Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta îi convoacă la Bucureşti pe ambasadorii din diaspora

Ponta îi convoacă la Bucureşti pe ambasadorii din diaspora

scris de A.P.
7 afisari

Victor Ponta i-a solicitat ministrului de Extrene, Titus Corlăţean, să îi convoace la Bucureşti pe ambasadorii din diaspora, pentru a fi instruiţi.

Ponta îi convoacă la Bucureşti pe ambasadorii din diaspora.

Ponta îi convoacă la Bucureşti pe ambasadorii din diaspora.

„I-am cerut ministrului Afacerilor Externe și vineri va convoca la București toți ambasadorii consulii și președinții secțiilor de vot Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Moldova pentru a fi foarte clar făcut instructajul deciziilor BEC și de asemenea până vineri i-am cerut ministrului și echipei de conducere dacă se constată, și cred că se vor constata activități necorespunzătoare, să-i înlocuiască imediat pe președinții secțiilor de vot și să asigure tot personalul necesar pentru ca tot ceea ce nu a funcționat ieri să funcționeze ireproșabil în ziua de 16”, a spus Ponta, într-o declarație de presă la sediul MAE în prezența ministrului Titus Corlățean.

În plus, premierul a anunțat că Titus Corlățean și alte persoane din conducerea ministerului de Externe se vor afla în ziua votului pentru cel de-al doilea tur de scrutin într-una din capitalele europene în care au fost probleme la vot.

„Toată echipa de la ministerul de Externe, ministrul, secretarii de stat, cei din conducere, vor merge săptămâna viitoare pentru a inspecta implementarea măsurilor decise de BEC și vor rămâne în ziua votului de 16 noiembrie într-una din aceste capitale pentru a asigura imediat orice măsură necesară”, a anunțat Ponta.

Premierul a calificat drept „inadmisibil ca unu, zece, o sută din cetățenii României să nu poată să voteze” și a avertizat că, dacă pe 16 seara „va exista un singur cetățean român din diaspora care vrea să voteze și nu poate, toată echipa de conducere (a MAE — n.r.) își va asuma responsabilitatea.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult