Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Dacă ţine cont de interesul naţional, Băsescu va promulga legile privind TVA şi pensiile

Ponta: Dacă ţine cont de interesul naţional, Băsescu va promulga legile privind TVA şi pensiile

scris de Ziua Veche
3 afisari

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că, dacă preşedintele Traian Băsescu va ţine cont de interesul naţional, va promulga legile privind reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

 

Ponta a spus că, dacă Traian Băsescu va ţine cont într-adevăr de interesul naţional şi nu va avea o poziţie populistă, aşa cum a declarat luni seară, atunci nu poate decât să promulge cele două legi.

„Ambele legi, şi cea prin care TVA scade la alimentele de bază, şi cea prin care pensiile mici nu se impozitează sunt în interesul naţional şi au un impact benefic asupra a milioane de români. Dacă ţine cont de interesul naţional, atunci Traian Băsescu trebuie să promulge cele două legi”, a afirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, menţionând că se va pronunţa cu celeritate asupra acestora şi că se poate miza, din partea sa, pe o poziţie în acord cu interesul naţional şi nu pe una populistă.

„Mă voi pronunţa şi mă voi pronunţa cu celeritate asupra acestor două legi sau asupra acestei legi. Puteţi să mizaţi pe o atitudine în concordanţă cu interesul naţional, nu pe o atitudine demagogică sau care de natură să-i păcălească pe români. Mizaţi pe o atitudine şi o acţiune a preşedintelui României în acord cu interesul naţional”, a spus Băsescu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în urmă cu o săptămână, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24 la sută la 5 la sută pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

Tot atunci, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că „venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult