Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE: Protestatarii de la Iaşi, buni de plată

UPDATE: Protestatarii de la Iaşi, buni de plată

scris de A.B.
96 Afisari

UPDATE: Pentru că au îndrăznit să îl huiduie pe premier, protestatarii de la Iaşi au fost buni de plată. EI au fost sancţionaţi cu amendă de către poliţiştii ieşeni, pentru tulburarea liniştii publice. 

Reprezentanţii Jandarmeriei Iaşi au declarat corespondentului NewsIn că şase persoane din Iaşi au primit amenzi de câte 700 de lei, subliniind că sancţiunea a fost aplicată pentru tulburarea ordinii publice. Aceştia au precizat că grupul de persoane a avut şi o portovace în dotare, instrument cu care a tulburat liniştea publică. „Nu au fost amendaţi pentru huiduieli”, a precizat un reprezentant al Jandarmeriei. Amenzile aplicate de jandarmi au venit în contextul în care grupul de şase persoane l-a huiduit pe primul ministru Victor Ponta, în timp ce acesta se deplasa prin faţa Teatrului Luceafărul din Iaşi. În acelaşi timp, alte câteva sute de persoane l-au aplaudat pe premier, cei mai mulţi dintre aceştia fiind membri USL, în condiţiile în care, cu puţin timp înainte, la un hotel din imediata apropiere, a avut loc o întâlnire politică între Ponta şi candidaţii USL la alegerile din judeţul Iaşi.

Victor Ponta a fost huiduit la Iaşi la ieşirea din clădirea în care s-a întâlnit cu primarii USL. „Hoţii, hoţii!”, „Trădătorii” au srigat oamenii aflaţi la faţa locului. La o aruncătură de băţ faţă protestatari, au apărut şi admiratorii premierului, care, cu aplauze furtunoase, încercau să acopere strigătele nemuţumiţilor. 

pontaŞeful Executivului s-a întâlnit cu primarii USL din judeţul Iaşi, apoi a susţinut o conferinţă de presă. La ieşirea din hotelul unde au avut loc cele două evenimente a fost întâmpinat însă de un grup de aproximativ zece persoane care l-au huiduit. „Hoţii, hoţii!”, „Trădătorii” au strigat oamenii la vederea lui Victor Ponta. Printre protestatari s-a numărat şi Sorin Bălănescu, preşedintele unei organizaţii non-guvernamentale din Iaşi, candidat la Primăria Iaşi din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor. Potesatatrii şi-au explicat gestul prin faptul că Ponta îl protejează pe Năstase.

Premierul a fost însoţit de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, lider al organizaţiei judeţene a PSD, de preşedintele PNL Iaşi, Relu Fenechiu şi de alţi lideri locali ai USL. În faţa clădirii din care a ieşit Victor Ponta se aflau şi peste 150 de simpatizanţi USL, aceştia aplaudând în momentul în care premierul a ieşit din clădire. În zonă au fost mobilizate importante forţe de ordine, însă nu s-au produs incidente. În cursul dimineţii, premierul Victor Ponta a avut o întâlnire cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPF Teofan, după care s-a întâlnit cu primari PSD şi PNL din judeţ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS