Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Decizia lui Antonescu era singura rațională

Ponta: Decizia lui Antonescu era singura rațională

scris de C.S.
4 afisari

Decizia lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa prezidențială era, strict politic, singura rațională, dar simt o mare tristețe și dezamăgire pentru un om care mi-a fost partener în cel mai spectaculos proiect politic de după 1989, afirmă președintele PSD, premierul Victor Ponta.

Ponta: Decizia lui Antonescu era singura rațională.

„Am aflat despre decizia lui Crin de a se retrage din cursa prezidențială! Strict politic — era singura varianta rațională, orice altceva însemna doar accentuarea dezastrului său politic și personal! Dar simt o mare tristețe și dezamăgire pentru un om care mi-a fost prieten și partener în cel mai spectaculos proiect politic de dupa ’89!”, menționează Ponta.

El adaugă că a crezut din toată inima că Antonescu „putea să fie un președinte foarte bun al României, cu condiția să păstreze cu orice preț USL și principiile sale fondatoare”. „În 2013, când principalii săi sfătuitori au devenit domnii Roșca Stănescu, Gușă și Rareș Bogdan, i-am spus de zeci de ori că acești ‘consilieri’ îl vor impinge încet și sigur pe drumul pe care doar Traian Băsescu îl dorea pentru Crin și pentru PNL, drumul distrugerii USL și al eliberării spațiului pentru alte persoane care erau de mult pregătite și ‘acoperite’ în diverse laboratoare! Sunt supărat pe mine că nu am avut destulă energie, timp și răbdare să-l conving de ceea ce acum este evident pentru toți! Nu simt niciun fel de resentiment față de Crin, îi urez numai bine și sper sincer să aibă puterea de a privi în urmă cu alți ochi. Și dacă va accepta că are și el o vină pentru ce s-a întâmplat înseamnă că ne vom reîntâlni cândva din nou pe drumul lung și anevoios al politicii”, afirmă președintele PSD.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat sâmbătă intenția de a nu candida la alegerile prezidențiale din acest an, ca un pas spre urgentarea realizării proiectului de unificare a forțelor de dreapta și în vederea desemnării cât mai grabnic a unui candidat unic al dreptei la președinția României.

15 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-06-2014 - 11:21

E S d-le P M; Gresiti ca deobicei !Decizia Crinului ophilit a fost …F O R T U I T A !
Rationala , in nici un caz , …violele!

UnUL 01-06-2014 - 11:33

„Fortuită” (=neprevăzut, inopinat; întâmplător- DEX)? Nici gând. A fost o decizie lucidă, bazată pe constatarea unei realități: că poate fi o piatră de moară în uniunea dreptei. (îți dau din nou articolul lui Bocancea pe care l-am mai citat o dată, dar care îmi pare a pune punctele pe i-uri:
Dacă retragerea din cursa pentru prezidenţiale ar fi fost doar o chestiune care l-ar fi privit numai pe Crin Antonescu, lucrurile ar fi fost mai simple. Problema este că PNL a pierdut prea mult timp şi prea multă energie în aventura sa uselistă.
Retragerea lui Crin Antonescu din postura de candidat la fotoliul de la Cotroceni este un gest politic bun. Crin Antonescu şi-a dat un mare viitor la spate încă din vara lui 2012. Remachetarea sa discursivă din ultima perioadă nu poate şterge cu buretele ieşirile sale antidemocratice şi antieuropene din acea perioadă. S-a aruncat în acel proiect antidemocratic fără rest, fără a-şi lăsa un careu de fugă. Şi-a jignit preopinenţii naţionali şi europeni, s-a dedat la glumiţe de prost gust şi în perioada interimatului de la Cotroceni a dovedit că acel scaun nu este pentru el. Iar recenta declaraţie la întoarcerea din SUA, în care spune că imposibilitatea existenţei democraţiei fără stat de drept este doar o opinie a americanilor dovedeşte că omul are mari probleme de înţelegere a democraţiei, că prostiile făcute în vara lui 2012 nu au fost accidente, ci gesturi venite din convingere.
Dacă retragerea din cursa pentru prezidenţiale (în măsura în care nu este doar o chestiune retorică, aşa cum ne-a obişnuit, ci un gest politic real) ar fi fost doar o chestiune care l-ar fi privit numai pe Crin Antonescu, lucrurile ar fi fost mai simple. Problema este că PNL a pierdut prea mult timp şi prea multă energie în aventura sa uselistă. Iar construirea candidatului Crin Antonescu s-a bazat pe antibăsism, nu pe un proiect al lui Antonescu. Fără Băsescu, candidatul Crin nu ar fi crescut ca produs politic (ca şi Ponta, de altfel). Apoi, chiar la putere, PNL nu a fost la putere, fiindcă Victor Ponta a avut grijă să ţină cheia de la sipetul cu bani la el, după cum a şi declarat într-o celebră hlizeală.
Chiar dacă cifrele pe care le vântură acum Crin Antonescu ar arăta o perioadă de triumf al PNL, în realitate prejudiciul creat acestui partid de către liderul său este foarte mare. Bine, se poate spune că nu este singurul fost lider care a făcut de ruşine partidul. Ionescu-Quintus a turnat la Securitate, iar Tăriceanu s-a predat cu totul lui Ponta. După ei, se pun în şir indian mai mulţi lideri cu probleme. Dar, din fericire pentru organizaţie, electoratul uită.
Până la urmă, fiecare partid ajunge periodic la celebra întrebare: ce-i de făcut? După această perioadă foarte agitată, sunt câteva personaje politice care trebuie să facă un pas în spate. Pentru astăzi, s-a înscris Crin Antonescu.

Antibasistul 01-06-2014 - 13:12

un NUL nebunul, basistule baga-ți in cur PROPAGANDA BASISTA, si dispari!!!

digital 01-06-2014 - 13:50

UnUL
01-06-2014 at 11:33

auzi la mestekătorul de kkt băsist….Nici gând. A fost o decizie lucidă, bazată pe constatarea unei realități: că poate fi o piatră de moară în uniunea dreptei……….

poate piatră de temelie bă cretinule, din câte știu eu pietrele de moară printre alte întrebuințări se legau de ghâtul…ubebiștilor care trebuiau băghați la fundul râului!

Pungescu Gazian 01-06-2014 - 13:57

Matta e atat de urata ca toate programele antivirus ii blocheaza pozele, fie din fata fie din profil.

digital 01-06-2014 - 14:20

„hahaha!”
mătta e atât de grasă încât toate programele Phare și Posdru nu-i ajung măttii să slăbească cu un centimetru sub Circumferința Pământului!

mircea 01-06-2014 - 14:01

pai daca e 1Iunie pai tu care esti un bou realizat cu deplome de GAS,PCR,PDL,PMP multi lecentiat cu baligar,fiu de veterinar turnator dupa…. cu un ficior rujat, cum dracu explici ca pentru un dobitoc ca Buli-Base si niste nimeni ca Margareta si Duda suportam biruri,taxe de ne imaginat????

digital 01-06-2014 - 14:24

bă, da tu unde plm postezi kkturile ăstea!?
ești kior?!

UnUL 01-06-2014 - 15:24

mirciulică, iar ești în plin delir : ești incoerent, ilogic și penibil.

UnUL 01-06-2014 - 15:23

@Degețel
Cretinule, piatră de moară însemnă – în sens figurat – o povară, o greutate; în cazul de față, ceva care ar îngreuna, ar frâna sau chiar ar bloca realizarea unei alianțe a dreptei, cu un candidat comun la prezidențiale.
Mai pune și tu naibii mâna pe câte-o carte (nu de aia de poker!)!

digital 01-06-2014 - 13:46

ce să zică și pontacul, în sinea lui zice…mai du-te-n……!

Pungescu Gazian 01-06-2014 - 13:59

Pesedeasca nici nu e recunoscuta limba a nationalitatilor conlocuitoare, io nu stiu de ce se mai dau citate din ce cacaturi vorbeste asta!

digital 01-06-2014 - 14:22

da pungeasca de mătta ce vorbește sau are gura plină mereu!?
horcăie săreaca, mangalița!

ancuta 01-06-2014 - 14:28

sus dreapta unita!
sus liberalii!
jos laberalii!
jos, jos, jos komunistoizii!

BAA-GAAA, BAAA-GAAA, BAAAA-GAAAAAAAAAAA BAA-SEEE, BAAA-GAAAAAAAAAAAAA!

Pungescu Gazian 01-06-2014 - 14:57

Astept decizia lui Victor Pesedeu de a se retrage din cursa prezidențială, singura rațională, dar simt o mare tristețe și dezamăgire pentru un om care stie ca nu-i facut pentru presedentie, dar incurca itele cu tot felul de invarteli si in general pesedaciuni spurcate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult