Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Graniţa dintre Republica Moldova şi România poate deveni simbolică

Ponta: Graniţa dintre Republica Moldova şi România poate deveni simbolică

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Premierul Victor Ponta a anunţat că România sprijină „sincer şi necondiţionat” Republica Molodva în procesul de integrare europeană, aceasta având puterea să transforme graniţa dintre cele două state în una „simbolică”.

pontaDeclaraţia lui Ponta a fost integrată în mesajul transmis de premierul României cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la anexarea jumătăţii estice a Moldovei de către Împeriul Țarist. Preşedintele USL e de părere că integrarea europeană este un proiect care presupune eforturi politice majore, reforme dificile şi transformări radicale.

Referitor la actul care a dus la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist, Victor Ponta a anunţat că această separare politică „ a dus la impărţirea în două a familiilor, credinţelor, obiceiurilor, a limbii şi a culturii comune.” Potrivit Agerpres, Victor Ponta subliniază că anexarea Basarabiei de către Rusia ţaristă are şi în prezent consecinţe politice şi sociale dominante în România şi Republica Moldova, dar premierul vede în integrarea europeană o oportunitate, nu numai a României, dar şi a Republcii Moldova de a face ca graniţa care a divizat două secole cele două ţări să rămână doar una „simbolică”. Astfel, „sprijinul României pentru Republica Moldova rămâne unul sincer şi necondiţionat”, iar „România va face toate eforturile pentru a ajuta Chişinăul în realizarea destinului său european”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult