Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta despre planurile USL: Constituţie nouă până în iunie 2013, alegeri regionale în 2014

Ponta despre planurile USL: Constituţie nouă până în iunie 2013, alegeri regionale în 2014

scris de Z.V.
1 afisari

Premierul Victor Ponta a anunţat în seara zilei de marţi, 20 noiembrie, că USL vrea să modifice Constituţia până în iunie 2013, iar în 2014 să organizeze alegeri regionale pentru regiuni de dezvoltare, păstrând judeţele actuale.

Ponta despre planurile USL: Constituţie nouă până în iunie 2013, alegeri regionale în 2014

Victor Ponta a subliniat că în noua Constituţie va fi propus ca preşedintele să fie ales tot prin vot direct, dar să nu mai aibă posibilitatea de a nominaliza pe oricine doreşte în funcţia de prim-ministru, ci să ţină cont de propunerea formaţiunii cu cel mai mare număr de mandate în Parlament. De asemenea, prezent la o emisiune la Realitatea TV, premierul României a adăugat că noua Constituţie va clarifica când şi în cel fel preşedintele poate interveni în activitatea Guvernului şi va fi stabilit faptul că „Curtea Constituţională poţi să pui oameni cu o anumită pregătire de minim 18 ani judecător sau magistrat şi că, eventual, deciziile luate de Curtea Constituţională pot fi în Parlament cu două treimi schimbate”.

Ponta a arătat că şi serviciile de informaţii trebuie să funcţioneze, nu doar formal, sub control parlamentar, pentru a fi asigurată transparenţa. Conform prim-ministrului, USL este dispusă să discute inclusiv cu PDL şi UDMR despre modificarea Constituţiei. Acesta a menţionat şi că nu crede că preşedintele Traian Băsescu îşi va respecta promisiunea de a demisiona din funcţie ca urmare a modificării Constituţiei prin înfiinţarea unui Parlament unicameral.

Cât despre regiunile de dezvoltare, premierul a arătat că în 2014 trebuie organizate alegeri regionale, odată cu alegerile pentru Parlamentul European, pentru crearea unor regiuni de dezvoltare, bazat pe actuala structură, care să aibă principalele atribuţii în gestionarea fondurilor UE. Conform mediafax, premierul nu a ratat această ocazie pentu a-l acuza pe preşedintele Traian Băsescu că, după discuţia avută cu acesta la Palatul Cotroceni, a exprimat în repetate rânduri poziţii electorale, „cu ironii de doi bani şi glume de autobază”, adăgând însă că şeful statului este fioros doar la Bucureşti, nu şi la Bruxelles.

4 comentarii

marcel.3942 21-11-2012 - 10:54

In acesti 23 de ani postlovitura am asistat la un haos politic de toata rusinea permanent s-a demonstrat imaturitatea si lipsa de educatie a celor ce s-au perindat la conducerea tarii S-a vazut permanent un interes deosebit pentru ciolan si nimic altceva Acum dupa ce si-au vazut sacii in car ,devenind miliardari prin jefuirea averii nationale ha-i ca incearca sa faca politica trimitand la inaintare oameni cu fete noi zic ei unii din acestia ,rude ,beizadele si colaterali in ale pungasiilor facute.personal mi-e scarba sa vad aceste mizerii de oameni care au lovit in demnitatea romanului facandu-l sa fuga in toata lumea .

doru1943 22-11-2012 - 08:25

Aferim,Marcele.pentru borfasii astia un canal…Dunare… Bucuresti, sapat cu ..lingurita ! Sef de taraf ??? ….E greu…. toti[3],alogeni si cu origine…incerta..!
Parcaaa…Ilicescuuu… ori Constanticescu…dar si Chiorbasescu…Greu!

pathfinder 23-11-2012 - 13:10

Eu vreau contrl psihologic pentru Ponta si Cacarau.

pathfinder 23-11-2012 - 13:10

control….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult