Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Preşedintele vrea să mă lase fără ministru la Externe

Ponta: Preşedintele vrea să mă lase fără ministru la Externe

scris de A.B.
9 afisari

Victor Ponta crede că preşedintele Băsescu vrea să îl lase fără ministrul de Externe. Băsescu nu recunoaşte, iar Marga nici nu ştie despre ce este vorba.

ponta

foto: cugetliber.ro

Premierul Victor Ponta a declarat că va rămâne fără ministru de Externe din cauza preşedintelui Traian Băsescu. „Am fost sunat şi am aflat că Traian Băsescu tocmai mă lasă fără ministrul de Externe”, a declarat Ponta pentru România TV. Ulterior, Ponta a precizat că Marga a fost ameninţat cu demiterea de către preşediţie datorită faptului că nu a trimis toate documentele legate de numirea unor ambasadori. „Am avut o discuţie telefonică cu domnul Andrei Marga care m-a informat că va fi suspendat pentru că nu-şi îndeplineşte atribuţiile”, a spus Ponta precizând că Administraţia Prezidenţială solicitase Ministerului Afacerilor Externe o serie de documente legate de numirea unor ambasadori, în special legate de noul reprezentant al României în Italia. La rândul său, ministrul de Externe, Andrei Marga, a recunoscut, întrebat despre faptul că premierul Victor Ponta a spus că a aflat că Traian Băsescu tocmai îl lasă fără ministrul de Externe, că nu ştie despre ce este vorba. „Nu ştiu, nici nu ştiu la ce vă referiţi”, a spus Marga. Şi Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, a precizat că Preşedinţia nu a făcut niciun demers împotriva ministrului Afacerilor Externe, Andrei Marga.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult