Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Prin contestarea suspendării, Băsescu încearcă să tergiverseze

Ponta: Prin contestarea suspendării, Băsescu încearcă să tergiverseze

scris de A.B.
6 afisari

Premierul Victor Ponta crede că atacul preşedintelui Traian Băsescu la Curtea Constituţională reprezintă o încercare de tergiversare a momentului în care se organizează referendumul de demitere a sa, procedura suspendării fiind constituţională.

ponta„În urmă cu exact o săptămână m-am aflat în faţa judecătorilor Curţii Constituţionale şi am susţinut faptul că preşedintele dacă are un conflict îl are cu Parlamentul, nu cu Guvernul. Acum constatat că are un conflict cu Parlamentul, procedura suspendării preşedintelui este o procedură constituţională, este prevăzută în textul Constituţiei şi nu reprezintă un conflict între instituţii”, a declarat premierul. Totodată, el a susţinut că Băsescu încearcă prin sesizarea la Curtea Constituţională să tergiverseze demiterea sa. „Este dreptul domnului Băsescu să încerce să tergiverseze, a încercat de altfel şi astăzi toate procedurile, dar tot o să ajungem la referendum pe 29, pentru că asta este decizia Parlamentului şi este o decizie constituţională”, a spus Ponta pentru Mediafax. Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, preşedintelui Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte. Administraţia Prezidenţială a transmis vineri seară un comunicat de presă referitor la o „cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte”.

5 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-07-2012 - 16:27

Sa conteste cat doreste ! Dar nu la PALATUL COTROCENI ! Este SUSPENDAT oficial! Are domiciliu acordat ilegal pe MHAILEANU ! SESIZEZ AUTORITATILE STATULUI ROMAN!RESPECTATI si APLICATI LEGEA in acest sens !

DXN 07-07-2012 - 18:07

Citeste si rationeaza!!
Asta daca mai esti „barbatul” pe care-l stiu!

Mitrea 07-07-2012 - 18:51

Ponta intotdeauna se refera la presedinte ca securist.Daca a fost securist sau nu serviciile stiu si marea lor majoritate se crede ca au fost.Oricum este mai degradant sa servesti securisti astazi,sa plagiezi si sa minti.

DXN 07-07-2012 - 18:54

Merci.

maria 08-07-2012 - 12:03

basescu o sa faca o gramada de „mizerii” numai ca sa ramana pe loc! si daca se poate sa ia si al treilea mandat pana se prescriu toate invinuirile care i se aduc! Face pe barbatul dar este un las plangacios!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult