Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: România nu va fi acceptată în Schengen. Reacția lui Dragnea

Ponta: România nu va fi acceptată în Schengen. Reacția lui Dragnea

scris de B.C.R
1 afisari

Premierul Victor Ponta a declarat  că în ședința Consiliului JAI de săptămâna viitoare România nu va fi acceptată în Spațiul Schengen pentru că statele care au mai votat împotriva aderării țării noastre o vor face și acum.
victor pontaAflat în vizită în Iordania, şeful guvernului, Victor Ponta, a spus că la următoarea şedinţă a Consiliului Justiție și Afaceri Externe de la Bruxelles nu se va supune la vot chestiunea aderării României la Schengen, pentru că pentru că sunt în continuare țări care se opun.
„Ședința JAI e săptămâna viitoare și ni s-a spus foarte clar nu există consens. Vă spun mai direct: se votează contra tot de către acele țări care votau de obicei contra și atunci nu avea rost să supunem la vot în contextul actual. Anul viitor președinția va fi a Olandei, despre care știți bine ce prietenă a fost cu România pe tema Schengen. O să vedem. Deocamdată e clar că dosarul Schengen, în ceea ce mă privește pe mine și Guvernul, eu cred că nu are rost să ne mai rugăm prea mult de cineva care nu vrea să ne audă”, a afirmat Ponta, la Amman.

Premierul a vorbit despre integrarea în Schengen în contextul în care a anunțat că va reanaliza modul în care se acordă vizele pentru cetățenii iordanieni care doresc să vină în România, apreciind că regimul de vize aplicat de țara noastră este foarte rigid.

„Noi avem o problemă, în sensul în care avem un regim foarte rigid de vize. Noi am avut totdeauna un regim foarte dur în speranța că o să intrăm în Schengen. Acum, cu speranța asta o să mai trăim cât o mai trăi speranța sau cât o mai exista Schengen. Motiv pentru care o să analizeze sistemul și vreau ca România să fie o țară primitoare pentru oamenii de afaceri cinstiți, pentru turiștii care vor să vină în România, sigur, păstrând toate regulile de securitate. (…) Noi de multe ori avem condiții mult mai dificile de vize decât Germania sau Franța, doar așa… că o să intrăm în Schengen dacă suntem mai duri. Uite că am fost mai duri și tot nu am intrat în Schengen și sincer să fiu nu cred că trebuie să ne facem iluzii prea mari în perioada următoare”, a spus Ponta.
De la București, liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, susţine că Victor Ponta nu a informat PSD că la Consiliul JAI de săptămâna viitoare ar urma să fie făcut anunţul că România nu va fi primită în Spaţiul Schengen nici anul viitor.

„Nu ne-a informat, dar bănuiesc că se bazează pe ceva informaţii când a spus asta. E foarte posibil să fie aşa cum spune premierul. Noi ne dorim să intrăm în Schengen cât mai repede, cred că am îndeplinit toate condiţiile. credem noi”, a afirmat Liviu Dragnea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult