Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta îi ia la bani mărunţi pe Flutur şi Pinalti

Ponta îi ia la bani mărunţi pe Flutur şi Pinalti

scris de A.B.
2 afisari

Victor Ponta a atenţionat că Finanţele vor începe un control la Gheorghe Ştefan şi Gheorghe Flutur, pentru a verifica cum au fost cheltuiţi banii alocaţi de fostul Guvern primăriilor PDL. În acest fel, Cabinetul Ponta şi-a propus să recupereze, de la primari, banii necheltuiţi.

gheorghe-stefanPremierul Victor Ponta a precizat că are informaţii potivit cărora banii alocaţi primăriilor PDL vor fi folosiţi pentru campania electorală, motiv pentru care este necesară o verificare a corectitudinii cheltuirii banilor.

„Cei care i-au cheltuit sunt câteva cazuri celebre: domnul Pinalti (Gheorghe Ştefan.), domnul Flutur. În mod sigur voi cere Ministerului de Finanţe şi Corpului de Control al primului-ministru să vedem dacă i-au cheltuit legal pentru că am serioase dubii că aceşti bani au ajuns în  contracte legale, ci mai degrabă în materiale de campanie electorală pentru respectivii domni”, a declarat Victor Ponta.

Dacă vor fi prinşi cu mâţa-n sac, primarii vor fi obligaţi să returneze Guvernului fondurile necheltuite din alocaţiile primite de la fostul Cabinet Ungureanu în termen de trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii prin care actualul Executiv a decis, marţi, recuperarea acestor sume, a declarat ministrul Finanţelor.

„Banii trebuie restituţi în trei zile de la apariţia în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern”, a spus ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.

Şeful Guvernului a criticat în numeroase rânduri modul în care Cabinetul Ungureanu a cheltuit ilegal şi ilegitim 170 milioane euro din Fondul de rezervă, pentru a finanţa campania electorală a unor aleşi locali PDL.

„Mă angajez ca Fondul de rezervă să nu mai fie folosit niciodată pe criterii politice, pentru campanii electorale, ci doar conform legii, pentru situaţii cu adevărat de urgenţă. Mai mult, am solicitat specialiştilor din Ministerul Finanţelor ca joi, printr-un act normativ, să încercăm să recuperăm acei bani, de 170 milioane euro, şi să-i folosim acolo unde avem cu adevărat nevoie, la reîntregirea pensiilor şi a salariilor”, a spus Ponta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult