Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta mulțumit de miniștrii din Cabinet. Vezi ce ȋl ȋngrijoreazǎ!

Ponta mulțumit de miniștrii din Cabinet. Vezi ce ȋl ȋngrijoreazǎ!

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Victor Ponta le-a spus, sâmbătă, 31 august, la Mamaia, parlamentarilor USL, că este mulţumit de toţi miniştrii care fac parte din Cabinet, pe care nu-i tratează ca pe miniştrii PSD, PNL sau PC, ci ca pe miniştri USL, fiind ȋngrijorat doar de prezențǎ.

Ponta mulțumit de miniștrii din Cabinet. Vezi ce ȋl ȋngrijoreazǎ!

„Vreau să vă spun că sunt mulţumit de toţi miniştrii care fac parte din Cabinet, că nu i-am tratat şi nu-i voi trata niciodată pe miniştrii PSD, PNL sau PC, ci USL„, a spus Ponta. El a arătat că îşi doreşte ca în 2016, la viitoarele alegeri parlamentare, în această formulă, se se dea „socoteală” în faţa electoratului de ceea ce s-a făcut din ceea ce s-a promis în 2012.

„Eu nu vorbesc decât de Guvernul USL şi aşa şi gândesc şi, sincer, îmi doresc foarte mult ca în 2016, în această formulă, să putem să dăm socoteală în faţa oamenilor de ceea ce am reuşit să facem din ceea ce am promis anul trecut”, a adăugat Ponta, potrivit mediafax. Premierul Victor Ponta le-a transmis, sâmbătă, parlamentarilor USL reuniţi la Mamaia, că există multe momente în care singura problemă a coaliţiei este prezenţa în Legislativ, la comisii sau la vot, el arătând că, astfel, se ajunge la situaţii foarte greu de explicat opiniei publice.

Premierul a precizat că, în cazul unor grupuri parlamentare mari, aşa cum sunt în acest moment grupurile care susţin Guvernul, există această problemă, a faptului că, find foarte mari, fiecare are impresia că celălalt va veni la vot sau la comisie. „Vă rog să nu o luaţi ca pe un reproş al Guvernului la adresa Parlamentului, ci doar ca pe o rugăminte a mea către grupurile parlamentare care susţin Guvernul de a încerca – eu sunt obligat să asigur prezenţa miniştrilor, a secretarilor de stat şi o fac – vă rog pe dumneavostră să fiţi prezenţi ca să ne sprijiniţi în momentele importante. Cred că e un raport corect între Parlament şi Guvern”, a spus Ponta.

7 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 18:44

2016 —-2016 Victoras, dar tu nu apuci nici IGNATU!

TRADITTORE, ti-ai mancath noroku la …cardaseala cu KANALIA !

OUT !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-09-2013 - 03:51
Tache 01-09-2013 - 07:20

Roşia Montana este mai mult decât un sit arheologic sau locul unei exploatări miniere. Roşia Montana este un simbol, fiind concomitent un simbol al trezirii la viaţă a societăţii româneşti cât şi simbolul dispreţului maxim pe care clasa politică îl are faţă de opiniile cetăţenilor.

Discuţiile despre aspectele economice şi ecologice pot fi duse la infinit. Dimensiunea redevenţelor este catastrofal de mică, iar creşterea de la 4% la 6% nu justifică proiectul nici măcar din perspectiva financiară, fără a lua în calcul aspectele ecologice. Câteva sute de locuri de muncă (asta în cel mai bun caz) nu sunt o justificare pentru delapidarea resurselor minerale ale ţării. Consecinţele ecologice vor deveni, mai devreme sau mai târziu, coşmarul guvernului de la Bucureşti, însă cel mai important aspect al problemei Roşia Montana este dispreţul factorului politic faţă de dorinţele cetăţenilor.

Guvernul Ponta are o datorie faţă de mişcarea contra exploatării miniere de la Roşia Montana, deoarece ea a contribuit la aducerea USL la putere, iar Victor Ponta a exploatat la maxim „problema aurului” cât timp a fost în opoziţie. Simbolurile au un rol deosebit de important în politică. Deseori, se întâmplă ca simbolurile să devină criteriile principale după care este evaluat un guvern sau lider politic. Ascensiunea USL şi ascensiunea politică a lui Victor Ponta s-a bazat pe trei piloni: „jos Băsescu!”, gazele de şist şi Roşia Montana. Electoratul USL nu se aştepta ca guvernul Ponta să fie competent, profesionist şi să aducă prosperitate economică. A avut aşteptări mult mai pragmatice şi realiste: lichidarea politică a lui Traian Băsescu, renunţarea la gazele de şist şi blocarea exploatării de la Roşia Montana.

Într-un singur an, USL a demonstrat că nu-i pasă de acest contract social încheiat implicit în campania electorală. Traian Băsescu este „coabitatorul-şef” al premierului-copilor, exploatarea gazelor de şist a devenit realitate, iar proiectul-monstru al lui Frank Timiş a primit undă verde de la guvern. Mesajul guvernului Ponta către electorat este simplu, clar şi direct: „voi nu contaţi!”.

Antibasistul 01-09-2013 - 08:52

Si Ponta si Frank T. sint jidaani, ASTA SPUNE TOT!

ciufulici 01-09-2013 - 09:03

Nu prea cred, dar nici chinez nu prea pare, deci e sigur o uselaciune, ca si Antonescu de altfel.

Ionel 01-09-2013 - 08:23

Stiti de ce ride Ponta tot timpul? Pentru ca e lovit la bila de cind s-a rostogolit la raliu si asa mai avem inca un diliu ca ala care e cu Base si a stat sase luni la dilibau si a ajuns prim ministru.

Tache 01-09-2013 - 09:17

Dincolo de toate discutiile astea – am fost pur si simplu sedati cu ideia ca privatizarea iseamna sa permitem politicienilor sa vanda si sa distruga tot. Tot ce s-a construit in comunism cu grle sacgificii politicienii au vandut. Au inventat tot felul de fonduri. De ce nise pare natural ca ei sa aiba dreptul sa vanda ceea ce este la Rosia Montana? CUI APARTIN ACESTE BOGATII? Guvernului? Parlamentului? Locuitorilor de la Rosia Montana? Lui Baasecu? NUUU! SUNT PROPRIETATEA NOASTRA, A POPORULUI ROMAN. Cu ea ne-a inzestrat Dumnezeu! De ce cadem in capcana politicienilor legata de cianuri? Freptul de proprietate este al nostru. Guvernul este numai un administrator al tarii. El nu este proprietarul si nicaieri in lume administratorul nu are drept de proprietate. Daca cineva angajeaza un administrator la ferma inseamna ca ala are voie sa vanda ferma?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult