Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Mariana Câmpeanu nu demisionează

Ponta: Mariana Câmpeanu nu demisionează

scris de S. P.
0 afisari

Premierul Victor Ponta a declarat că s-a întâlnit cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi că aceasta nu s-a hotărât să demisioneze.

Mariana Câmpeanu nu îşi dă demisia

Mariana Câmpeanu nu îşi dă demisia

Premierul Victor Ponta a declarat agenţiei MEDIAFAX că s-a întâlnit cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, pentru o discuţie în urma căreia aceasta a decis însă să nu demisioneze din postul de ministru, urmare a acuzaţiilor formulate de preşedintele Traian Băsescu.

El a precizat că a discutat cu Mariana Câmpeanu luni dimineaţa.

Întrebat dacă aceasta a decis să demisioneze, Ponta a răspuns că nu.

Joi, liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că a discutat cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, după ce aceasta s-a sfătuit şi cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că i-a transmis că nu trebuie să demisioneze atât timp cât acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu nu se bazează pe nimic concret.

„După ce a discutat cu Antonescu, a discutat cu mine şi, din punctul meu de vedere, atât timp cât acuzaţiile preşedintelui Băsescu nu se susţin pe nimic concret, doamna Câmpeanu trebuie să îşi continue activitatea”, a spus Ponta.

Referitor la faptul că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în cazul ministrului, Ponta a răspuns scurt : „Vedeţi ? Ce vreţi eficienţă mai mare decât asta ?”.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi seară, că, în afară de preşedintele Traian Băsescu, nimeni nu i-a cerut demisia şi crede că trebuie să ia o decizie pentru ea şi familie, în condiţiile în care nu se simte vinovată, dar riscă să nu îşi mai poată face treaba din cauza stresului.

Ministrul Muncii a declarat că a avut discuţii cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, dar şi cu premierul VictorPonta, fără să i se ceară să îşi dea de demisia.

„În afară de preşedinte, nu mi-a cerut nimeni demisia. Eu am fost astăzi şi am avut o discuţie cu domnul Antonescu, doamna Pocora nu a fost acolo. Au fost alte persoane de faţă, care pot să ateste acest lucru. Nu mi-a cerut demisia. Eu m-am dus şi am spus că sunt într-o situaţie foarte dificilă. Nu îmi pot permite să îmi dau demisia pentru că nu mă simt cu nimic vinovată, nici profesional, nici legal, nici de altă natură. În acelaşi timp, sunt şi eu un om uzat, lucrez 12 – 14 ore pe zi, plus problemele de acasă şi nu mai pot face faţă, nu la faptul că sunt în atenţia presei, ci faptul că nu mă mai pot concentra şi nu îmi mai pot face atribuţiile de serviciu. Şi, în condiţiile astea, nu ştiu dacă mai pot să rămân”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Mariana Câmpeanu a precizat că a discutat cu Crin Antonescu în termeni de a-şi da demisia, pentru că nu mai poate face atribuţiilor din cauza stresului şi linşajului la care este supusă, sau a se lupta în continuare.

„Şi domnul preşedinte mi-a spus aşa: «Dacă sunteţi în stare să vă luptaţi, luptaţi-vă! Dacă luaţi o altă decizie, să ştiţi că eu vă susţin în orice decizie luaţi.» Aceştia au fost termenii”, a explicat demnitarul.

Întrebată dacă totuşi Antonescu nu a sfătuit-o să îşi dea demisia, Câmpeanu a precizat „M-a sfătuit, dacă mi-a zis: «Dacă nu mai puteţi să rezistaţi, demisionaţi! Eu vă susţin în orice decizie luaţi!»”.

Ea a mai spus că, după discuţia pe care a avut-o cu preşedintele PNL, a fost să discute şi cu premierul Victor Ponta, căruia i-a relatat şi despre discuţia cu Antonescu, şi i-a prezentant aceeaşi situaţie.

„Mi-a spus: «Nu este cazul să îţi dai demisia, dar până la urmă e o hotărâre personală.»”, a mai spus ministrul.

Întrebată ce a decis în privinţa demisiei, Mariana Câmpeanu a precizat că nu a decis nimic.

„Sunt în aceeaşi dilemă: dacă eu spun acum «Îmi dau demisia», toată lumea zice «E vinovată. De aia îşi dă demisia». Dar dacă eu mâine, poimâine şi luni, din cauza acestui stres, nu sunt în stare să mă concentrez şi greşesc la servici, cine răspunde? Am să-mi strâng familia, o să luăm o decizie împreună. Nu mai are nicio impăortanţă nici ce se întâmplă în media, nici ce se întâmplă în Guvern, nici ce se întâmplă în partid. De data asta cred că trebuie să iau o decizie pentru mine şi pentru familia mea. Atâta mizerie nu mi-am închipuit”, a concluzionat Câmpeanu.

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare şi diagnostice discutabile”, afirmă Centrul de Investigaţii Media.

Demnitarul afirmă că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei şi a familiei, printr-un demers „nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete”, adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Premierul Victor Ponta a afirmat că o va susţine pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii atât timp cât preşedintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzaţiile la adresa acesteia, precizând că îşi apără în aceste condiţii toţi miniştrii.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele PNL Crin Antonescu i-a recomandat ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să analizeze posibiltatea demisiei din funcţie ca urmare a scandalului privind pensionarea soţului acesteia.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizări pe care a primit-o de la Centrul de Investigaţii Media.

31 comentarii

neacsum 24-02-2014 - 12:44

1. Legea 19 in baza careia a primit pensie de invaliditate domnul Campeanu, spune :Art. 54. – În raport cu cerinţele locului de muncă şi cu gradul de reducere a capacităţii de muncă, invaliditatea este:

a) de gradul I, caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă, a capacitatii de autoservire, de autoconducţie sau de orientare spatială, invalidul necesitând ingrijire sau supraveghere permanentă din partea altei persoane;
VI s-a parut din filmul prezentat ca dommnul Campeanu si-a pierdut TOTAL capacitatea de autoservire, autoconductie sau de orientare spatiala? Mie nu, dimpotriva se uita foarte atent si foarte orientat dupa cei care il filmau, incercand sa se ascunda de ei.
2.Aceeasi lege, Art. 82. (2) spune: „Cererea de pensionare, împreună cu actele care dovedesc îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege se depun la casa teritorială de pensii în raza careia se află domiciliul asiguratului.” ]ntrebare> In ce baza a fost incalcata legea privind respectarea domiciliului prevazut de lege si care sunt actele doveditoare depuse odata cu cererea, pentru ca in decizia de invaliditate nu este specificat nici un act.
Si mai sunt si altele. Cum le justifica doamna Campeanu?

digital 24-02-2014 - 13:53

explică, neacsum, cum e cu abuzul, că nu m-ai lămurit!

neacsum 24-02-2014 - 14:00

Asa e ca e complicat? Daca nici procuroruul Ponta nu s/a prins e greu pentru un nespecialist in ale legilor. Citeste cu atentie cele doua aricole mentionate apoi vezi daca domnul Campeanu avea drewptul legal sa idi depuna cererea la Casa de pensii din Ilfov, avand domiciliul in Bucuresti Apoi incearca sa vezi pe ce documente medicale se bazeaza decizia doctorului Cerbulescu, cat timp a trecut de la data inceparii contractului de munca pana la obtinerea deciziei, ce scrie legea prinvind conditiile pentru obtinerea gradului 1, mai verifica cum a fost completata cererea de pensionare medicala, cum a fost emisa decizia de invalditate, daca are semnatura si stampila sefului institutiei respectiv a sefului Casei de pensii si dupa aia mai vorbim.

digital 24-02-2014 - 14:05

ăsta e abuz, neacsum?!
te rog, edifică-te și nu te face de râs!
vezi poate o transformi în infracțiune, da nu zi că ai aflat de la mine!

neacsum 24-02-2014 - 14:15

Abuzul în serviciu contra intereselor publice

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani
Ce zici Digital, se incadreaza si la abuz? Apropo si abuzul este tot infractiune.
Dar te rog eu, sa nu spui ca o stii de la mine .

digital 24-02-2014 - 14:24

………..tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi …….

asta e din puțul gândirii?!ăsta da, abuz, amărâtul ăla a tulburat apele din instituțiile și organele de stat…!
super, neacsum!

digital 24-02-2014 - 14:33

neacsum
24-02-2014 at 14:15
aia cu infracțiunea era la oha, da văd că ești foarte nervos și sigur pe tine!

UnUL 24-02-2014 - 14:33

Degețel, tu cu cele 8 clase absolvite, nu te ta nare doctor în drept că râd și curcile.

neacsum 24-02-2014 - 14:37

Dar de paguba adusa patrimoniului nu spui Nimic Digital? Citesti numai ce vrei tu ? Aveam pretentii.Spune mai bine ca o sustii , ca si Ponta, in orice conditii, numai pentru ca a inferat-o, asta pot intelege .

digital 24-02-2014 - 14:37

UnUL
24-02-2014 at 14:33

da tu, ce te băghași, ca musca, ești vreun doctor ubebist, cumva?!
marș mă la zoaiele lu kioru și vezi ce gătești azi!

digital 24-02-2014 - 14:44

neacsum
24-02-2014 at 14:37

jurisprudența arată cam așa….
…..dar din punct de vedere juridic, paguba este reprezentată doar de o diminuare ilicită a patrimoniului.
Decizia nr. 2537 din 13 mai 2010 la dosarul nr………

așa că nu plusa pe ceea ce nu deții, și anume o decizie juridică!
e ușor să dai verdicte ca băsexu, dar mult mai greu să deții adevărul,cu probe și dovezi indubitabile, neacsum!
pe clipuri de paparazzi și can-can e greu să fii credibil!

ValVerde 24-02-2014 - 15:14

Hahahahah

nu ma mai opresc din ris…Neacsu „are pretentii” de la Claudia 🙂

Ignorantii „au pretentii” de la alti ignoranti hahah

ValVerde 24-02-2014 - 15:16

Ie vedeti, mai doctilor, nu se potriveste asta mai bine ??

Conflictul de interese
Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.

Detalii: ttp://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-253-cpen

digital 24-02-2014 - 15:58

ValVerde
24-02-2014 at 15:16
hahaha!
băi ..llă de bou constipat, aici era vorba despre ABUZ, bă retardat amerloc!
așa că marș în mătta!

neacsum 24-02-2014 - 13:18

Aud ca doamna Campeanu a avut un accident vascular. Ii doresc din toata inima sa fie ceva minor , fara repercusiuni si sa se refaca cat mai repede p[osibil stiu ce inseamna asta. Dar totodata nu pot sa nu ma gandesc ca sotul ei a capatat gradul de incapacitate 1 pentru aceleasi probleme completate cu altele, dar problemele cele mai grave pleaca de aici. Ma intreb pur tehnic, daca sotul pentru aceeasi afectiune a fost declarat inapt gradul 1, domnia sa mai poate lucra sau mai bine zis mai poate conduce un minister cu aceleasi afectiuni? Spre binele domniei sale ii recomand sa isi depuna cererea pentru pensie de invaliditate gradul 1. Poate gaseste macar o casa de pensii in toata tara sa ii dea decizia.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 24-02-2014 - 14:22

„Accident vascular minor” ??? Ce naiba e aia ca eu nu am auzit de asa ceva. Accidentele vasculare sunt accidente grave care necesita o spitalizare indelungata si se lasa cu paralizii si alte urmari grave. Madam Campeanu s-a dus la urgenta sofind singura masina. Daca ar fi avut acest accident vascular e si mai rau pentru ea pentru ca putea sa nenoroceasca pe cineva in trafic s-au s-ar fi putut pune singura intr-o foarte mare primejdie. Nu-i vorba de nici un accident vascular aici, ci e vorba de o incercare DISPERATA de a colecta mila romanului, care mila se transforma INTODEAUNA in PROSTIE.

Pentru cei care au urmarit indeaproape acest scandal nu poate sa nu fie de partea presedintelui pentru ca aceasta ministreasa sa-si depuna demisia. Barbati-su nu sufera nici pe departe de ce insira ea acolo, asa unu la mina, pentru ca daca ar fi suferit, colegele lui Campeanca de la ASEnu ar fi vazut-o in 2005, la un an dupa pensionare la reuniunea fostilor colegi, reuniune care a fost ORGANIZATA de barbat’-su, si unde toate colegele ei au vazut-o pe madama dansind, mincind si bând toata noaptea cu un „invalid de gradul 1” !! Hai sa fim seriosi. Madam Campeanu ar trebui sa-si dea demisia doar pentru simplul motiv ca a incalcat legea trimitind dosarul lui barbati-su la Ilfov cind ea are domiciliu in Bucuresti incalcind astfel foarte grav legea pensionarii, si al doilea motiv pentru demisie este declaratia ei INACCEPTABILA de la erteve unde a spus ca : „ce credeati, ca daca o trimiteam si la Giurgiu nu as fi dat telefon ca sa fie solutionat dosarul imediat?” Aceasta otreapa si nemernica de femeie si-a distrus vecinul ei de curte pentru un amarit de wc-eu de 2 pe 2 metri care ii apartinea vecinului dar pe care i l-a luat cu forta ca sa-si extinda, cotoarba dracului, casoiul ei. Omul a facut plingeri penale cu acte in regula, insa scirba s-a folosit de pile si de pozitia ei ca sa-l distruga pe amaritul ala. Spurcata asta este folosita de nemernicul de Ponta ca ghiulea impotriva lui Crin. Nu o sa-i tina, pentru ca ANI s-a sezizat si toate dovezile sint impotriva ei. Barbati-su are o sanatate buna, nici pomeneala ca ar suferi de ceva, se foloseste ABUZIV de masina societatii Astra Romana ca sa-si duca nepotii la scoala si sa-i aduca de la scoala, si peste toate, bomboana de pe coliva, s-au gasit dovezile prin care aceste presupus invalid a fost lucrator al securitatii lui ceausescu, in timp ce hoasca imputita de Campeanu se lauda ca ea si cu „sosul” au luptat pentru revolutie „inca” din 21 decembrie 89. Sa vomiti nu altceva. Ce spurcaciuni de oameni ne conduc ! La asa popor, asa conducatori !!!

pathfinder 24-02-2014 - 14:26
Mircea 24-02-2014 - 14:30

Nu poporul e vinovat ci Europa si SUA si Israel si mai sunt si altii invidiosi pe valoarea POPORULUI ROMAN. Nu noi ne alegem conducatorii ci SUA voteaza in locul nostru. Nu noi ne alegem primarii ci evreii. Nu noi ne alegem parlamentarii ci ungurii. Nu noi suntem vinovati ci intotdeauna, dar absolut intotdeauna altii. Traiasca Romania libera si independenta !

digital 24-02-2014 - 14:35

trăiască mătta!!!
independentă

Mircea 24-02-2014 - 15:17

Si a ta !

pathfinder 24-02-2014 - 14:37

Like!

Antibasistul 24-02-2014 - 14:35

Marile prostii care le debitezi pe Net cuneiformule, fost Calugarul, dovedesc ca ai avut un accident vacular mai mult decit minor, la creier!

pathfinder 24-02-2014 - 14:45

Vacular?!?
Vacule!

UnUL 24-02-2014 - 14:50

Nu e vacă, e bou !

Antibasistul 24-02-2014 - 14:51

Rectific: vascular

UnUL 24-02-2014 - 15:10

În cazul tău „boular”.

Antibasistul 24-02-2014 - 17:31

Da-te-n ma-ta porc cretin basist!!!!!

UnUL 24-02-2014 - 17:50

Dar, vai, ce eleganță de limbaj, ce turnuri de frază elegante! Remarcabil !

neacsum 24-02-2014 - 14:27

Iata ce declara doamna Campeanu despre boala sotului sau:“Din nefericire însă, încă din anul 2000 soţul meu a fost afectat de probleme neurologice care, nesupravegheate şi netratate în mod corespunzător, au evoluat şi au generat accidente vasculare cerebrale astfel încât în intervalul 2004-2005, soţul meu a fost internat în repetate rânduri.Natratarea acestei afectiuni, respectiv accidentul vascular, a dus la ” agravarea consecințelor accidentului vascular (demență mixtă, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestări specifice de pierdere a cunoștinței, pierderi de echilibru, lipsă de orientare în timp și spațiu).” Asta este declaratia doamnei Campeanu. Avand deja acest caz in familie, stiind ce risca daca nu se pensioneaza si isi continua activitatea, mi s-ar parea o inconstenta sa continue sa lucreze si la un minister atat de greu si cu un stress atat de accentuat. Deci il sfatuiesc pe doamnul Ponta, daca tine la sanatatea doamnei Campeanu asa cum pretinde, sa nu o puna in situatia de a trece prin ce trece sotul ei. Eu daca as fi premier asa as face.

pathfinder 24-02-2014 - 14:30

De acord cu tine.

jean 24-02-2014 - 21:05

doamna Mariana Cimpeanu, ministrul Muncii , sunt un pensionar si cind mi-ai spus la tv. ca nu mai sunt bani de pensii mi s-a ridicat tensiunea si dumneata ai pleznit ,VEZI CA DUMNEZEU NU DOARME

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult