Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta se pregăteşte de Bacalaureat

Ponta se pregăteşte de Bacalaureat

scris de A.B.
2 afisari

Premierul Victor Ponta face ultimele pregătiri penru examenul de Bacalaureat. El  s-a întâlnit cu ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pentru a stabili felul în care se va organiza examenul de Bacalaureat din acest an.

bac

foto: maramedia.ro

Premierul Victor Ponta a atenţionat că ministerul Educaţiei va fi obligat să contracteze prin încredinţare directă softul necesar examenului, fosta administraţie nepreocupaându-se de semnarea contractelor pentru acest serviciu. „Conducerea ministerului este obligată să negocieze direct pentru softuri, deoarece nu au fost încheiate contractele, probabil asta s-a şi dorit”, a spus Ponta, la finalul discuţiei. Potrivit premierului, costul pentru cinci softuri necesare Bacalureatului se ridică la 280.000 euro.

Ministrul demisionar al Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, miercuri, că la preluarea Educaţiei a găsit lucruri grave, precum faptul că documentele contractuale de service pentru întreţinerea şi supravegherea bazelor de date pentru examenele naţionale, inclusiv de Bacalaureat, nu sunt semnate, urmând să fie încheiate prin încredinţare directă.El a arătat că valoarea acestui contract s-a ridicat anul trecut la 1,4 milioane lei. Mang a mai susţinut că fostul Guvern a transferat 200 milioane lei din bugetul Ministerului Educaţiei către Fondul de rezervă, banii fiind acordaţi ulterior primăriilor PDL.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult