Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta este premier, vicepremier și ministru al Culturii

Ponta este premier, vicepremier și ministru al Culturii

scris de C.P.
1 afisari

Napoleon ar fi invidios! Victor Ponta este, începând de astăzi, premier, vicepremier și ministru al Culturii. Președintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care aprobă interimatul acestuia la conducerea Culturii.

Ponta este premier, vicepremier și ministru al Culturii.

Ponta este premier, vicepremier și ministru al Culturii.

Acest post a devenit vacant ca urmare a revocării liderului Kelemen Hunor, care deținea și funcția de vicepremier în Guvernul României. Astfel, Ponta își asumă automat și funcția de viceprim-ministru.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat vineri, 10 octombrie a.c., Decretul prin care se desemnează domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Culturii, viceprim-ministru”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

UDMR nu va pierde, însă, cele două funcții și va face o nominalizare în perioada de interimat de 45 de zile de la Ministerul Culturii.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor. „Văd că Guvernul nu face nici gestul minimal de a desemna un ministru interimar”, a spus preşedintele, menţionând că a aşteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar, dar „se pare că s-a întrecut măsura”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult