Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta nu ascultă de americani. Migrația primarilor, aprobată

Ponta nu ascultă de americani. Migrația primarilor, aprobată

scris de A.H.
2 afisari

Victor Ponta le dă cu tifla americanilor, Ordonanța de Urgență care legiferează migrația politică a aleşilor locali fiind adoptată, astăzi, de Guvern. Astfel, primarii, şefii CJ, consilierii locali şi judeţeni pot să opteze în termen de 45 de zile pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri.

Ponta nu ascultă de americani.

Ponta nu ascultă de americani.

Premierul și-a asumat Ordonanța de Urgență. Decizia Executivului nu ține, astfel, cont de recomandările făcute de Ambasada SUA la București, care și-a exprimat ȋngrijorarea privind momentul ales ȋn adoptarea Ordonanței de Urgențǎ (OUG) refereitoare la apartenența politică a aleșilor locali.

Ȋn OUG privind migrația politica a aleșilor locali se aratǎ cǎ „aleşii locali care nu vor depune declaraţia de schimbare a partidului rămân membri ai partidului politic sau organizaţiei minorităţii naţionale, după caz, pe listele partidului care a făcut parte dintr-o alianţă politică sau alianţă electorală, dacă acesta/aceasta continuă să existe din punct de vedere legal sau devin independenţi,dacă partidul politic sau organizaţia minorităţii naţionale, după caz, dacă acesta/aceasta nu mai există din punct de vedere legal.

„Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate.” se aratǎ ȋntr-un comunicat de presǎ al Ambasadei SUA la București.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult