Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta scrie NATO si UE: Exista riscul pulverizarii statului de drept

Ponta scrie NATO si UE: Exista riscul pulverizarii statului de drept

scris de Ziua Veche
1 afisari

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a transmis o scrisoare de informare tuturor ambasadelor din statele membre UE şi NATO cu privire la abuzurile săvârşite împotriva statului de drept în România, informează Agerpres.


Ponta subliniază că tentativa de a continua angajarea răspunderii pe Legea Educaţiei în condiţiile în care Curtea Constituţională a declarat că acest demers este neconstituţional reprezintă ”un atentat la statul de drept şi el trebuie semnalat cât mai rapid şi cât mai puternic tuturor celor interesaţi ca România să rămână o democraţie autentică”.

Liderul PSD le aduce la cunoştinţă ambasadorilor existenţa riscului ”pulverizării statutul de drept în România”, prin continuarea procedurii angajării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei şi, de asemenea, faptul că, pentru prima oară în istoria ultimilor 20 de ani în România, un Guvern îşi asumă să ignore cu bună-ştiinţă o decizie a Curţii Constituţionale.

Liderul social-democrat a decis trimiterea scrisorii date fiind angajamentele pe care autorităţile de la Bucureşti şi le-au luat de-a lungul timpului faţă de partenerii internaţionali, pentru a face parte din UE şi NATO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult