă, facem parte – că vrem sau nu vrem – din aceeaşi putere, puterea executivă”, a declarat, pentru Mediafax, Ponta.

El a ţinut să precizeze că nu există nico intenţie din partea sa de a crea un conflict artificial pe tema reprezentării la Consiliul European.

„Există categoric din partea mea o intenţie şi un mandat de a avea România reprezentată cât mai bine la nivel european. Asta înseamnă că cel care participă să aibă un mandat clar şi să obţină cât mai mult pentru România. Eu cred că şi preşedintele poate să facă lucruri utile pentru România, aşa cum şi eu voi face”, a completat Victor Ponta.

Ponta a subliniat că este interesat să îndrepte ceea ce a criticat până acum, respectiv faptul că în România a existat până de curând un prim-ministru care nu a călcat în viaţa lui la Bruxelles şi care afla de la televizor ce se întâmplă în UE.

„Ce să facem acuma? Să ne judecăm pe la Curtea Constituţională? Cred că avem, şi preşedintele, şi eu, lucruri utile de făcut”, a adăugat Ponta.

Consilierul prezidenţial Iulian Chifu a declarat că, în lipsa unei rezolvări prin dialog între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, problema reprezentării la Consiliul European poate ajunge şi la Curtea Constituţională.

1 comentariu

digital 14-05-2012 - 17:53

porkul kiombelix,având în vedere că și-a pierdut puterea executivă,are de gând să translateze scandalurile de la orice nivel către instituțiile unde mai are influență politică și de altă natură!
javra ordinară!
mori mă,jeghosule,de oftică!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult