Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Proiectul de buget va fi prezentat pe 20-21 decembrie, doar în Parlament

Ponta: Proiectul de buget va fi prezentat pe 20-21 decembrie, doar în Parlament

scris de Z.V.
2 afisari

Premierul a cerut marţi, 27 noiembrie, miniştrilor să  elaboreze proiectul de buget pe anul viitor, afirmând că documentul ar urma să fie prezentat Parlamentului pe 20-21 decembrie, nu la altcineva.

Ponta: Proiectul de buget va fi prezentat pe 20-21 decembrie, doar în Parlament

Victor Ponta a dat asigurări că va prezenta proiectul de buget în Parlamentul României, spunând că nu se va duce cu el „la altcineva”, arătând că documentul va fi discutat şi cu partenerii internaţionali (FMI, Comisia Europeană – n.r.). Ponta a precizat, potrivit Agerpres, că „Cel mai probabil în jur de 20 – 21 decembrie trebuie să prezentăm proiectul în Parlament, după care, în cursul lunii ianuarie să-l discutăm cu partenerii noştri internaţionali şi după aceea să-l dezbatem şi să-l aprobăm în Parlament”.

Astfel, premierul a rugat toţi miniştrii să trimite cel puţin un secretat de stat al ministerului „să continue împreună cu Ministerul de Finanţe pregătirea bugetului pe 2013 şi mai ales cu acea gândire multianuală, 2013 – 2016, programe care pot fi finanţate pe timp de patru ani din bugetul de stat”.  Victor Ponta a mai adăugat marţi, în debutul şedinţei de Guvern, că Ministerul de Finanţe va trebui să transmită Comisiei Europene toate documentele necesare decontării sumelor provenite din fonduri europene, astfel încât să fie respectate ţintele macroeconomice asumate de România în Acordurile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Anunţul lui Ponta vine ca răspuns la criticile lui Traian Băsescu de luni, care a spus că alianţele politice că nu au prezentat un proiect de buget care să justifice guvernarea, după alegerile parlamentare din 9 decembrie. Băsescu a afirmat că  „Mai sunt două săptămâni (n.r. – de campanie electorală) şi să nu creadă cineva că se pot numi guverne pe poveşti. Nu am văzut un buget şi care să justifice guvernarea.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult