Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta nu vrea PSD la guvernare, chiar daca trece motiunea, si nici nu sustine un guvern PNL

Ponta nu vrea PSD la guvernare, chiar daca trece motiunea, si nici nu sustine un guvern PNL

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Presedintele PSD, Victor Ponta, exclude posibilitatea ca partidul sau sa sustina un guvern minoritar, indiferent din ce partide ar fi format. De asemenea, exclude participarea partidului la guvernare, chiar daca va trece motiunea.


„Niciodata, cat eu voi fi liderul, PSD nu va mai sustine un alt guvern decat un guvern social-democrat. Cred ca asa e corect fata de alegatorii nostri. Ca vor fi situatii de tranzitie, la un moment dat, inainte de alegeri, ca ar fi un guvern de tehnocrati care pregatesc alegerile sau cum a fost Guvernul Isarescu in istoria noastra, asta nu pot sa exclud, dar ca sa cer voturile oamenilor pentru PSD ca sa-i aduc pe altii la putere, nu cred ca e in regula”, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca, Victor Ponta, transmite Agerpres.

El a subliniat, de asemenea, ca PSD nu va intra la guvernare decat in cazul castigarii alegerilor, chiar daca motiunea de cenzura de marti va trece.
„Daca vrem sa facem ceva cu adevarat serios pentru Romania, trebuie sa mergi in primul rand sa ai sprijin si legitimitate populara”, a explicat Victor Ponta.

De asemenea, el a aratat ca scopul motiunii de cenzura nu este neaparat pentru a cadea Guvernul, ci pentru a opri masurile acestuia de reducere a salariilor si pensiilor.
„De data aceasta, scopul motiunii de cenzura este 99 la suta sa blochezi aplicarea unor masuri pe care noi le consideram absolut inacceptabile si antisociale. Pentru noi, obiectivul – 99 la suta – nu este sa-l dam jos pe dl. Boc, desi ar fi foarte bine lucrul acesta, ci sa blocam taierea de pensii, salarii si indemnizatii”, a precizat liderul PSD.

0 comentariu

Paddy 08-03-2010 - 20:19

Grecia nu a apelat la alte institutii monetare ci doar la piata libera de capital. Taxele de risc – CDS – impuse de aceasta piata pentru imprumuturile solicitate de greci, determinate de speculatii pe tema incapacitatii de plata a elenilor si, ca urmare, a prabusirii monedei europene au scumpit enorm bond-urile Greciei.

Iar FME este o idee nascuta putin moarta, precum majoritatea ideilor economice ce apartin juristilor. Atunci cand doar doua sau maximum trei state pot sustine financiar fondul de rulaj al acestei institutii, atunci ea devine un instrument politic, este mai mult decat vulnerabila, iar statele solicitante vor fi lesne supuse unor presiuni si chiar santaje.

gemenaru 08-03-2010 - 21:04

totul se duce de rapa

ValVerde 08-03-2010 - 21:40

Tarile solicitante vor fi supuse fara indoiala presiunilor creditorilor (FME) de a-si pune ordine in finante si de a-si insanatosi economiile. Si ce e rau in asta?

Daca ar avea economii functionale, nu ar avea nevoie sa fie salvate de imprumuturi solicitate in afara pietei libere de capital.

Daca tarilor respective le e frica de imixtiunea externa in politica nationala, sa nu solicite imprumutul.
Absolut la fel ca in cazul FMI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult