Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta confirmă intrarea UDMR în Guvern. Pricopie rămâne la Educație

Ponta confirmă intrarea UDMR în Guvern. Pricopie rămâne la Educație

scris de C.S.
5 afisari

Victor Ponta a declarat că va merge săptămâna viitoare, marţi, în Parlament cu un Guvern care va asuma în totalitate programul USL, el arătând că a propus UDMR să facă parte din guvernare şi că fiecare partid component coaliţiei parlamentare va avea un vicepremier.

Victor Ponta invită UDMR la guvernare.

Ponta a spus, la Antena 3, că va prezenta Parlamentului o structură guvernamentală aşa cum era şi a USL, pentru a da mesajul că liberalii pot reveni oricând în Executiv.

Premierul a precizat că majoritatea parlamentară va fi asigurată de USD, grupul minorităţilor şi UDMR, pentru a se asigura o majoritate stabilă. Ponta a spus că Guvernul va avea structura actuală din care vor lipsi 2, 3 sau 4 poziţii care nu s-au dovedit absolut necesare.

„Nu e timp de mari schimbări. E un mesaj către liberali că nu le ia nimeni posturile”, a spus Ponta, care a arătat că Guvernul viitor va fi alcătuit în mare parte din actualii miniştri. El a mai spus că este important ca toate partidele componente să aibă reprezentare clară în Guvern, dacă se poate la nivel de vicepremier.

Actualul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, va face parte şi din viitoarea structură a Cabinetului. „La Educaţie intenţionez să îl păstrez pe domnul Pricopie să-şi ducă mai departe proiectele începute”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că va anunţa luni toate numele miniştrilor, când va avea toate discuţiile cu toate forţele politice.

29 comentarii

Mircea 27-02-2014 - 05:41

Ce cruda e soarta uneori cu fudulii fara minte. Dupa ce au murdarit memoria inaintasilor ridicindu-si poalele in cap in fata comunistilor, „liberalii” de azi vad ca au cedat locul din guvern celor pe care i-au refuzat din motive de nationalism primitiv: ungurii.
Condusi de un repetent cu ifose de sef de stat si „reprezentati” in mediul virtual de imbecili primitivi ca urbos liberalii de azi au ajuns unde le este locul: in latrina politicii.
Repetentul ii amageste pe urbosi ca anul asta ajunge presedinte (dar nu spune la ce bloc) si ca viitorul prim-ministru o sa fie liberal. Si spune chestia asta cu trestia in gura.

urbos 27-02-2014 - 05:52

Hehehe, chinuitule.
Vezi-ti ma scarba de ce bese Kioru tau pe cu ma, ca n-ai tu treaba cu liberalii si liberalismu.Tot ce guitati voi e egal cu zero. Ca si cum ar vorbi Iliescu despre taranisti si Stalin despre capitalisti.
Taras, mars!

urbos 27-02-2014 - 05:54

ce bese pe cur…(sa nu cumva sa intelegi gresit si sa te simti mai bine)

UnUL 27-02-2014 - 08:08

La tine k u r u l și gura sunt inversate, C u r Bubos.

urbos 27-02-2014 - 08:00

Dementu cica liberalii au cedat locu, nu ca pesedistii ii baga pe bozgori in guvern. Doamne ce oligofren. Hahaha.

Mircea 27-02-2014 - 06:33

Klaus Iohannis nu exclude o alianţă cu Traian Băsescu.

„Noi suntem o formaţiune politică de centru dreapta. Noi vom fi opoziţie de centru dreapta. Dacă alte formaţiuni de dreapta vor dori să vină alături de noi, au libertatea de o face, dar opoziţia vom fi noi.”

Hehehehe, ce temenele o sa vedem la Cotroceni din partea liberalilor.

Mircea 27-02-2014 - 06:55

Sigur, ei o sa fie opozitia tot asa cum pina ieri erau puterea.

urbos 27-02-2014 - 07:00

Asa e in democratie ma eczema, azi la putere, maine in opozitie, nu tot timpu la putere, precum taratura securista si comunista Traian Basescu.

pathfinder 27-02-2014 - 08:10

70%.
Jos Base!

urbos 27-02-2014 - 06:58

Pai pregateste-te sa dai limbi unde n-ai mai dat. Mai ales lu Antonescu.

UnUL 27-02-2014 - 08:16

Obsesia linsului, suptului, etc. la impotenții forumului.

UnUL 27-02-2014 - 08:06

Domnule Mircea, în mod firesc locul liberalilor e într-o alianță de dreapta, nu alături de urmașii comuniștilor, de „partidul roșu”. Și dacă ân ultimii ani nu am fost guvernați de o alianță de dreapta ci de anUuSuL contra naturii e în primul rând vina lui Tăriceanu, de două ori vinovat:
– Că după ce a ieșit la iveală povestea cu „bilețelul roz” (care era, de fapt galben) în care îi cerea președintelui Băsescu să intervină în justiție în favoarea lui Dinu Patriciu a rupt alianțe DA și s-a aliat în taină (și nu prea) cu PSD-ul.
– Că după alegeri a refuzat să intre la guvernare alături de PDL (punând o condiție inacceptabilă (postul de prim-ministru), lăsînd cale liberă unei alte alianțe contra naturii, PDL-PSD (căci țara trebuia guvernată) care n-a ținut nici măcar un an (nu avea cum!).
Iar acum merge înainte alături de PSD. Să fie vorba doar de „agățarea de ciolanul puterii”, sau e mai mult decât atât, cum presupunea cineva pe forumuri? O fi având fiul adoptiv al turnătorului cu patalama Amedeo Lăzărescu ceva „bube în cap” cu care este acum șantajat („pac la Războiul”!) ca să colaboreze cu neo-comuniștii și să rupă – încă o dată – PNL (Cum scriam, dacă cu multți ani în urmă fusese printre fondatorii efemerului „PNL-aripa tînără”, acum vrea să înființeze ”PNL-aripa bătrînă” – sau „aripa veterani”, sau „aripa roșie”.)
În ce privește candidatura lui la președinție, aș spune doar atât: Da, probabil că ar arăta mai bine în scaunul de președinte decât C ă c ă r ă u : este un „aristocrat”, elegant, cult, cu prestanță, știind limbi străine (în vreme ce Antonescu nu își vorbește corect nici propria limbă, născocind forme de plural ca „serviciuri” și „omide”), dar nu este un caracter, este la fel de fidel față de aliații politici ca și în căsătorie, este prea apropiat de stânga roșie, iar ca prim ministru a dovedit că prea puțin îi pasă de România ci doar de proprii acoliți, aruncând la sfârșit de mandat peste 11 miliarde pe pomeni electorale și lăsând țara, atunci când asupra el s-a abătut criza, cu un deficit de peste 5%, mult mai mult decât permitea UE, așa că era să ne alegem și cu o sancțiune din partea Europei. Și a umflat peste măsură aparatul funcționăresc, împănat cu oamenii lui. Încât Emil Boc s-a trezit în situația de a nu mai avea bani pentru 300 000 de salarii. – Consecința o știm cu toții și am simțit-o pe propria piele.

UnUL 27-02-2014 - 08:07

Erată: „ÎN ultimii ani”

Mircea 27-02-2014 - 08:25

Analiza dvs. e corecta. Ca sa fiu foarte clar vreau sa arat din start ca eu am conceptii liberale deci as vota cu ei dar…..fara Antonescu si urbosii din jurul lui. Pentru mine Tariceanu nu valoreaza nici doi bani. Si urbos putea sa guverneze in locul lui cu pomeni electorale pe banii nostri. Daca liberalii adevarati nu se trezesc nici acum din somnul asta anti si-o fac cu mina lor.

pathfinder 27-02-2014 - 08:29

DA.

UnUL 27-02-2014 - 08:52

Ești tâmpit! Alea 300 de hectare s-au luat pe credit și se plătesc rate pentru ele, nu are nicio legătură cu banii de la buget sau cu pomenile electorale.

pathfinder 27-02-2014 - 09:00

@UnUL

🙂
1. Nu-s tampit.
2. Ce treaba am eu cu hectarele alea?

UnUL 27-02-2014 - 09:07

Scuze, am probleme cu plasarea în pagină !!

UnUL 27-02-2014 - 09:08

Plus că gunoaiele lui Buboșel sau Degețel dispar de pe forum când ți-e lumea mai dragă (și pe drept cuvânt!) făcându-te să dai impresia că vorbești singur.

pathfinder 27-02-2014 - 09:11

Trebuie precizat ca nu dispar de la sine.
Sunt taiati din cauza valorii lor inestimabile…

Mircea 27-02-2014 - 10:00

Eu ca sa nu mai vorbesc singur nu mai imi pierd vremea cu trolii. Si asa sunt perdanti.

UnUL 27-02-2014 - 10:10

Mda, domnule Mircea. Tactica asta am aplicat-o deocamdată cu Salaud și Parpanghel, a căror ticăloșie și minciuni m-au indignat; dar probabil voi lărgi sfera.

Mircea 27-02-2014 - 10:17

UnUL
Prefer sa fac schimb de informatii cu oameni care au ceva de spus. Nu are rost sa ma cobor la nivelul cel mai de jos ca nu cistig nimic.

UnUL 27-02-2014 - 10:55

Ai dreptate. Dar uneori să-i trimiți la naiba pe cretini poate fi o defulare. Este un lucru care îmi este total interzis în activitatea mea profesională, unde am păstrat întotdeauna un limbaj și un ton decent și m-am menținut în limitele unor polemici civilizate și bazate pe argumente, deși mi-am refulat adeseori impulsul de a administra niște șuturi în dos și niște pumni în figură (sunt o natură destul de impulsivă). Aici pe forum îi pot trimite pe cretini direct la d r a c u l, așa cum simt nevoia s-o fac. Deci nu e vorba de un „câștig” ci de o scăpare de umorile acumulate în contact cu „minunatele” realități românești.

urbos 27-02-2014 - 08:33

Pomeni electorale ma secatura? Tariceanu a dat bani in buzunarele oamenilor ma scursura comunista si securista. Nu i-a luat ca Udrea la partid, pentru ca apoi sa dea pantofi cu toc la sinistrati. Ai inteles ma fiu de catea?
Esti un gunoi ma fiu de catea, n-ai tu treaba cu liberalismu. Cica a demonstrat el, ca e liberal. Hahahaha!
Fii atent fiu de catea, iti demonstrez acu ca si eu sint basist. As vota si eu cu Basescu, daca isi baga familia de infractori in puscarie, apoi se spanzura.

UnUL 27-02-2014 - 08:36

Aha, C u r Bubos! Deci și-a băgat în buzunar 11 miliarde din bugetul de stat și apoi as dat „din buzunarul lui” pomeni electorale. Interesant.

urbos 27-02-2014 - 08:40

Dementule, a dat oamenilor, nu i-a bagat in buzunarele lui, cum faceti voi, lepre comuniste si securiste, de va luati prin furt cate 300 de hectare odata.
Pe vremea lui Tariceanu oamenii au trait mai bine.
Mori in chinuri!

UnUL 27-02-2014 - 08:54

Corect: au trăit mai bine pentru că era perioadă de boom economic; apoi a venit criza, peste care, dacă aveam cele 11 miliarde aruncate de Tăriceanu pe pomeni electorale, am fi trecut mult mai ușor (poate nici nu era nevoie de tăierea provizorie a salariilor).

Mircea 27-02-2014 - 09:56

urbos (ultima data)
Pentru mine un troll care si-a adus aportul ca partidul lui sa ajunga de la putere in opozitie nu valoreaza mai mult decit o ceapa degerata. Nu mai imi pierd vremea CU tine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult