Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Roşia Montană – respingere urgentă la Senat, apoi la Cameră

Ponta: Roşia Montană – respingere urgentă la Senat, apoi la Cameră

scris de A.H.
2 afisari

Victor Ponta a declarat, luni, că soluţia pentru proiectul Roşia Montană este respingerea în regim de urgenţă a acestuia la Senat, apoi şi la Cameră, adăugând: „Şi cu asta, basta!”.

Roșia Montana

Ponta a spus că, având în vedere poziţiile exprimate de grupurile politice, soluţia în cazul acestui proiect este de a fi respins urgent la Senat, iar apoi şi la Camera Deputaţilor.

„Am vazut declaratia (lui Crin Antonescu, n.r.), cred practic ca in acest moment proiectul este inchis”, in conditiile in care si Vasile Blaga, liderul PDL, s-a pronuntat impotriva si „nici in PSD nu eram foarte clar intr-o directie sau in alta”.

Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se „asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi (proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera„.

Victor Ponta a avertizat insa ca „in mod cert vor exista procese” cu investitorii de la Rosia Montana: „Nu vreau ca eu personal sau alti ministri sa fim acuzati de subminarea economiei nationale. Vreau ca Parlamentul sa decida”.

Intrebat daca liderul PNL, Crin Antonescu, s-a consultat cu el inainte de a anunta public ca se opune proiectului Rosia Montana, Ponta a raspuns: „Nu, nu ne-a consultat”.

„Sunt convins ca presedintele Senatului va lua toate masurile, initiem rapid … In momentul in care e clar majoritatea impotriva, nu mai are rost sa lungim lucrurile. Este foarte clar ca acum decizia a e luata si haideti atunci la Senat sa inchidem cat mai repede proiectul. Senatul in procedura de urgenta sa respinga proiectul, il trimite la Camera (Deputatilor), il respinge si Camera si cu asta basta”, a subliniat el.

Premierul a făcut această declaraţie la sosirea la Parlament.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, că el consideră că proiectul exploatării de la Roşia Montană nu poate fi susţinut şi, în opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice.

12 comentarii

salut 09-09-2013 - 15:55

Cum adica, Ponta si-a facut de lucru si a dat si la altii? Nu el a trimis hotararea la Parlament? E total imbecil?

MalVerde 09-09-2013 - 20:11

Nu e imbecil, ca stie el bine ce face, dar e criminal penal.
Vrea sa ucida tara prin incompetenta deputatilor.

Antibasistul 09-09-2013 - 16:07

Ponta inainte de alegeri a promis FERM ca va bloca proiectul R. Montana, in August a inaintat Parlamentului spre aprobare a acest proiect! NU-I MAI BUN CA BASESCU care a jurat la TV ca-si va da demisia in 5 minute SI NU SI-A DA-TO!

MalVerde 09-09-2013 - 20:10

E platit cu milioane pe sub masa, si el si cam toti deputatii si senatorii, ca sa treaca pe sestache legea contra intereselor tarii. De Basecu nici nu mai vorbesc, dar pe asta il cumpara cu uischi si gagicute.
Niste pungasi, ptiu!

ion 09-09-2013 - 16:33

ce procese ba PONTA ne crezi prosti sa plateasca cine a luat BANII DE LA RMCG IAR VREI SA NE PROSTESTI VEZI SA NU PUNEM MINA PE MITRALIERA AJUNGE CU JAFURILE.
URMEAZA CRESTEREA SALARIILOR ,SA PLATEASCA FIRMELE STRAINE CARE AU FURAT RESURSELE NU SA LE SIFONEZE LA EI FUTUI

MalVerde 09-09-2013 - 20:14

Ca bine mai spusesi!

De fapt, cine poate sa gaseasca un exemplu cum Parlamentul a facut ceva bun pentru romani?

MalVerde 09-09-2013 - 19:53

Crimele deja dovedite ale Parlamentului si Senatului impotriva rominilor si a tarii nu trebuies uitate, nu trebuiesc iertate.

Voiau sa otraveasca tara. Iata, a fost cutremur de gradul 5 in judetul Hunedoara, daca era exploatarea in functiune iar se prabuseau barajele, iar omora lume, animale, Natura tarii intreaga.

Pedeapsa cu moartea pentru tentativa de crime in masa, asta e incadrarea juridica!

Ionel 09-09-2013 - 22:58

Sa plateasca daune bancile straine pentru care s-a indatorat statul cu peste 100 de miliarde de euro .

nora 09-09-2013 - 23:51

pe Ceausescu l-au impuscat pentru subminarea economiei nationale,genocid si infometarea poprulu,Oameni buni,pe astia cine-i impusca????????????CRIMINALIIIIIIIII care au distrus si au vindut Romania,cum ii mai suporta Dumnezeu?

Calin 10-09-2013 - 11:58

ar fi subminare a economiei sa nu porneasca proiectul asta! avem nevoie de investitii, avem nevoie de bani la bugetul de stat sa scapam odata de depedenta de FMI, avem nevoie de LOCURI DE MUNCA, sa nu moara oamenii de foame cu aurul blocat sub pamant!

Cobra 10-09-2013 - 11:41

Ponta…sa fie atent ca Cfr…Bechtel…Rmgc….sunt toate cu suspiciuni de luare de mita pe filiera Sova..sau direct..
In plus scheletele de la acoperirea interlopului Adrian Nastase
Atunci sa vedeti subminarea economiei nationale

Calin 10-09-2013 - 11:57

De ce sa se respinga? Pentru ca se vor aduce cateva miliarde de dolari la bugetul de stat? pentru ca se vor aduce investitii in tara? pentru ca se vor crea cateva mii de locuri de munca intr-o zona cu somaj foarte ridicat? pentru ca oamenii din zona CER de ani de zile pornirea proiectului? domnilor parlamentari, faceti macar odata in cariera ce e bine si PORNITI proiectul asta!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult