Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta – De ce a fost propus Duşa la Apărare şi nu la Interne

Ponta – De ce a fost propus Duşa la Apărare şi nu la Interne

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Victor Ponta a declarat în seara zilei de luni, 19 decembrie, că Mircea Duşă a fost numit ministru al Apărării, după ce PNL a spus că e important să aibă Internele, cu Radu Stroe.

Ponta - De ce a fost propus Duşa la Apărare şi nu la Interne (foto:arq.ro)

PNL a avut prima opţiune pentru unul dintre cele dou ministere (Ministerul Internelor şi Ministerul Apărarii Naţionale), alegând să meargă pe mâna lui Radu Stroe. Liderul PSD, Victor Ponta a spus astfel că pentru colegii de alianţă, PNL, este important să deţină acest minister, acesta declarându-se mulţumit de modul în care s-au desfăşurat lucrurile ieri.

Ponta a declarat la o emisiune la Antena 3, în noaptea de luni că atunci când PNL a ales Ministerul de Interne a hotărât ca Duşa meargă la Ministerul Apărării, „pentru că mi s-ar fi părut incorect să-l scot pur şi simplu din Guvern”. Premierul a adăugat astfel că acestea sunt „nedreptăţile” deciziilor politice.

În urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, Mircea Duşa a fost reales deputat în colegiul uninominal nr. 5 din Harghita, pe listele USL (PSD). La 7 mai 2012 a fost învestit ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul în Cabinetul Ponta, funcţie deţinută până la 6 august 2012, când a devenit ministru al Administraţiei şi Internelor în Cabinetul Ponta I.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult