Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Dragnea are niște apucături paranoice

Ponta: Dragnea are niște apucături paranoice

scris de P.C.R.
8 afisari

Victor Ponta afirmă că nu a discutat despre Liviu Dragnea la DNA, unde a fost audiat luni, iar dacă președintele PSD crede acest lucru atunci înseamnă că este „paranoic”, la fel ca atunci când spune că nu știe nimic despre firma TelDrum.

E paranoic dacă crede chestia asta (că îi vrea răul Ponta — n.r.), are și niște apucături paranoice — odată e trist, odată e luptător, odată e pisicos. Totdeauna spune invers. Cum să spui că: am fost în America și nu știam ce e cu Ordonanța 13. Pe bune? Îți bați joc de noi? Cum poți să spui: nu știu de TelDrum. Hai măi Liviu, ești serios? Zii și tu că nu e al tău TelDrum, dar să zici că nu-i cunoști? Mie mi se pare chiar o chestie paranoică la un moment dat să contești niște lucruri care…, adică minciuna își are loc în politică, dar cu un sens, cu un scop. Sau să spui că Șerban Nicolae vrea să schimbe legile justiției, iese Dragnea și zice: nu, nu sunt de acord. Vine Tăriceanu și zice: ar trebui să plece Kovesi, vine Dragnea și zice: n-ar trebui să plece, dar el ar vrea să plece. Nu se poate, una spui, alta gândești și alta faci”, a declarat deputatul independent Victor Ponta luni seara la TVR1.

El a relatat că a fost audiat la DNA despre ce a făcut el ca prim-ministru și că a trebuit să explice mecanismul de adoptare și semnare a hotărârilor de guvern. „După care am ajuns la o anumită hotărâre care o interesa pe doamna procuror, are legătură cu o hotărâre care a fost adoptată în 2013”, a spus Ponta, referindu-se la trecerea lacului Belina în proprietatea Consiliului Județean Teleorman, care ulterior a ajuns în proprietatea firmei TelDrum.

„Am semnat că (lacul Belina) o să meargă la Consiliul Județean, habar nu aveam că o să meargă la TelDrum. (…) În 2017, atunci am aflat că a fost trecut la o firmă de la Consiliul Județean. Cât am fost prim-ministru am avut o condiție care trebuia să fie respectată, că nu trece niciodată de la stat la privat”, a afirmat Victor Ponta.

Fostul premier a precizat că nu face „politică anti-Dragnea” și că „ce a făcut el e problema lui”. „Nu am făcut vreun denunț, nu m-am apucat să-l delaționez eu pe Dragnea”, a spus Ponta.

Întrebat cum comentează declarația lui Liviu Dragnea că este „foarte trist” pentru situația în care a ajuns fostul său coleg de partid, Ponta a răspuns: „Dragnea e trist din natura lui. O fi el trist, de mine mi se rupe sufletul”. Și a adăugat: „Cred că dl Dragnea este încă foarte util sistemului”.

Victor Ponta a menționat că a fost la lacul Belina la invitația lui Dragnea în 2014, la fel cum acolo a fost invitat tot de liderul PSD și fostul premier Sorin Grindeanu, care, de altfel, a fost audiat recent în același dosar.

Referitor la faptul că președintele PSD neagă faptul că ar avea cunoștință despre TelDrum, Victor Ponta a spus că „orice pesedist” știe că e al lui Dragnea, dar oficial nu se vorbește despre acest lucru, e doar „la nivelul de zvon public”.

Totodată, fostul prim-ministru a precizat că nu a primit nicio notă de la SRI privind firma TelDrum sau implicarea lui Dragnea. „N-am avut o asemenea notă de la SRI că TelDrum e al lui Dragnea. (…) Din 2010 se tot vorbește, dar eu nu am avut documentele TelDrum în față”, a declarat Ponta.

El a subliniat că, spre deosebire de alți foști colegi din PSD, nu dorește să-l vadă pe Dragnea „dat jos din funcție cu dosare”, ci ar vrea să-i vadă „pe pesediști spunând: nu ne mai place de Dragnea, să-l dăm jos”.

„Eu în politică sunt foarte rațional și mi se pare că ce a făcut Dragnea de când a preluat puterea e foarte irațional. Eu am o problemă cu direcția în care merge PSD, acum ne-am întors la un fel de socialism brazilian, latino-american”, a conchis Victor Ponta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult