Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta despre poziția Romȃniei fațǎ de situația din Siria

Ponta despre poziția Romȃniei fațǎ de situația din Siria

scris de Z.V.
7 afisari

Victor Ponta a anunțat cǎ România va fi solidară cu alianţa ţărilor democratice pentru o eventuală intervenţie în Siria.

Ponta despre poziția Romȃniei fațǎ de situația din Siria

România va fi solidară, ca întotodeauna, cu alianţa ţărilor democratice în ceea ce priveşte o eventuală intervenţie militară în Siria, deciziile urmând să fie luate la nivel european, la NATO şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a afirmat premierul Victor Ponta. „Nu mă pot pronunţa asupra acestui lucru, pot să spun un singur lucru: facem parte dintr-o alianţă de care suntem foarte mândri, o alianţă a ţărilor democratice, şi că vom fi ca întotdeauna solidari. Acestea sunt decizii care se iau la nivel european, la nivelul NATO şi la nivelul CSAT”, a spus Ponta, potrivit mediafax.

Anterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat că un rezultat negativ pentru statul sirian în raportul experţilor ONU privind investigarea folosirii armelor chimice va genera o intervenţie militară externă pentru îndepărtarea regimului actual, adăugând însă că recomandă prudenţă până la acest rezultat. El a subliniat că prudenţa adoptată de România are o limită şi nu va avea rezerve dacă i se va cere o solidarizare cu aliaţii săi indiferent că vine în urma unei decizii a Consiliului de Securitate al ONU, a NATO sau „la nivelul statelor occidentale”.

Forţele armate americane sunt „pregătite” pentru o acţiune militară în Siria, în cazul în care preşedintele Barack Obama o aprobă, a declarat marţi pentru BBC secretarul Apărării Chuck Hagel, acuzând Damascul că a „folosit arme chimice„. Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că este important ca investigaţia misiunii ONU privind folosirea de arme chimice în Siria să fie finalizată cât mai rapid şi fără impedimente, iar în aşteptarea rezultatelor acestora România se va consulta cu partenerii europeni şi euroatlantici.

2 comentarii

BULA 28-08-2013 - 11:25

Romania e colonie a SUA, nu mai exista ca stat care sa aiba ceva de zis, in nimic. Ponta e un kakat de slugoi care vad ca a dat in final rezervele de aur si argint (plus ce o mai fi acolo) la evreii din Vest.

Ionel 28-08-2013 - 11:31

Asta e nimic! Un senator PSD Martin venise cu ideea unei hidrocentrale la Cernavoda care ar fi insemnat scufundarea orasului si stramutarea tuturor oamenilor din perimetrul respectiv.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult