Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta, faţă în faţă cu demisia

Ponta, faţă în faţă cu demisia

scris de A.H.
0 afisari

Victor Ponta a declarat că a doua zi după turul doi al alegerilor prezidențiale s-a gândit să-și dea demisia din funcția de la Guvern și de la PSD, dar acum și-a regăsit resursele interne necesare pentru a continua proiectul început.

Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, că va demisiona dacă DNA va cere începerea urmăririi penale față de el în dosarul privind votul din Diaspora.

„Greșeli s-au făcut, dar intenție din partea cuiva nu a existat în niciun fel, deci răspunderea politică există, de aceea a demisionat ministrul de Externe, de aceea am pierdut atât de multe voturi. Răspundere legală nu există pentru că legea penală se aplică pentru faptele penale. Cu siguranță, dacă DNA va cere începerea urmăririi penale față de mine, de Corlățean, cu siguranță că voi demisiona că doar nu o să spunem acum că stă primul ministru cercetat penal. Mi-aș dori însă să cred că nu mai rămânem în logica de după 2004, aceea că cine pierde alegerile se duce în închisoare, e o logică care nu ține de lumea democratică. Și în America sunt oameni care pierd alegerile, nu începi primul lucru îi faci un dosar penal, se mai întâmplă, e adevărat, au mai pățit și alții. Ăsta a fost sentimentul, cel puțin după 2004, apropo de disputa Traian Băsescu—Adrian Năstase și cred că foarte mulți oameni au avut acest sentiment că de fapt era vorba despre pedepsirea adversarului, nu neapărat de altceva”, a spus Ponta .

El a adăugat că alegerile în Diaspora au fost organizate prost dintr-o eroare iar lucrurile trebuie îndreptate pentru viitor.

Ponta cere sesizarea CSM pentru declaraţiile lui Băsescu privind arestările„În primul rând m-am gândit la demisie imediat după ziua de 16 noiembrie, a doua zi după alegeri, din funcția de prim-ministru și din cea de președinte al PSD pentru că era normal, se închide un ciclu politic pentru mine început în 2010, cu patru rânduri de alegeri, trei le-am câștigat, a patra nu, dar întotdeauna ultima impresie contează, a uitat toată lumea cele câștigate și scopul meu în viață nu este să stau într-o funcție, ci să am o funcție dacă pot să fac ceva din ea. De aceea le-am spus colegilor mei de la Comitetul Executiv că au mandatul meu pe masă”, a spus Ponta la Antena 3.

El a adăugat că acum consideră că are resurse interne necesare de a continua un proiect pe care l-a început în 2010 și de a duce până la capăt niște proiecte extrem de importante în care oamenii care au votat în 2012 și 2014 au crezut. „O iau de la capăt mai înțelept pentru că oamenii învață mai mult din înfrângeri decât din victorii, cu conștiința cel puțin a unora dintre lucrurile pe care le-am greșit sau pe care trebuie să le schimb. Da, mi-am redescoperit resursa internă de a merge mai departe cu niște proiecte”, a menționat premierul.

Ponta a precizat că va merge în Parlament săptămâna viitoare cu un Guvern restructurat și nu va fi vorba doar de persoane, ci și despre o concepție de Guvern, cu niște obiective foarte clare 2015—2016 de guvernare și măsurabile, iar dacă va obține din nou votul Parlamentului, va continua.

Dacă nu voi avea majoritate, teoretic pot să continui cu vechiul Guvern, dar mi se pare imposibil ca lucrurile pe care vrei să le faci în 2015 și 2016 să le faci fără să ai sprijin în Parlament și atunci trebuie formată o altă majoritate”, a mai spus premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult