Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta, despre viitorul său partid

Ponta, despre viitorul său partid

scris de R. C.P.
104 afisari

Victor Ponta a afirmat, duminică, la Antena 3, că în luna septembrie va lua o decizie legată de viitorul său în politică, precizând că vrea să înfiinţeze un nou partid, ”un start-up”.

În septembrie voi lua o decizie legată de modul în care îmi desfăşor activitatea politică pentru că mai am încă trei ani şi jumătate de deputat şi pentru că părerea mea şi a celor cu care vorbesc este că pot să am un cuvânt de spus în politică şi, în special, încercând să-i aducă alături de mine pe cei care, ca şi mine, au votat PSD, au votat ALDE – nu PNL că nu cred că o să conving penelişti – şi care acum sunt foarte dezamăgiţi. Sunt asemenea oameni şi sunt foarte mulţi”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă se gândeşte să pornească o nouă construcţie politică, Ponta a răspuns afirmativ. ”Se porneşte un start-up”, a precizat Victor Ponta.

El a precizat că nu a vorbit cu Cătălin Ivan, care a anunţat că lucrează la un nou proiect politic pentru PSD, şi că nu ştie care sunt intenţiile europarlamentarului social-democrat.

Prima dată când Victor Ponta şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa un nou partid a fost pe 6 iulie. ”Nu am fost niciodată în alt partid cu excepţia PSD / după 15 ani de activitate am fost exclus pentru că l-am apărat pe Sorin Grindeanu (care era în PSD din 1996) împotriva lui Liviu Dragnea (care a venit de la PD)!!! Acum sunt independent dar cu siguranţă din Septembrie voi face politică într-un partid nou (sub nicio formă în vreunul din cele aflate acum în Parlament)!”, a scris Victor Ponta pe Facebook, răspunzând unui comentariu la o postare.

Ponta fusese întrebat când îşi face partid.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a scris vineri, pe Facebook, că lucrează la un nou proiect politic pentru PSD, în interiorul partidului, în condiţiile în care nu ai voie să critici dacă nu pui măcar o soluţie în loc, iar el l-a criticat în nenumărate rânduri pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru modul „închis, autoritar spre dictatorial” în care conduce formaţiunea.

„Lucrăm deja la un nou proiect politic pentru PSD, în interiorul partidului. Cred că nu ai voie să critici dacă nu pui măcar o soluţie în loc. L-am tot criticat pe Liviu Dragnea pentru modul închis, autoritar spre dictatorial, în care conduce partidul, pentru lipsa de viziune şi de direcţie din ultimul timp”, a precizat Cătălin Ivan.

El a evidenţiat importanţa unei dezbateri interne în PSD despre cum ar trebui să arate un partid de stânga „curat, modern, european şi credibil”.

„Foarte curând vom prezenţa public propunerea noastră de proiect politic pentru colegii noştri, membri ai PSD. Vom analiză atunci câte din propunerile noastre vor fi bune şi câte nu. Important este să avem o dezbatere internă nu despre cum întărim puterea unei persoane în partid, în niciun caz despre cum să-i apărăm pe unii să nu ajungă în faţă instanţei sau cum să-i ajutăm să se îmbogăţească mai uşor din banii publici, ci despre cum trebuie să arate un partid de stânga curat, modern, european, credibil”, a adăugat europarlamentarul.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS