Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Ponta: PSD respectă decizia Curţii Constituţionale, dar îi cere preşedintelui să nu promulge Legea pensiilor

UPDATE Ponta: PSD respectă decizia Curţii Constituţionale, dar îi cere preşedintelui să nu promulge Legea pensiilor

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

UPDATE 14.55

„Cerem preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge această lege, în caz contrar, vom declanşa procedura de suspendare”, a declarat liderul PNL Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului. El a susţinut „că preşedintele Camerei fură la vot”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că social-democraţii respectă decizia Curţii Constituţionale, dar că îi vor cere din nou preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge Legea pensiilor, adoptată prin „fraudă„, în caz contrar declanşând suspendarea acestuia.

Legea sistemului unitar de pensii publice este constituţională, potrivit hotărârii de miercuri a Curţii Constituţionale care a respins sesizările PNL şi PSD+PC. Biroul de presă al CC informează că în şedinţa de miercuri, Plenul Curţii Constituţionale a soluţionat, în cadrul controlului anterior promulgării, sesizările referitoare la neconstituţionalitatea Legii privind sistemul unitar de pensii publice formulate de deputaţi ai P.N.L. şi senatori ai Alianţei politice PSD+PC.

În urma deliberărilor, Plenul Curţii Constituţionale, cu majoritate de voturi, a constatat că legea menţionată este constituţională.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, precizează sursa citată.

0 comentariu

obelix 18-03-2010 - 16:08

… de pe ambele maluri ale Prutului. Traiasca romanii si Romania Mare!!!

Suca 18-03-2010 - 16:25

Întrebarea-i CÂT ne costa treaba, ce pretentii cedam la rusi ptr asta?

Ca vorba aia, dau si ei ce nu-i al lor.
DAR NOI LA CE RENUNTAM iarasi?

RFGul a renuntat la jumatate Zona Ruseasca, DDR-ul fiind doar O PARTE din ce a pierdut Germania in 1945.

Unirea trebuie facuta oricum, altfel n-o mai facem deloc daca se incaiera politic soi verbal cotzofenele CIA cu KGB in problema iraniana.

Ca asa patzim acum, daca am fost natafleti in 1991 cand s-a destramat URSS.
Si mai o data acum cativa ani, cand Voronin nu credea ce vede cu ochii si era ca paralizat __DAR Baseescu si cu Tariceanu se trageau de bracinari reciproc si se faultau pe unde puteau in loc sa rezolve rapid CETATENIILE acelea „ad-hoc in stil Cuza-Voda”.
(SI ERAU PARTENERI DE COALITIE GUVERNAMENTALA !!!)

Acum vom lua ce-a mai picfat sub mese pe la ospetzele politice ale altora, mai incisivi decat noi: americanii, germanii, englezii, francezii, Israelul prin Caucaz si Rusia care isi reface URSSul.
Vai de noi, asta-i!

Pribeagul 18-03-2010 - 17:36

Unirea o vor face sau impiedeca personalitatile.

Poporul va urma intodeauna chintesenta sa: personalitatea nascuta din zbaterile lui (sale, moldoveneste!)

Personalitatile Moldovei vor avea puterea sa renunte la ceva din neesentialul pe care-l au acum?

Unde este Evreu-rus? Unde sint Arogantu’, Vlasceanu, Ghita Bizonu’, .Sobru, alwis46, FB, Danny, Atamild, Adrian v.D., Shadow, M_D_L, Bumerang… , internauti… in masinile lor zburatoare…

„Oh! padure tanara!…Unde sunt mosii vostri?…… …Presarati…la Orbic, la Chitila, la Baia, la Lipnic, la Soci, pe Teleajen, la Racova, la Razboieni…Unde sunt parintii vostri? La Cetatea Alba, …la Scheia, la Cosmin, …..Unde sunt batranul Manuil si Goian, si Stibor si Cande, si Iuga, si Gangur, si Gotca, si Mihai Spatarul……, si Oana, si Gherman, si fiara palosului…Bolduri?….Pamant!””Oh! padure tanara!…Unde sunt mosii vostri?…… …Presarati…la Orbic, la Chitila, la Baia, la Lipnic, la Soci, pe Teleajen, la Racova, la Razboieni…Unde sunt parintii vostri? La Cetatea Alba, …la Scheia, la Cosmin, …..Unde sunt batranul Manuil si Goian, si Stibor si Cande, si Iuga, si Gangur, si Gotca, si Mihai Spatarul……, si Oana, si Gherman, si fiara palosului…Bolduri?….Pamant!”

Haideti nemuritorilor! Avem o tara de reintregit!

Continutul, subiectele publicatiei, din ce in ce mai buna, merita atentia si participarea noastra.

contele deCzernowitz 27-04-2010 - 23:34

Bineinteles ca o dorim ! Asa a fost si la 1918. Ca sa scape de banditii de peste Nistru, dezmatul si haosul ruso-comunistde la rasarit, Sfatul Tarii de la Chisinau a votat Unirea cu Romania Mare ulterioara !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult