Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta după întâlnirea cu Băsescu: Ne-am înţeles că nu ne-am înţeles

Ponta după întâlnirea cu Băsescu: Ne-am înţeles că nu ne-am înţeles

scris de A.B.
3 afisari

Victor Ponta şi Traian Băsescu nu au căzut la pace. Ponta a anunţat că discuţia cu preşedintele Traian Băsescu despre nivelul la care România trebuie să fie reprezentată la următorul Consiliu European nu a avut rezultatul scontat.

ponta si basescu

foto: bzi.ro

„Ne-am înţeles că nu ne-am înţeles pe această temă. Rămâne să discutăm în continuare”, a spus Ponta, fără a da alte detalii.

Premierul Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au avut o întâlnire, pe aceeaşi temă, şi săptămâna trecută. La finalul întrevederii, Ponta a anunţat că şeful statului i-a reamintit că vrea să meargă la Bruxelles, lucru care a dus la amânarea discuţiei.

„Am avut o primă discuţie legată de participarea la Consiliul European, în care domnia sa mi-a arătat că vrea să participe în continuare, şi vom avea poate chiar săptămâna viitoare o nouă discuţie pe diverse teme de politică externă, pentru că eu nu vreau să contest rolul constituţional al preşedintelui, dar problemele europene nu mai sunt considerate probleme de politică externă în Europa, ci probleme interne, se discută în special lucruri care ţin de activitatea guvernamentală. Eu mă voi implica, din partea mea există dorinţa de a avea un mandat foarte clar. Sigur că va fi mai uşor de reliefat un conflict personal – merge Ponta sau merge Băsescu la Consiliu – important este ca acela care merge – şi acum încerc să fiu foarte diplomat sau responsabil în ceea ce spun – să aibă un mandat”, declara la finalul săptămânii Ponta la PRO TV.

El a arătat că un astfel de mandat ar trebui acordat de către Parlament şi a precizat că regulamentul actual nu permite participarea la Consiliu atât a preşedintelui, cât şi a primului-ministru. Ponta a amintit că, în perioada anterioară, preşedintele reprezenta ţara la Consiliul European, iar primul-ministru habar nu avea ce se discuta acolo, după  care şeful statului venea şi îi anunţa pe toţi. „Voi face tot ce ţine de mine, şi cred că şi preşedintele va face, să evităm un conflict care să pună România într-o situaţie ridicolă, să fim amândoi acolo”, a precizat Ponta.

Consilierul prezidenţial Iulian Chifu a declarat, luni, pentru Mediafax, că, în lipsa unei rezolvări prin dialog între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, problema reprezentării la Consiliul European poate ajunge şi la Curtea Constituţională.

Potrivit articolului 80 din Constituţie, preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. De asemenea, potrivit articolului 91, preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Articolul 102 prevede însă că Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.

59 comentarii

dxn 16-05-2012 - 19:46

SanduDobre,
UNDE ESTI?

Premierul Victor Ponta a anunțat astăzi, la RoNewMedia, că România nu poate ratifica un tratat precum ACTA. Declarația sa a fost însă trunchiată și fiecare a înțeles ce a vrut din ea. Ce a spus de fapt însă premierul Ponta a fost că România nu poate ratifica un tratat precum ACTA până când Parlamentul European nu va adopta modificări ce garantează viața privată.

Asta dovedește clar că premierul n-a studiat tratatul anti-contrafacere. Acordul ACTA, care a fost deja semnat, nu mai poate fi modificat. Parlamentul European ori îl va ratifica în forma lui actuală, ori nu îl va ratifica.

În continuare, pe scurt, câteva idei care au reieșit din discursurile susținute azi la RoNewMedia:

Companiile ar trebui să înceapă să accepte ideea că nu pot controla ce se întâmplă în social media, să se pregătească pentru un dialog real cu consumatorii.
Cuvântul zilei a fost fără-ndoială “engagement”. Nu mai e suficient să ai foarte mulți fani și urmăritori, trebuie să-i faci să se implice.
Expresia zilei este “word of mouth”. Cei mai buni publicitari sunt prietenii consumatorilor, care oferă cele mai de încredere sfaturi de cumpărare.
Chiar dacă nu existau cu numai doi ani în urmă, tabletele (ecranul numărul patru) au devenit esențiale pentru campaniile publicitare online. Mobile-ul capătă tot mai mult teren, iar advertiserii trebuie să țină seama de asta și să pună la cale campanii cât mai cross-platform cu putință.

Articol apărut şi pe cristianbandea.ro.

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/victor-ponta-habarnist-si-populist-78778.html

digital 16-05-2012 - 19:53

băi,redusule întâi pune în ghilimele ce nu=-i aparține,mă cretinule!
la tine totul e o pișare în ceea ce vomiți!
și mai aștepți să dialogheze cineva pe ejaculările tale!
tu nu ești sănătos la cap,mă deixen tâmpit!

dxn 16-05-2012 - 20:21

Dobre,
Primato, nimeni nu dialogheaza cu mine si nu imi doresc asta.
Tu vrei sa dialogheze lumea cu tine deoarece -in cazul bolii tale- afectarea psihicului, delirul sistematic (de grandoare, de persecuție, de gelozie etc.), decurg halucinații și schimbări pronunțate ale personalității care te ajuta la juisat.

digital 16-05-2012 - 20:07

a citat imbecilul,voxpublica=voxpulică!
hahahahaha!
du-te dreq de retardat!
hahaha!

dxn 16-05-2012 - 20:43

Sunt de acord cu citatul!
Dobre,
Desi nu ai implinit macar 50 de ani esti un senil!
Iata de ce:
– ai o stare patologică provocată de îmbătrânire, caracterizată prin modificări structurale și funcționale de involuție, fizice și psihice, ale organismului tau;
– ai o dezvoltare insuficientă a creierului, asociată cu o insuficiență a glandei tiroide, care se manifestă prin tulburări în creștere, prin înapoiere mintală;
– ai o sotie care datorita tie a trecut la activitati luxure;
– doar filmele xxx iti mai amintesc de vremurile trecute.
SA TE PUPE DIESELUL DOBRE!
Sau cum ti-a urat Ancuta.

tomi 16-05-2012 - 21:34

Digital are la cei 50 de ani onoarea sa fie avansat la rang de plutonier. Eu cind am parasit armata eram locotenent major la 25 de ani si facultatea terminata.Vai de capul lui este un retard mi-e frica sa nu-mi crape idiotul pina in august cind am placerea sa-l predau organelor SRI,baietii i-au gasit ceva murdar in dosar.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-05-2012 - 21:43

Dear my friend , uite asa am ajuns noi cei cativa sa stricam GAY-FESTu , sobolanimi verdane ! SHALOM-SHALOM!

tomi 16-05-2012 - 22:00

Prietene Carpathi,nu am facut rau nimanui cu exceptia aplicarii legii la care am fost obligat prin functiile ce le-am detinut,dar cu quadratura asta de nemernici mi-am facut un principiu sa le vad mutrele lor hidoase,si sa-i vad rastigniti.Nu voi avea liniste pina nu le fac parastasul mami lor de legionari file-ar cru-cea ma-mi lor de derbedei.ITI PROMIT PIELEA LOR SI DXN ARE CA SI RECOMPENSA SCALPUL LOR.Scheletele le donez muzeului ANTIPA ca al unor animale preistorice,poate vor fi dispusi sa le primeasca.
shalom prietene
tomi

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-05-2012 - 22:01

@CIU …mette , parca era vorba ca te culci , faci nani,si cand crezi ca esti partial trepanat ,revii . Ce dreaq ma;h puslama !

digital 16-05-2012 - 20:53

hahaha!
ai dat-o pe para-psiho-retardeală?!
ești mai bou ca parpa,măcar ăla vorbește-n păsărește,nu că l-ar băga cineva-nseamă,dar tu ești un prof-ratat de mate fizică!
întotdeauna,ăștia ratații de științe fixe,au un handycap,în fața tuturor!
dacă n-ai știut ,afli acu!
vezi să nu fie prea târziu!
hahahaha!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-05-2012 - 21:13

De Tommaso -Panthera vine in AUGUST , pina atunci pielea ta va fi uscata , vopsita si …prelucrata, astfwel incat dear my friend , va putea sa te transporte , indoit si impachetet !

digital 16-05-2012 - 21:14

și tu ai luat-o pe retardeală că deixenu,cretin?!
pupați-vă și luați-vă,mă,că e la liber!
ce o tot fredonați p-aici pe forum să încâlciți mințile oamenilor?!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-05-2012 - 21:20

Sobolany nu trec de filtrele de la airport, decat daca initial au fost …impaiati si deratizati . Considera ca intrunesti , macar aici ,conditiile!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-05-2012 - 21:24

Sa nu faci dreaq un ACV , si sa nu am eu ocazia sa te eviscerez ! De fapt atac cerebral chiar nu ai sanse sa faci fiind acefal…

tomi 16-05-2012 - 21:28

Salut cucurigu,vad ca prietenul Carpathi te-a adud deja in faza de comotie cerebrala,mi-a lasat un hoit de digital in c-u-r care nu mai are rost sa depun efort sa-l bag in aia ma-sii de legionar jegos.

DXN 16-05-2012 - 22:36

Doamne ajuta-l pe Carpatian sa dezlege ce trebuie dezlegat!!!!!!!

DXN 16-05-2012 - 22:42

Chiar daca isi schimba conturile, odata ce are acel IP, Carpatianul il termina pe maimutoiu dracului.
POZA, CNP, ADRESA POSTALA.
Dar mai ales datele sotiei sale.
Nu am imic cu doamna, dar faptul ca primata s-a lasat descoperita fara ca sa isi protejeze familia, ne face pe toti sa fim neinduratori.
Sa sufere, futui neamul lui de prost.

ANCUTA 16-05-2012 - 22:43

Piua!!!!!!!!

PARAIPAN 16-05-2012 - 22:43

Aferim

DXN 16-05-2012 - 23:06

Domnule,
Faptul ca ai fost atat de rapid si ai inteles ca URBOS=SOBRU, in faza actuala, ma face sa retractez ce-ti replicam. Deasemenea, ai inteles ca si mine ‘locatia” oferita inteligent de ANCUTA, pe care o „suspectez” de istetime si de mare curaj, iar perioada de timp in care l-ai „redus” la tacere a fost extraordinara ca sa eliminan „falsul” si sa ne axam pe o pista reala.
IP-ul este demential, chiar daca are cateva necunoscute.
Mizez pe incapatinarea si tenecitatea Carpatianului.
Cred ca actul de curaj dat de Ancuta ne-a fost de real folos.
In cazul in care nu iti raspund pe mailul ce ti l-am dat in PM te rog sa urmaresti comments-urile si sa gasesti „calea de intalnire”
dxn

PARAIPAN 16-05-2012 - 23:09

„Baaaa”,
Eu, doar ma dau prost.

DXN 16-05-2012 - 23:10

😉 😉 😉 😉 😉

PARAIPAN 16-05-2012 - 23:11

Carpate,
Tinem aproape?

DXN 16-05-2012 - 23:12

Si tomi!

PARAIPAN 16-05-2012 - 23:13

corect

ANCUTA 16-05-2012 - 23:13

De mine mai aveti nevoie?

PARAIPAN 16-05-2012 - 23:14

Toata stima!

PARAIPAN 16-05-2012 - 22:01

Ba,
Pai nu ti-l-am dat io?
Nu teda maree!

dxn 16-05-2012 - 22:02

Paraipan, Imi cer scuza dar am vrut sa-l comunic asa cum am cazut de acord.

PARAIPAN 16-05-2012 - 22:03

Da

tomi 16-05-2012 - 22:04

dxn FELICITARI ESTI MARE, eu le am identitatea de peste 6 luni insa vreau sa am onoarea de a-i intilni prersonal inaite de a- baga dupa gratii.
tomi

ANCUTA 16-05-2012 - 22:04

Domnule,
Sunt pe faza.
Cred ca IP-ul acesta e cam vechi, dar oricum ii gasim adresa!

DXN 16-05-2012 - 22:08

Paraipan, Cred ca va trebui sa-mi spui ce te-a determinat sa ni te alaturi?

PARAIPAN 16-05-2012 - 22:11

Carpate,
da sa sti ca e sigur.
Cred ca-i de acum 3-4 ani.

PARAIPAN 16-05-2012 - 22:22

Nu am cum sa te invidiez, pentru ca pe „descurcaretii” regimului comunist ii detest, nu-i invidiez.

I-auzi. Si pentru ce-ai iesit in decembrie? Pentru salam si cascaval?
Si ce-ai facut matale in decembrie de trebuie sa-ti multumim? Sa nu-mi spui ca erai sef la secu, si daca te enervai mai tare, ramaneam tot sub regim. C-am mai auzit si de viteji d-astia.

Iote ce vorbea el, si cum vorbea .

tomi 16-05-2012 - 22:24

PARAIPAN, dxn, ANCUTA, prietene Carpathi sint incintat sa fiu alaturi de voi,sa va dea Dumnezeu putere,sinteti romani adevarati, demni si corecti.
De data aceasta am auzit ca urbos a fost internat cu hemoragie cerebrala,este in stare grava la reanimare,digital a luat un taxiu la OTOPENI vrea sa fuga din tara dar am anuntat deja politia de frontiera sa fie oprit cu orice pret,ciu ciu este internat la ospiciu,iar salut a fost gasit in Constanta voia sa se imbarce pe o nava iraniana sa fuga la islamistii lui.Cit adevar v-am spus se va afla peste cel mult o ora. Grupa legionara este pe sfirsite,pacat ca nu-i voi gasi in august cind vin acasa in concediu.
tomi

ein deutscher 17-05-2012 - 23:55

Mai acestia,

Voi chiar nu observati ca vorbiti singuri? Partea mai grava e ca si credeti ceea ce spuneti! Tu cine te crezi ma tomi, ca dai tu dispozitii la politia de frontiera „sa fie oprit cu orice pret”? Ministru de interne? Prim-ministru? Sau te pomenesti ca-i fi Chiorul in persoana? Sa mori de ras si mai multe nu! Du-te nene si intreaba-i pe aia de la spitalul 9 daca mai au locuri pe la furiosi… Iar acum n-aveti decat sa injurati, ca oricum ma indoiesc ca va mai pricepeti si la altceva…

Ciu Huhu 17-05-2012 - 23:59

Zi-le ji dani si trage apa!

Ciu Huhu 18-05-2012 - 00:02

Ein deutscher, Tomi posteaza de la Spitalul 9!

ein deutscher 18-05-2012 - 00:06

Si eu care credeam ca le-a taiat netul la furiosi sa nu se stranguleze cu matu’… Mare greseala…

tomi 18-05-2012 - 02:24

@ein deutscher,fi linistit nu ne taie,mai au nevoie si de oameni inteligenti care sa mai zica si ceva bun despre patria Romana.Chiar si scopul nostru de a elimina din societatea romana elemente debile,primitive,ce fac de rusine poporul roman,este un lucru de bine daruit tarii natale.Crezi ca in ochii lumii este o lauda ideile unor dementi,vocabularul josnic si mahalagismul bolnav de care dau dovada?Desigur ca ne facem de ris,macar cu actul nostru combativ incercam sa reparam imaginea opiniei romanesti in multimedia ce se propaga peste hotare.Noi sintem patrioti,chit ca atacurile furibunde ale acestor derbedei vrea sa arate contrariul,Romania nu mai are legionari si idei neofasciste si vom realiza acest obiectiv de epurare a ideilor murdare aparute in acest forum,vom convinge pe cei ce se uita la noi ca romanul este un om cult si se dezice de antisemitism,ura de rasa,ura politica,ura sociala.
Cred ca acum m-am facut inteles,cred ca ti-e clar tot ce facem noi,domnul meu,iar spitalul 9 este destinat altora.

tomi

Salut 18-05-2012 - 05:20

tomica a zis:

„Cred ca acum m-am facut inteles,cred ca ti-e clar tot ce facem noi,domnul meu,iar spitalul 9 este destinat altora.”
===============

Sigur ca da, mai tomica, sigur ca da: INTOTDEAUNA institutiile de acest gen SUNT DESTINATE ALTORA. Poti sa-ti intrebi colegii din orice salon, iti vor spune acelasi lucru. Nu numai Napoleon de la 6, Cezar de la 12, Pitagora de la 2 dar chiar si Elvis de la 11sunt de acord in aceasta privinta, desi coexistenta lor in acelasi continuum spatiotemporal naste uneori frictiuni.

Sanatate mai luptaretzule, sanatate!

tomi 19-05-2012 - 01:00

Vezi ca parola voastra legionara era sanatate si virtute,tataie,ai inceput sa dai in altzaimer,alcoolul ti-a ars creierii.Salut,citi stramosi ai avut legionari?

tomi 18-05-2012 - 02:07

Ciu huhu vezi cit esti de josnic ai crezut ca am plecat si ai dat de curaj sa dai din gura.Esti ca o muiere birfitoare,zau ca nu-i frumos.Au plecat leii la culcare si iata soarecii joaca pe masa.
tomi

tomi 18-05-2012 - 02:37

=======================
Ciu Huhu
17-05-2012 at 23:59

Zi-le ji dani si trage apa!
======================
Iata inca o dovada de inteligenta,bunatate,omenie,bun simt,toleranta reciproca,internationalism,coexistenta pasnica cu conationalitatile.
Toata rusinea domnu ciu huhu. Iar cind voi contra ai sa incepi sa plingi si sa te jelesti, asa-i stimabile? Atunci vei zice ca sintem rai si nu incapem de tine.
tomi

Ciu Huhu 18-05-2012 - 02:42

Ji danii sinteti cei mai mari hoti din Univers, evreul B. Madoff a furat multe miliarde de $. EL E NUMAI VIRFUL EISBERGULUI HOTILOR VOSTRI!!!!!!!

tomi 18-05-2012 - 02:54

Ciu Huhu spune-mi ce cunosti tu despre acel Univers de care vorbesti.Universul tau este atit de limitat ca nici nu-mi vine sa te contrazic sau sa te combat,pot doar sa te compatimesc.Sti atit de putin despre lume ca este pacat de timpul meu sa te contrazic, ai alocat prea mult spatiu din viata ta urii,invidiei,rautatii,eu cred ca trebuie sa-ti fie frica de DUMNEZEU.
Sincer,mi-e mila de tine ciu huhu,nici nu poti intelege cit esti de lovit de soarta,si mai te pui rau si cu Dumnezeu.
tomi

vodka 18-05-2012 - 03:10

Domnule sionist Tomi, nu va este rusine?

Ciu Huhu 18-05-2012 - 03:12

Evreilor SINTETI CEI MAI MARI HOTI DIN UNIVERSUL INFINIT!!!!!

vodka 18-05-2012 - 03:30

sa vedem ce o sa raspunda sionistul Tomi, parca are ce sa mai raspunda?
se inchina la niste bolovani de piatra, desi pacatul inaltimilor este bine stiut ca aduce nenorociri.

vodka 18-05-2012 - 03:14

Universul dvs are 6 colturi si e plat!

vodka 18-05-2012 - 03:09

Domnule Huhu, domnule Huhu, aveti mare grija, sionistii tomisti tin aproape!

tomi 18-05-2012 - 01:58

Nu te injur nenorocitule esti destul de lovit de soarta ce sa-ti mai amarasc zilele si asa destul de negre.

tomi 18-05-2012 - 02:02

@ein deutscher-Nu te injur nenorocitule esti destul de lovit de soarta ce sa-ti mai amarasc zilele si asa destul de negre.Insa ar putea sa-ti fie rusine ,puteai sa-ti dai un pseudo mai romanesc,ca nu avem ce ne rusina de patria natala. Iar sfaturile ce mi le-ai dat le consider ca nici nu le-ai zis,nu au nici o valoare educativa tataie.
tomi

ANCUTA 16-05-2012 - 22:32

tomi,
Multumesc,
Cred ca Paraipan ori dxn au facut totul.
Nu eu.

DXN 16-05-2012 - 22:33

Stati cuminti,
Mai are Carpatianul ceva de zis peste cateva zile.
Oricum cele spuse onoreaza orice om.
Nu si pe o primata.

Pribeagul 16-05-2012 - 20:16

parerea mea este ca ponta trebuie sa participe, si presedintele… uneori, cind il lasa ponta. 🙂

Ce mai democratie!

Fiecare face ce vrea. Daca presedintele vrea sa se joace, se joaca. Cine poate sa-l opreasca? Se poate negocia, daca presedintele vrea.

Aceasta magarie trebuie stopata si eliminata.

Cineva vinde ideea ca un om emanat de un partid va fi neutru, si va fi un presedinte pentru toti. Basescu a demonstrat ca aceasta idee este o timpenie si promotorii ei niste timpiti.

vodka 18-05-2012 - 00:24

Ehehei, domnule draga, nu mor caii cand vor cainii!
Iar Ierusalimul nu-i pentru cine se pregateste.

vodka 18-05-2012 - 03:47

Termenul sionism a fost folosit pentru prima oară de Nathan Birnbaum (1864–1937, jurnalist evreu-austriac – la Primul congres sionist din 1897 a fost ales secretar general al Organizației sioniste mondiale) în 1890 pentru mișcarea pre-sionistă Hovevei Țion și adoptat apoi de dr. Theodor Herzl la Primul Congres Sionist, ținut în 1897 la Basel. Acest congres avea ca obiectiv soluționarea problemei evreiești, prin crearea (reînființarea) statului evreiesc în Palestina, ca un unic răspuns rezonabil față de amplificarea anti-semitismului central-european și francez.
Augmentarea naționalismului european, formarea statelor naționale independente în locul imperiilor care cuprindeau mai multe naționalități, au declanșat și naționalismul evreiesc laic. Populația evreiască n-a reacționat uniform, printre evrei existând mai multe curente:
curentul asimilaților, care se înstrăinaseră de iudaism (spre exemplu Franz Kafka, Solomon Maimon și chiar Theodor Herzl);
curentul convertiților fie, de voie (spre exemplu Heinrich Heine, Abraham Mendelssohn) fie, de nevoie, pentru a putea obține o funcție oficială (Gustav Mahler, Heimann Hariton Tiktin)
curentul cosmopolit (de ex. Rosa Luxemburg, Eduard Bernstein).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult