Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liderii USL nu s-au înțeles. Ponta nu renunță la Uniune

Liderii USL nu s-au înțeles. Ponta nu renunță la Uniune

scris de C.S.
1 afisari

Victor Ponta susține că va face tot ce îi stă putință pentru a menține unită Alianța USL. Liderii USL au avut luni o întâlnire în care s-a discutat despre structura Guvernului şi soarta Uniunii. Premierul a spus, după întâlnirea USL, că nu s-a ajuns la o înţelegere.

Victor Ponta vrea să mențină Alianța USL unită.

Vreau să continuăm împreună„, a spus Ponta, care a arătat că a continua împreună însemnă inclusiv renunţarea din partea sa la cea de-a patra funcţie de vicepremier.

Întrebat de jurnalişti dacă s-a înţeles cu lideru PNL, Crin Antonescu, Ponta a răspuns: „Încă nu„.

Ponta a spus că, din punctul de vedere al USD, există două variante: ori se rămâne pe formula Guvernului din 2012, ori se face o restructurare guvernamentală, pentru care însă nu există deocamdată consens.

Întrebat pe ce funcţie va intra Iohannis în Guvern, Ponta a precizat: „Ca ministru de Interne sau ca viceprim-ministru, ministru Finanţelor, cum s-a votat în 2012”.

El a arătat că ţine de decizia liberalilor dacă Iohannis va fi ministru de Interne sau va fi vicepremier şi ministru de Finanţe. „Pe oricare din funcţiile PNL îl propune pe Iohannis, eu azi îl propun preşedintelui pe domnul Iohannis”, a spus Ponta.

Crin Antonescu a precizat că premierul trebuie să ia cât mai repede o decizie în ceea ce priveşte viitorul Cabinetului, existând două variante din punctul său de vedere: acceptarea propunerilor PNL sau formarea unui alt guvern.

Antonescu a reiterat faptul că liberalii îşi menţin punctul de vedere cu privire la respingerea variantei instituirii unui nou post de vicepremier pentru PC.

Nu cred că e vorba de negocieri, noi i-am spus încă o dată domnului Ponta care este punctul nostru de vedere, care este decizia politică a PNL şi l-am rugat să ia o decizie mai repede. Domnul Ponta are a decide dacă venim în Parlament cum am spus – fără să condiţionăm, să apară alţi vicepremieri şi alte istorii de felul acesta – sau face ceva cu ministerele vacante (…) Trebuie să ia o decizie, nu noi. Negocieri nu au ce să fie, că nu avem foarte mult ce negocia”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că în acest moment Executivul se află într-o „criză guvernamentală”.

26 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 17-02-2014 - 17:58

Victor Viorel Ponta nu renunta la Uniune, insa va fi fortat sa renunte, in final, pentru ca Crin nu poate accepta ca Ăla Micu sa ocupe functia de „vice”, cind el vine dintr-un partid de sub 1% electorat, ca si surata ei, fosta pesedizda punr. Adevarata Uniune este formata NUMAI din pnl si psd, ceilelalte doua partide fiind de fapt niste anexe ale psd-ului. Turnatorul si borfasul de Voiculescu se pare ca-l are la mina pe Victor Viorel Ponta si-l santajeaza in vazul lumi, avindu-l la mina cu „ceva”, asa cum Becali il avea la mina pe Crin, care Crin pierduse o suma imens de mare la poker in favoarea lui Becali, pentru ca altfel nu se expplica cum presedintele celui mai mare partid in Romania, sta in genunchi in fata turnatorului si borfasului Voiculescu.Pina la urma, adevarul este ca Basescu i-a prins pe amindoi la ananghie si le spune ce si cit au voie sa faca. Aparitiile bosorogului de turnator si borfas, Voiculescu, au inceput sa fie momente comice ale micului ecran. El vorbeste despre afaceri de politica interna crezind ca noi vom pune botul la timpeniile lui, cind si el si noi stim extrem, extrem de bine, ca lui ii sunt numarate zilele si el face tot posibilul sa scape de puscarie, ceea ce nu se va intimpla. Ziua festivalului national de aruncare in inchisoare a lui Voiculescu se apropie si TOTI romanii asteapta cu rasuflarea taiata cind borfasul si turnatorul Voiculescu, cu catusele la miini, va fi aruncat dupa gratii pe cel putin 12 ani. Va fi o sarbatoarea nationala si ne vom simti mult mai curati, antenele vor avea minimum de audienta pentru ca, nu-i asa, Kantar-ul nu va mai raspunde la comenzile turnatorului de borfas Voiculescu, si atunci vom asista la alte ratinguri pe televiziunile romanesti, unde B1 va fi lider de audienta spre disperarea sado-masochistilor acestui forum, care se afla in corpore la un pas de infarct.

digital 17-02-2014 - 22:05

labe, labe, labe-unu,unu,unu !

Pribeagul 17-02-2014 - 21:56

“Vreau să continuăm împreună“, a spus Ponta

„Dacă Ponta vrea să-l impună pe Daniel Constantin vicepremier nu putem să mergem mai departe.”

Ponta si Daniel au renuntat la postul de vicepremier.

Deci, se pare ca nu-i nici o problema. USL, ca si colinda, merge mai departe.

Desprtirea ar fi cea mai mare greseala pe carte ar putea s-o faca acesti politicieni. Ar fi o mare dezamagire pentru romani, iar de marea credibilitate pe care le-au aratat-o cetatenii s-ar alege praful.

Cred ca fac jocul asta ca sa-si bata joc de Basescu.

UnUL 17-02-2014 - 22:09

Nu de Băsescu își bat joc ci de România.

Pribeagul 17-02-2014 - 22:23

Si Basescu, in final, a devenit constient ca cei doi isi bat joc de el, azi a schelait: „E clar că USL va rămâne, pentru că pierd amândoi.”

Toate analizele arata ca daca ramin impreuna, nu le sta nimic in fata, iar daca rup USL, „pierd amindoi”.

Concluzia este ca cei doi se joacda cu Basescu.

UnUL 17-02-2014 - 22:28

Concluzia ta. Idioată, ca de obicei.

Pribeagul 17-02-2014 - 22:34

🙂

Pribeagul 17-02-2014 - 22:36

poate preferi: schelalait

ancuta 17-02-2014 - 22:25

UL, lasa-l!
Gandeste-n treapta intai!

UnUL 17-02-2014 - 22:29

Gândește? Nu ești prea optimist?

ancuta 17-02-2014 - 22:36

Te rog, hai sa-l creditam!

H2SO4 18-02-2014 - 00:06

DAN MIHAESCU (nascut la data de 5 iunie 1933; decedat la data de 24 ianuarie 2013), celebrul autor al schetch-urilor „periculoase” de pe vremea Teatrului Tanase, a lasat o scrisoare de adio, inainte de a pleca dintre noi, anul acesta.

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CARAGIALE

Stimate nene Iancule,

Ambetat de tristeţe şi turmentat de scumpiri bezmetice, îţi compun această misivă tristă şi de adio, că ce mă enervează când vine vorba despre opera matale, este gogoriţa că satira îşi păstrează actualitatea, că personajele seamănă leit cu cele din zilele noastre, poltroni,tembeli, pungaşi, mahalagii, hahalere, bagabonţi etc.

Să avem rezon, coane Iancule, tălică ai scris pentru copii, scenarii de desene animate. Eşti mărunt, neicuşorule!
Ia hai, să te cocoşez cu niscaiva exemple.
Matale ştii cât ar costa acum o masă la „Iunion”?
Şi câtă verzitură îi lipeşti pe frunte manelistului minune, care ţine acuma locul lui I.D. Ionesco? Şi să te văd eu dacă ai corajul să vii pe jos de la „Iunion” acasă, noaptea. Că te dezbracă lotrii cu ranga. Heavy metal!
Dacă ai vedea cine-i acuşica în fruntea bucatelor, te-ai închide la „Gambrinus” şi nu te-ai trezi din beţie decât să te închini.

Suntem o ţară penală, meştere!

De la parlament la govern, toate mangafalele cu foncţii sunt în libertate condiţionată. Nu ştii cum şi cât se fură. Răcnesc gazetele de vuiesc Carpaţii! Şi toate oalele sparte le plăteşte poporul acesta de coate-goale, care nu mai visează castele în Spania. Visează căpşuni.

S-au înmulţit nesimţiţii şi proştii şi vorba matale: „Cu prostia te poţi lupta, dar ea întotdeauna învinge!”

Zicea Nae Ipingescu: „Să nu mai mânânce nimeni din sudoarea, bunioară, unuia ca mine sau ca dumneata şi să şază numai poporul la masă, că el e stăpân”. Mai mult de jumătate din popor e în mare mizerie şi tot atâta ar vrea să-şi lase ţara. O să zici că le crapă obrazul aleşilor? Ei, aş!

Unde este Rică Venturiano cu al lui „Angel radios”? E timpul cocotelor. Ziţa, Veta, Joiţica, Didina sau Miţa Baston au fost sfintele-sfintelor. Paraşutele au acuşica golaveraj la televizor. Să vezi chestii deochiate, nene Iancule! S-a uitat şi Bubico al meu la o emisiune şi de atunci nu mai latră. Guiţă!

Domnul Goe e ticsit de droguri şi mamiţa vorbeşte la telefon, la linia fierbinte. Conul Leonida şi soaţa şi-au depus pensia la pubelă, de unde şi mănâncă, Tipătescu este Naşul mafiei judeţene, Dandanache face tocşouri de seară, jupân Dumitrache zis „Titircă Inimă-rea” e primar şi milostiveşte cu parcuri moca toate rubedeniile.

Se face Capitală până la matale la Ploieşti , numa’ borduri şi mijlocul rămâne aşa cu gropi, cu mahalale fără apă şi canal, fără buleftrică.

Caţavencu combate la gazetă contra marilor corupţi, el fiind curat, deoarece până şi banii lui au fost spălaţi. Ghiţă Pristanda e finanţist acu’, din negoţul cu maşini furate, alte fapte necurate ca şi şpăgi nenumărate. Până şi frizerul Nae Girimea se minunează câtă prostime s-a umplut de mătreaţă şi câţi politicieni de valută. O soţietate fără prinţipuri, morală şi cinste, care va sa zica.

Madalin Voicu vorbeşte romanes, la televizor, cu fraţii şi surorile lui, la care s-a dat dezlegare să belească Europa. Fericiţi că au un de-al lor care îi înţelege, fiind apropiat de ei ca nărav şi poftă de viaţă.

În ţară, băieţii deştepţi la matrapazlâcuri au strâns averi din care să se îndestuleze toate loazele lor, până la două mii paş’opt. Se fac mafioţi unii pe ăilalţi şi mă jur pe cursul valutar că au dreptate toţi. Dacă nici ei nu s-or şti între ei?…

Altminteri e „criză teribilă, monşer”. Dacă ai cunoaşte Parlamentul de acum i-ai dedica „Năpasta”, promisiunilor guvernului schiţa „1 aprilie”, Justiţiei „Lanţul slăbiciunilor”, vieţii noastre politice – „D-ale carnavalului”, scrisoarea către FMI şi Consiliul Europei este „Scrisoarea pierdută”, iar viitorul nostru poate fi asemuit cu „O noapte furtunoasă”.
Bravos naţiune!

Egzistă nişte unii care zice că suntem „Ţara lui Caragiale”. Ei, aş! Moravurile de pe vremea matale erau parfum.

Şi atunci, eu cu cine votez? Aceasta-i întrebarea! Cică dă-i, Doamne, românului mintea de pe urmă şi pe urmă el votează la fel.

Într-un singur loc ai avut dreptate, nene Iancule. Atunci când ai zis că românul s-a învăţat să aibă din toate câte nimic.

În fruntea soţietăţii s-au aburcat mitocanii şi nu le poţi bate obrazul, întrucât (tot matale ne-ai învăţat) mitocanul se naşte jignit. Încolo, frică ne e că ne-am născut în România şi o că o să murim în Becalia!

Dar să fim optimişti, că dacă nu murim o să fie şi mai rău!

NICO 18-02-2014 - 00:12

Ne intrebam si noi cum managerul privat DOROBANTU VALENTIN impus de puscariasul Fenechiu la conducerea CFR Calatori in ianuarie 2013, platit regeste din bani publici(peste 9000 de euro lunar)mai conduce si acum acesta societate care a incheiat anul 2014 cu pierderi de 400 000 000 lei, repet, patru sute de milioane de lei si in conditiile in care si ultimul acar de la CFR stie ce “invarteli” face acesta.
Mai mult, managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, îşi continuă nestingherit, chiar sub nasul ministrului Ramona Mănescu, aranjamentele şi ingineriile feroviare prin care urmăreşte să tragă pe linie moartă compania de stat ?
Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează la CFR Calatori se crede intangibil, laudandu-se ca el are “spate” si ca Ministrul Transporturilor nu poate sa se atinga de el .
Oare DNA-ul poate sa se atinga de el ?
Garantat, si au toate motivele sa o faca cat mai repede .

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 21-02-2014 - 17:11

Iata ca ce am spus eu se adevereste IMEDIAT. Azi, erteveul, in stilul eipropriu anti pnl anunta cu surle si trimbite ca intre Basescu si Antonescu s-ar fi facut o intelegere prin telefon asupra lui Mariana Campeanu in sensul ca Basescu i-a cerut lui Antonescu sa o debarce pe Campeanca iar Antonescu a executat „ordinul”. Tot erteveul spune ca aceasta stire cu convorbirea telefonica dintre Basescu si Antonescu le-a parvenit de la o sursa din „interiorul” palatului de la Cotroceni. Bineinteles ca acest lucru nu exista deloc, ci, de fapt, problemele lui Maria Campeanu sunt atit de evidente incit numai un schizofrenic o mai poate apara. Ieri, pe B1 au parvenit mult mia multe dovezi despre faptul ca sotul acestei ministrete este sanatos si nu este in pozitia de a primi pensie de invaliditate de gradul 1. O fosta colega de ASE a Marianei Campeanu a trimis un e-mail lui Turcescu prin care a declarat ca in 2006, la reuniunea fostilo colegi de an madam Campeanu s-a prezentat impreuna cu sotul ei, cu care a baut si dansat ca toti ceilalti fara sa lase vreun dubiu ca el ar fi bolnav de ce a insirat madama la ertv, si deci, asta se intimpla la un an dupa ce sotul ministresei fusese pensionat, si tot respectiva a mai spus ca si la celelalte reuniuni, madam Campeanu si sotul s-au prezentat la fel si au baut si au mincat ca toti ceilalti oameni normali.

Deci, in aceasta speta a cotoarbei Campeanu, psd-ul se foloseste de un alt prilej prin care sa-l santajeze pe Crin si sa-l acuze de basesism. Incet incet, Antonescu este basist si asupra lui se vor varsa riuri de flegme de la antenele lui Voiculescu si din partea psd-ului.

digital 21-02-2014 - 18:03

labe doi, labe unu…….

urbos 21-02-2014 - 18:14

Adevaru e ca labagiul asta nu se putea uita decat la RTV, care e un OTV cu ceva mai multe pretentii. In rest, e o cloaca pur securista. RTV sint mai cumpliti ca aia de la B1. La B1 aia ling in dusmanie, dar totul e sub forma unor „analize”, discutii, suete, ticsite de scenarii tampe, unde, pana la urma, oricine poate sa spuna orice ineptie caci, fiecare are dreptul la opinie, insa la RTV se inventeaza stiri, la propriu. Sint penali.
Cat despre Campeanu, sugeti cariciu ma blestemati basisti. N-a facut nimic femeia. Unde mai pui ca cine grohaie, basistii! Adica aia de ies din curil aluia care isi da singur case, care fura bani ca sa se faca mosier, care a luat spagi peste spagi de la rusi prin otreapa de fi-sa etc.

UnUL 21-02-2014 - 18:20

Labe foarte multe la tine; asta se numește autoservire/.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 21-02-2014 - 17:25

Erteveul nu conteneste sa scuipe pe burtierele lor mesaje de genul : CUM AU UNELTIT BASESCU SI ANTONESCU IMPOTRIVA GUVERNULUI ; DOVEZILE MINCIUNII LUI ANTONESCU DESPRE INTILNIRILE CU BASESCU ; DISCUTIA TELEFONICA SECRETA DINTRE CRIN SI BASESCU ; SURSE : BASESCU I-A CERUT LUI CRIN MAZILIREA MINISTRULUI MUNCII

E ? ce va spuneam ? Sa vedeti ce-o sa fie pe antene ! S-au dat drumul gonacilor sa fugareasca „vulpea”. Crin va trebui sa pozeze in victima pentru ca asa-i place poporului roman, sa fie de partea celor mai slabi !

urbos 21-02-2014 - 18:17

N-o sa fie nimic pe Antene ma scarba, in afara de cazul in care chiar ar fi vreo intelegere intre Antonescu si secatura voastra, ceea ce ar fi perfect normal, caci nu s-au dus 7 milioane jumate de oameni sa dea lepra jos, ca sa se faca intelegeri cu ea.

UnUL 21-02-2014 - 18:18

7 milioane de rahați – care nu erau nici 5.

urbos 22-02-2014 - 01:06

Confunzi votantii la referendum cu ji danii care au crapat de imbuibare in lagare. Dar aia nu-s nici macar un milion…

UnUL 21-02-2014 - 18:17

Normal : ăsta e ReTeVeiul lui Ghiță, amicul lui Pontocchio.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 22-02-2014 - 00:27

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, dă încă o mână de ajutor afacerilor lui Voiculescu

Acreditarea consultanţilor agricoli de către Ministerul Agriculturii, condus de preşedintele PC, Daniel Constantin, ar putea duce la diminuarea concurenţei pentru firma Smart Food Solutions, controlată de fostul său patron său, Dan Voiculescu.

„Nu renunţ la ideea să acredităm consultanţii, cel puţin pe cei care lucrează pe zona de agricultură.(…) Unii consultanţi cereau fermierilor avansuri mai mari, comisionul nu era pe reuşită şi costurile, în general, erau mai mari. Acum oricine îşi poate face o firmă de consultanţă şi poate depune proiecte. Eu sper ca, până la sfârşitul acestui an, să începem şi să şi terminăm procesul de acreditare”, a declarat, pentru mediafax.ro, Daniel Constantin.

Consultanţă pe milioane de euro de la stat

În declaraţia de interese a lui Dan Voiculescu, depusă la Senat în iulie 2012, figurează un contract între Smart Food Solutions şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) în valoare de 21.844.800 de lei (circa cinci milioane de euro), având ca obiect „evaluare-selectare pentru cererile de oferte” – exact domeniul pe care Ministerul Agriculturii vrea să-l controleze.

Contractul a fost încheiat în prima zi în care senatorul PSD Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, s-a instalat la conducerea Ministerului Agriculturii, la 23 decembrie 2008.

Firma lui Voiculescu a beneficiat pe această cale şi de acces la fonduri europene. Potrivit declaraţiei de interese a lui Voiculescu, 10.922.400 lei din contractul cu Agenţia de Plăţi în Agricultură proveneau dintr-un fond european, FEADR. Contractul a încetat în 2010.

Avertismentul lui Cioloş

În mai 2011, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, avertiza asupra unei mafii a consultanţilor agricoli, firmele care solicitau finanţare europeană fiind dirijate către unii consultanţi.

„Aflu (…) despre comportamentul unor funcţionari care îi descurajează pe beneficiari să depună proiecte dacă nu lucrează cu anumite firme de consultanţă, despre schimbarea punctajelor de evaluare.” La momentul încheierii contractului dintre Smart Food şi APDRP, unul din actualii vicepreşedinţi ai PC, Cătălin Bologa, era consilier antifraudă din cadrul APDRP. Şi preşedintele PC, Daniel Constantin, a fost plasat de partid, pentru o scurtă perioadă a anului 2009, la conducerea Agenţiei de Plăţi şi

Intervenţii în Agricultură.
Voiculescu preferă agricultura

Lui Dan Voiculescu îi priesc afacerile cu agricultura. Firma sa, Smart Food Solutions, produce pâine şi este unul din fericiţii beneficiari ai TVA-ului redus pentru acest produs – o altă iniţiativă a lui Daniel Constantin. În plus, „Felix” este arendaş peste terenurile statului. În declaraţia de interese figurează un contract de concesiune, încheiat cu Agenţia Domeniilor Statului (ADS), pentru 20 de ani, pentru aproape 100 de hectare. În plus, el a arendat, în condiţii extrem de controversate, 2.600 de hectare de la Academia Română. De altfel, Voiculescu a pierdut, în primă instanţă, un proces legat de acest teren, fiind acuzat că nu şi-a plătit arenda.

salut 22-02-2014 - 01:40

Nabucco vs SouthStream

Invingator prin KO, SouthStream.
Basescu si „serviciile” romanesti s-au prins de miscare cand arbitrul deja numarase pana la 10. Ca Romania, d’aia are „servicii”: sa nu vada nici in ceasul 12 ceea ce e vizibil inca din ceasul 10.

Va veti intreba: asta s-a tampit? Care-i legatura intre articol, comentariile anterioare si comentariul astuia?

Pai, deja am explicat partial legatura: „serviciile” (e vorba, bineinteles despre serviciile de informatii din Romania, cate or fi). Astea, platite generos din banii de taxe si impozite ai romanilor, sunt presupuse a se ocupa de probleme nationale. Sa nu fie prinsa Romania cu chilotii in vine, ca in cazul Nabucco (va amintiti cum, cu numai doua-trei saptamani inainte de decesul OFICIAL al proiectului, Basescu il preamarea si ii prevedea un viitor luminos).

Ei bine, explicatia esecurilor „serviciilor” a venit, paradoxal, din gura lui Basescu: „sotul Marianei Campeanu”. Nu stiu cat de invalid e sau nu e individul cu pricina. Dar e clar ca el a devenit „tinta” serviciilor datorita nevestei. Cu alte cuvinte, serviciile au fost puse „sa gaseasca ceva” despre Mariana Campeanu. Se pare ca nu au gasit, asa ca „au extins cercetarile” si au ajuns la amaratul ala.
Bine, bine, veti spune, dar daca omul e vinovat? Este IRELEVANTA corectitudinea sau vinovatia astuia. Relevant e faptul ca „serviciile” fac politie politica … sI, astfel, NU AU TIMP SI RESURSE sa lucreze pentru Romania.

Faptul deja arhicunoscut ca un consilier prezidential – platit extrem de generos din bani publici – rezolva afaceri private ale famiGliei Basescu e deja banal. In alte tari, astfel de dezvaluiri, probate ca fiind adevarate, duc la demisii, la caderi de presedinti, guverne, etc.

La noi, cele de mai sus se numesc „democratie si stat de drept”. Halal !

urbos 22-02-2014 - 02:30

Si bineinteles ca aia nici nu e vinovata, barba-su sufera de dementa senila. Il filmau leprele mergand pe strada si oracaiau alde ticalosul Turcescu, ca uite ce sanatos e. Ala si arata, chiar in filmarea lor, a om dus cu capu, dar asta nici nu conta pentru mancatoru aia de cadavre de Turcescu.

urbos 22-02-2014 - 02:32

PS. „Pe strada”, cum si guitau dementii aia, era de fapt pe langa blocu lui p-acolo.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult