Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: PDL blochează uninominalul pentru alegerile din 2012

Ponta: PDL blochează uninominalul pentru alegerile din 2012

scris de A.B.
4 afisari

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că PDL are o atitudine duplicitară în chestiunea instituirii unui sistem electoral majoritar şi în cea a reducerii numărului parlamentarilor, deoarece există discrepanţe majore între acţiunea politică a democrat-liberalilor şi poziţia pe care o exprimă în mass media.

victor ponta

antena3.ro

Ponta este convins că Sulfina Barbu, preşedintele comisiei parlamentare pentru Legea electorală a minţit spunând că respingerea  de către comisie a sistemului majoritar se datorează UDMR şi minorităţilor.

El a reamintit că, dintre cei doi reprezentanţi ai PDL din comisie, unul a votat pentru uninominal şi altul contra.

Victor Ponta susţine că democrat-liberalii vor să se revină la un sistem proporţional pentru că altfel majoritatea parlamentarilor PDL nu vor obţine mandate noi.

„Nu vom oferi un refugiu pe liste pentru persoane ca Oltean, Anastase, Toader sau Udrea”, a declarat, pentru RTV, Ponta.

El susţine că tot duplicitară este şi poziţia PDL faţă de reducerea numărulu de parlamentari, atâta vreme cât proiectul de lege al opoziţiei iniţiat pe această temă stă blocat în Parlament de aproape un an de zile.

„La televizor, pedeliştii vor să reducă numărul parlamentarilor, iar în Parlament votează împotrivă”, a spune Ponta.

El îl vede ca principat vinovat pentru tergiversarea procedurii legislative în cazul proiectului opoziţiei pe Daniel Buda, preşedintele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

„Legea depusă de un an de mine şi de Crin Antonescu este blocată de domnul Buda, care este zootehnist şi, ca orice zootehnist, când vine vorba de chestiuni juridice, le aplică cum a învăţat la zootehnie”, a declară Ponta.

De altfel, lui Buda i se reproşează faptul că a continuat să lucreze la revizuirea Constituţiei în comisia juridică, deşi PDL este singura forţă parlamentară care îşi doreşte acest lucru în cursul acestui an.

„Poziţia USL este foarte clară: reducerea numărului de parlamentari la 318, conform normei de reprezentare, cifra de 300 nu se poate decât în filmele cu spartani; alegerea parlamentarilor prin scrutin majoritar într-un singur tur. Oamenii mai inculţi juridic, precum Traian Băsescu, numesc ace tip de alegeri uninominal pur”, a precizat Ponta.

 Ponta a invitat partidele de la putere ca, atunci când proiectul legii electorale, va ajunge în plen să voteze pentru aceste prevederi.

1 comentariu

digital 13-04-2012 - 13:12

Paște Fericit!
tuturor de pe acest forum,redactori,editorialiști,forumiști adversari sau prieteni!
ne auzim după Paști!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult