Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta, reclamat de PDL la Parlamentul European

Ponta, reclamat de PDL la Parlamentul European

scris de A.B.
1 afisari

Eurodeputaţii PDL au trimis câte o scrisoare liderilor grupului socialist şi ALDE din Parlamentul European în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de acţiunile Guvernului Victor Ponta. Semnatarii scrisorii consideră că actualul Cabinet încearcă să influenţeze procesele de mare corupţie şi obstrucţionare a justiţiei.

parlamen

foto: oradecluj.ro

Cristian Preda a anunţat că cei 11 eurodeputaţi PDL solicită liderilor grupului socialist, Hannes Swoboda, şi grupului ALDE, Guy Verhofstadt, să intre în dialog cu autorităţile de la Bucureşti pentru ca democraţia din România să nu fie pusă în pericol. Preda a precizat că scrisoarea relatează situaţia legată de Inspectoratul de Stat în Construcţii şi procesul lui Adrian Năstase, precum şi faptul că actualul ministru al Justiţiei, Titus Corlăţean, s-a exprimat public în luna martie pentru arestarea procurorilor anticorupţie într-un alt dosar penal în care Adrian Năstase a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare. Liderul PDL a subliniat că Titus Corlăţean a pus sub semnul întrebării angajamentele României faţă de UE, declarând că Mecanismul de Cooperare şi Verificare trebuie modificat, iar secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a cerut ca ANI şi DNA să fie modificate în sensul amputării de atribuţii.

În scrisoare se mai precizează că Victor Ponta a arătat o agresivitate fără precedent faţă de decizii ale Curţii Constituţionale şi ale Avocatului Poporului şi a susţinut modificarea Legii electorale cu numai şase luni înainte de alegerile parlamentare programate în noiembrie 2012. „Nu în ultimul rând dorim să vă atragem atenţia asupra presiunilor pe care noul Guvern Victor Ponta a început să le facă asupra presei imediat după instalarea acestuia. Ziarişti inconfortabili pentru PSD şi PNL au fost suspendaţi, iar emisiunile lor nu şi-au mai găsit locul în grila de programe”, se mai arată în scrisoarea celor 11 eurodeputaţi PDL, menţionându-se că astfel de decizii riscă să readucă România în situaţia din perioada guvernului Năstase, 2001-2004, când libertatea presei era un motiv de îngrijorare. Preda a mai spus că se aşteaptă ca cei doi lideri ai grupurilor din Parlamentul European să deschidă o poartă de dialog.

4 comentarii

lica 29-05-2012 - 20:50

Taiati mai sacalilor salarii si pensii si ajutati pensionarii sa mearga pe drumul spre cimitir la comanda lui Basescu , tortionarilor. Voi vorbitii mai sacalilor ??? Daca ar fi vorba de niste persoane credibile de acord as fi sustinut dar nu voi , care a-ti instituit cu Basescu , LAGAR DE EXTERMINARE PENTRU ROMANI IN ROMANIA SI VOI PRADUITI MILIARDE DE EURO , JAVRELOR .

Mache 29-05-2012 - 21:15

Lasa cucuoana,

Nu te mai agita asa. Boc saracu’ a vrut el sa va taie pensiile da’ n-a fost sa fie. Curtea constitutionala a zis pas, si atunci a trebuit marit TVA-ul pentru toata lumea.

Acum a venit Ponta dragul de el. la cat s-a prabusit leul pierzi alea 15% pe care voia Boc sa le taie pe doi ani in cateva saptamani. Basca ce mai pierzi in urmatoarele 4-5 luni. Pensia va ramane nominal a fel, dar va urca pretul energiei, al combustibilului si apoi toate preturile datorita devalorizarii record a leului de cand a venit USL-ul la guvernare.

Prin toamna dupa ce o sa inghiti vreo 6 luni de guvernare USL-asa o sa vrei matale sa ai parale de autobuz spre cimitir, da’ n-o sa-ti mai permiti.

Sa traiti bine bey USL-asilor! 😉 😉 🙂

Europeanuul 29-05-2012 - 23:21

Performantele Guvernului Boc in atragerea investitiilor straine au fost catastrofale. Nici pentru atragerea intrarilor de capital si a fondurilor europene fostul guvern nu a facut mare brinza. Putem spune ca a facut mai mult decat nimic – a reusit sa traga inapoi. Nu tu reforme, liberalizari, nu tu privatizari, nu tu regorganizare administrativ-teritoriala, cheia absorbtiei fondurilor UE, samd (s-a limitat la sustinerea figurilor si a meciurilor soferului de vapor).

http://www.youtube.com/watch?v=8Iwcs82RRf0

http://www.zf.ro/eveniment/record-negativ-la-investitii-straine-directe-doar-23-mil-euro-in-ianuarie-9396774

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7e/Circulation_in_macroeconomics.svg

salut 30-05-2012 - 01:24

Bun. Ar fi fost ingrijortor ca gasca asta de liliputani pedelaci pe cale de disparitie sa nu continue sa se faca de ras prin PE. Inseamna ca guvernul Ponta e mai hotarat decat credeam.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult