Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Sarkozy, un Băsescu al Franţei

Ponta: Sarkozy, un Băsescu al Franţei

scris de A.B.
4 afisari

Preşedintele PSD, Victor Ponta, apreciază că Nicolas Sarkozy este azi un simbol al politicianului demagog,  populist făra limite, total lipsit de valori şi scrupule, adică un Traian Băsescu al Franţei.

victor ponta

foto: fin.ro

Duminică, Franţa îşi alege preşedintele, iar liderul PSD Victor Ponta crede că victoria lui François Hollande este mai importantă pentru Europa şi pentru Romania decât orice alt scrutin anterior.

Ponta nu îl vede cu ochi buni pe actualul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy. În opinia sa, Sarkozy este azi un simbol al politicianului demagog,  populist fără limite, total lipsit de valori ăi scrupule, fără o viziune clară ăi coerentă, cu grave concepţii autoritare şi antidemocratice, exhibiţionist şi chiar bufon – adică, un Băsescu al Franţei.

 „Acest mod de a face politic este responsabil de criza prin care trece întreaga Europă şi din care UE nu poate ieşi decât printr-un alt tip de leadership. Demagogia şi oportunismul lui Sarkozy au afectat şi România (profitand şi de jalnica şi umilitoarea prestaţie a lui Băsescu pe plan european), în faimoasele scandaluri cu expulzarea ţiganilor şi mai recent cu sabotarea Spatiului Schengen”, scrie Ponta pe blogul său.

 În opinia liderului PSD, un preşedinte francez ca Hollande, dornic de a pastra o relaţie pragmaticş şi principială cu partenerii din Estul Europei, nu poate fi decât un mare avantaj pentru ţara noastră.

„Alegerea lui Hollande în faţa unui Sarkozy agăţat oportunist de braţul Dnei. Merkel va da un semn aşteptat de întreaga Europă – că poate fi ales şi un lider politic care nu are în spate interesele bncilor şi ale marilor speculatori financiari (cei care au provocat criza şi acum o decontează pe spatele populaţiei europene prin intermediul unor politicieni ca preşedintele actual al Franţei)”, comentează Ponta.

El este convins că François Hollande nu se va purta niciodata cu preşedintele României ca şi cu un chelner sau servitor care te agasează.

 „Mai rămâne să alagem şi noi, românii, un preşedinte care să nu se pună într-o asemenea postură umilitoare; asta însă după alegerile din Franţa. Allez François!”, încheie Victor Ponta.

19 comentarii

digital 21-04-2012 - 19:08

șarkoțelul-merkălița și kiombelixul,perioada neagră a țărilor care v-au ales!

Carpa Ciu Huhu 21-04-2012 - 19:41

CORECT digitale , curat perioda murdara, neagra.

urbos 21-04-2012 - 20:11

Asta e realitatea, Skaraozky e un jeg uman, la fel ca Basescu. De fapt, ca tot neamu lui. Asta e.

cititor 21-04-2012 - 20:59

Cineva care se doreste prim-ministru nu face asemenea declaratii.Poti sa faci asa ceva,desi nu e frumos,la tine in tara si despre polikticieni de la tine de acasa,nu despre sefi de stat straini.Daca va castiga Sarkozy? Cu ce obraz ar merge ponta la o eventuala intalnire.D-le Ponta studiaza-ti mentorul-Ion Iliescu un adevarat om politic in privinta relatiilor interumane. Atat Ponta cat si Antonescu sunt doi”armasari ” in calduri,care trebuie sa-si revizuiasca limbajul politic.

urbos 21-04-2012 - 21:02

Si Antonescu a zis ceva de Skaraozky?

Ciu Huhu 21-04-2012 - 22:10

INTOTDEAUNA mi-a venit sa vomit cind am vazut pe Sarkozy la TV!

tomi 21-04-2012 - 22:29

CIU CIU cind ti-ai cumparat televizor? Este in culori sau alb-negru?

Carpa Ciu Huhu 21-04-2012 - 22:38

De fapt eu nu am TV acasa. dar am furat o oglinda dintr-un WC tudor, public si ma uit in ea, de aici am eu greata.

Ciu Huhu 23-04-2012 - 02:15

Hollande e evreu, la fel Sarkozy, e Franta locuita numai de evrei?

basesekoo_1 21-04-2012 - 23:24

Fierberea este prea mare la nivelul creeraselor voastre, si nici macar caisa , interlocutorul meu preferat nu mai intra pe forumul asta sa va mai limpezeasca cu cugetarile lui de apv-ist. Iar voi, mai treceti sub dusul cu apa rece,sa va calmati si sa nu tot imputiti tot aerul .

Tache 22-04-2012 - 01:57

Si François Hollande este etnic evreu, precum Sarkoaza. Sau, cum se spune pe romaneste, este un sobolan usturoiat. Etnicii francezi nu mai au dreptul de a conduce Franta. Dupa cum este cazul si in Romania, dupa 1989. Viitorul presedinte al Romaniei va fi MR Ungureanu, etnic evreu, pe fata. Romanii nu au dreptul sa conduca Romania.
Dupa ce evreul rau, Sarkoaza, a abuzat si a violat Franta, vine evreul bun, Hollande, care o mai lasa sa respire, pentru a fi reluat violul, intr-o tura viitoare.

urbos 22-04-2012 - 04:06

Totusi sobolanul Ungureanu nu va fi presedintele RO in veci. A scrantit-o deja mult prea urat si oricat s-ar mai stradui sobolanii, mortul de la groapa nu-l mai invie.

Tache 22-04-2012 - 04:45

Asa sa ne ajute Dumnezeu !! Dar cu astia nu stii Niciodata !!

Tache 22-04-2012 - 03:56

Parpanghele, vezi ca azi sunt Britanic cu tine….

Dar daca nu esti cuminte, maine voi fi german cu tine….

Tache 22-04-2012 - 06:51

Si inca ceva ……………
Ein kleine mensch….un om mic… Oare oamenii mici fac istoria Omenirii:

http://www.youtube.com/watch?v=OlyPhc6QSHk

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 22-04-2012 - 13:25

…Tache-Eu.Frusinache tu din britanica ta de balta, insusita ca predicator neo-protestant in USA unde esti WANTED ai ramas dupa cele ciordite de la pokimonni tai cu un titlu de onoare totusi pentru alde ca tine ,, Gar.bitch”iat din jermanica ,, Echte niemand” Ai vazut am fost cuminte , si norocul tau ca abia acusica am nitzica vreme sa va deparatizez de pe flatt…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 22-04-2012 - 19:32

Mekkul tetulescu pe care doar thailandeza de acasa il asculta, ca tot nu intelege ce zice , se amesteca in POLITICA EUROPEANA ! dOMNU Sarbu mai bine luai pe Turcescu de ginere , ca macar tzaganu de Caracal i-si cunoaste limitele, tetulescu asta a talutza, se vede in Pantheon inlocul lui NAPOLEON !

digital 22-04-2012 - 19:38

ia-l tu mă pe turcescțhâghan și su –ți–v-o reciipork!așa ca-ntre voi!

nimeni 23-04-2012 - 10:15

ponta va fi pentru cativa ani buni , politicianul de prim plan al romaniei( cu r mic)

are tot ce-i trebuie . ne dovedeste asta inclusiv cu aceasta declaratie. spune si afirma cu un aer de luptator, lucruri gratuite. care nu se pot intoarce impotriva lui , si cerede el, ii vor atrage simpatia si voturile.

gratuite sunt pentru ca oricum va avea voturi suficiente si fara declaratii de astea idioate . basescu e pe tobogan, oricine poate vedea ca sarkojitu e pe tobogan , astia doi coboara cu viteza pe langa un ponta care urca si el pe burta. si asa cand se intalnesc – un scuipat intre ochi lui sarkoji! tipic. esti un gunoi, un oportunist , un rahat cu ochi ! abia astept sa urc , sa arat tuturor ca si eu sunt la fel!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult