Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE PSD nu participă la consultările de la Cotroceni

UPDATE PSD nu participă la consultările de la Cotroceni

scris de Ziua Veche
0 afisari

UPDATE, Luni, 11.00

Liderul PSD, Victor Ponta, i-a trimis, luni, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, în care îi solicită contramandarea invitaţiei trimise partidelor care nu au participat la alegeri, în speţă UNPR, sau reprogramarea discuţiilor cu opoziţia.

”Remarcăm că invitaţia a fost adresată şi altor partide decât celor parlamentare, partide care nu au participat la alegeri până în acest moment şi care nu au niciun vot exprimat în mod democratic şi legal de către poporul român. Este evident că PSD nu va accepta şi nu va legitima niciodată o astfel de situaţie contrară regulilor statului de drept. (…) Prin urmare, rămâne la latitudinea dvs. modalitatea de soluţionare a situaţiei, fie prin contramandarea invitaţiei adresate unui partid născut prin fraudarea votului popular, fie prin reprogramarea acestei discuţii cu opoziţia (în cursul acestei zile sau cu o altă ocazie)”, se precizează în scrisoarea deschisă., potrivit Agerpres.

Preşedintele social-democrat a reafirmat angajamentul şi dorinţa ”sinceră” a PSD de a participa cu orice ocazie la discuţii ”serioase” şi ”consistente” cu privire la Legea sistemului unitar de pensii publice şi la Legea educaţiei. PNL şi PC au anunţat deja că nu vor participa la întâlnirea cu preşedintele. Doar PDL, UDMR şi UNPR au confirmat faptul că vor merge la consultări.

––––-

Dacă preşedintele îşi va încălca obligaţiile constituţionale, nu avem niciun fel de reţinere să iniţiem procedura de suspendare a sa, dar nu umblăm cu procedura de suspendare în fiecare zi, a declarat, duminică, preşedintele PSD, Victor Ponta, înaintea Conferinţei Naţionale a Femeilor social-democrate.

„Dacă promulga Legea fraudată a pensiilor, iniţiam procedura de suspendare a preşedintelui. N-a promulgat-o de frică, de nefrică, din calcule, e mai puţin important pentru noi (…) Dacă domnul Băsescu îşi încalcă obligaţiile constituţionale, n-avem nici un fel de reţinere să iniţiem această procedură, dar nu umblăm cu procedura de suspendare a sa în fiecare zi. E o chestiune foarte serioasă şi se iniţiază atunci când este ceva foarte serios”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Referindu-se la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, de a chema la discuţii, luni, la Palatul Cotroceni, partidele parlamentare, Ponta a reiterat că social-democraţii vor decide dacă vor merge sau nu în Biroul Permanent Naţional.

„Şi Legea pensiilor şi Legea Educaţiei pot fi rezolvate în Parlament, dar numai dacă acest Parlament funcţionează dupa regulile democratice şi după regulile bunului-simţ. Cu doamna Roberta Anastase în fruntea Camerei Deputaţilor este evident pentru toată lumea că nu se poate aşa ceva. (…)Nu ştiu dacă sunt un lider mai puternic sau mai slab, dar sigur sunt un lider care vreau să mă sfătuiesc şi cu colegii mei înainte de a anunţa decizia”, a menţionat Ponta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult