Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta despre efectele respingerii proiectului Roșia Montanǎ

Ponta despre efectele respingerii proiectului Roșia Montanǎ

scris de Z.V.
17 afisari

Victor Ponta a afirmat cǎ respingerea de către Parlamentul României a proiectului Roşia Montană ar fi o „catastrofă” pentru România, pentru că ar fi un „mesaj împotriva investitorilor străini”.

Ponta despre efectele respingerii proiectului Roșia Montanǎ

„Dacă Parlamentul va decide să nu se facă acest proiect, nu va fi o mare problemă (din punct de vedere economic), dar dacă România oferă mesajul că suntem împotriva investitorilor străini, împotriva exploatării potenţialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofă pentru România„, a declarat Ponta, în engleză, cu ocazia Summitului pentru Investiţii în Europa de Est, organizat de Reuters. „Roşia Montană este un proiect foarte important ca simbol, nu în primul rând din punct de vedere economic”, a subliniat Ponta, potrivit mediafax.

„Trebuie să profităm de resursele noastre naturale, bineînţeles respectând toate standardele de mediu, dar, dacă acestea se respectă, ar trebui să fim în favoarea explorării”, a precizat Ponta. Premierul României a recunoscut că proiectul Roşia Montană este unul controversat, de aceea este corect să existe o dezbatere publică pe această temă. Însă Ponta i-a îndemnat pe susţinătorii săi din Parlament „să demonstreze încă o dată că România nu îşi neagă propriul drept la dezvoltare”.

„Lipsa de curaj a guvernelor anterioare de a aborda proiecte controversate – cred că a fost o greşeală”, a completat Ponta. În altă ordine de idei, Ponta a declarat că nu va permite nicio relaxare a disciplinei fiscale în următorii trei ani, în pofida probabilelor presiuni politice legate de scrutinul prezidenţial din 2014. „Vom opune rezistenţă oricăror tipuri de abordări populiste. Guvernul nostru va fi foarte stabil şi rigid”, a insistat premierul, apreciind că orice tensiuni care ar apărea între partidul său (PSD) şi partenerii din coaliţie nu vor afecta stabilitatea Guvernului.

13 comentarii

puiu 26-09-2013 - 09:06

ce mare brinza au facut investitirii straini futuica mai acu citiva avi toti au cerut modificarea codului muncii de neau facut sclavi cu 300 de euro da platim tot can Germania italia danemarca ce dracu doar am fost toti si am muncit si am vazut ,basta nici eminamente agrari nu mai sintem mai rau ca o colonie Africana ,frate intii salarii normale cum cer medicii conform cu preturile ,apoi fara evaziune apoi 50 50 ca sintem parteneri nu sclavi
mai dai dracu ca oricum nu pleaca la cit cistiga aci

pathfinder 26-09-2013 - 10:54

Nivelul intelectual al votantului USL urmaritor asiduu al haznalelor:
„futuica”
„neau facut”
„can Germania”
etc…

Si daca ar fi doar greselile de mai sus…

IngerAlbastru 26-09-2013 - 11:51

Ca si in acel cantec maghiar: Nici cu tine dar nici fara fara tine n-as putea trai …

„Se veled, se nélküled, élni nem tudok …

pathfinder 26-09-2013 - 11:56

De nehéz eldöntenem, csiki-csuki állapot!

ionisus 26-09-2013 - 13:01

Tradarea de tara este pedepsita de actualul cod penal? Caci despre asta e vorba, nu despre dezvoltare, cum pretinde acest retardat-plagiator!Inchisoare pe viata tuturor tradatorilor si confiscarea intregii averi, e singura pedeapsa pentru acesti cretinoizi care si-au transformat tara in colonie iar pe noi in sclavi. Unde sunteti romani?! Vi se fura totul iar voi, ca niste cretini perfecti, aplaudati!!!

Adi 26-09-2013 - 17:57

Eu un lucru nu inteleg : daca se respinge proiectul Rosia Montana, spagile se dau inapoi? Ca pina la urma evreul a dat cu banu’ in stinga si in dreapta si e normal sa-si ia spaga inapoi.

pathfinder 26-09-2013 - 18:00

Nu se dau.
Se iau.
Ca la Radio erevan, daca ma intelegi… 😉

digital 26-09-2013 - 21:20

normal e să și-o ia în bot!
ce dreq ești tălâmb, așa?!

Adi 26-09-2013 - 21:45

Daca face furie si incepe sa arunce cu casetele o sa avem zeci de cazuri de genul lui Adrian Severin.

nimeni 26-09-2013 - 20:22

ce vorbesti tu mai ratoi? despre un wolfram ceva ,la promotie bineinteles, nimic, nimic!?

ValVerde 26-09-2013 - 20:26

De unde wolfram?
Bula il are pe tot.

ValVerde 26-09-2013 - 20:25

Ponta nu zicea ca in calitate de PM trimite proiectul la Parlament si in calitate de parlamentar voteaza impotriva ?
In zilele cu sot e impotriva, in zilele pare e pentru.

Ponta e MalVerde. M-am prins !

pathfinder 26-09-2013 - 21:14

Nu te-ai prins.
Ponta e unic!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult