Ponta se vrea premier cu orice preţ după 9 decembrie | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta se vrea premier cu orice preţ după 9 decembrie

Ponta se vrea premier cu orice preţ după 9 decembrie

scris de A.H.
0 afisari

Premierul Victor Ponta a declarat că nu crede că Uniunea Social Liberală va demara un nou proces de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dar şi-a exprimat convingerea că şeful statului va numi, după legislativele din 9 noiembrie, un prim-ministru din partea USL, precizând că el va rămâne candidatul pentru acest post.

Nu, nu cred (că se va iniţia o nouă suspendare – n.r.), pentru că pe 9 decembrie trebuie neapărat – şi aici vorbesc ca lider politic – să câştigăm alegerile parlamentare cu o majoritate clară, absolută, iar în condiţiile în care USL va avea majoritatea absolută a mandatelor din Parlament eu nu cred, bazându-mă pe ceea ce am vorbit şi cu partenerii noştri internaţionali, nu cred că se va merge pe o soluţie de conflict, adică domnul Băsescu să nu recunoască votul şi să numească nu ştiu pe Blaga sau pe Neamţu prim-ministru. Cred că, fără mare plăcere, dar va numi premierul de la USL„, a afirmat Victor Ponta, la România TV.
În legătură cu posibilitatea ca şeful statului să numească un premier de la USL, dar altul decât Victor Ponta, actualul şef al Guvernului s-a declarat convins că „nici măcar un singur parlamentar al USL nu se va duce pe uşa din spate pe la Cotroceni” ca să-i dea preşedintele această funcţie.

Nu-i asta marea problemă că o să fie altcineva. Sigur că experienţa noastră cu domnul Traian Băsescu justifică neîncrederea. Pe de altă parte, eu nu am încredere în domnul Băsescu, dar am foarte mare încredere în partenerii mei din PSD, PNL şi din celelalte partide din USL. Această încercare de a ne despărţi există de când s-a format USL. Ţine-ţi minte că ne-a chemat separat la consultări la Cotroceni şi de fiecare dată am mers împreună. (…) Sunt absolut convins că, având pe 10 decembrie majoritatea absolută, nici măcar un singur parlamentar al USL nu se va duce pe uşa din spate pe la Cotroceni ca să-l pună domnul Băsescu…„, a afirmat Ponta.
Întrebat dacă ar renunţa la postul de premier doar ca USL să se menţină la guvernare, Ponta a afirmat că „important este proiectul politic„. „Întodeauna am considerat că nu se ţine totul într-un singur om şi că trebuie să fie Ponta sau Antonescu, important este proiectul nostru politic, dar conform statutului fiecăreia dintre partidele componente (…) s-a votat cine este candidatul USL pentru funcţia de premier. Eu nu m-am emanat de undeva… Decizia personală a mea este – în măsura în care USL câştigă majoritatea absolută – de a fi în continuare candidatul USL pentru funcţia de prim-ministru„, a precizat Ponta.

41 comentarii

BULA 01-11-2012 - 11:57

Romani, nu votati USL sau alte partide, ca veti ajunge sa muriti de foame, ca aia din Argentina. Suntem supusi la acelasi tip de agresiune economica, din partea occidentalilor.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=ksoha6uPHa4

Huhu Ciu 01-11-2012 - 13:47

Atunci sa desfintam partidele si Parlamentul!
O dictatura ar fi mai buna?

BULA 01-11-2012 - 13:59

Evident ca si o dictatura ar fi mai buna decat aceste gasti de securisti de la partide, care ne-au vandut colonistilor din Vest.
Trebuie sa se repuna tara pe picioare (economia, invatamantul, etc) si dupa aia se pune problema tranferului de proprietate catre particulari, dar conditionat, numai catre romani care sa fie obligati sa duca afacerile mai departe, nu sa le falimenteze.

Europeanuul 01-11-2012 - 14:25

Asa Bula… altii sa munceasca si sa te tina pe tine in spate, ca doar tu esti puiul de dac care-i apara pe romani de subjugul evreilor capitalisti. Ce smecher esti tu mai (de unde ziceai ca esti?).

BULA 01-11-2012 - 14:40

Tu vorbesti de munca ? Numai bisnita ai in cap. Mananci bisnita pe paine.

Europeanuul 01-11-2012 - 14:53

Plutoniere, eu n-am timp de polemizat cu tine. Eu platesc impozite, salarii, asigurari (eu contribui la intretinerea a 9 familii).

BULA 01-11-2012 - 15:08

De aia stai aci, trantore ! Ca n-ai timp.

DXN 01-11-2012 - 22:33

BULA ca bine zici si nazistii in 1933 au facut la fel in Germania iar apoi in toata Europa.Si mai sustii ca nu esti legionar bestie ordinara.Inca doua trei idei din astea si poti scoate noul volum din „Mein Kampf”

urbos 01-11-2012 - 22:38

Numai psihopatii usturoiati au obsesia legionarilor, care nu mai exista demult.
Scarbelor, lumea va uraste pentru ca sinteti niste scursuri, nu trebuie sa fii legionar pentru asta.

BULA 03-11-2012 - 06:45

Voi ii declarati legionari (extremisti, teroristi, etc) pe toti cei care se apara de agresiunea voastra (economica sau de alt tip).

Iar nazismul a prins la poporul german, tocmai din cauza bataii de joc la care a fost supusa Germania dupa pierderea Primului Razboi Mondial. Toate materiile prime le luau (din colonii) englezii si francezii, iar nemtii aveau talpa de lemn la pantofi si roti de lemn (ca la caruta) la bicicleta. Mai plateau miliarde de marci (aur) ca despagubire de razboi si nu aveau voie sa fabrice ceva cu care sa-i concureze pe anglo-francezi si pe americani.
Nemtii erau in somaj si sufereau de foame si de boli, iar ovreii se lafaiau in lux (masini, case, piane, educatie pentru copii, distractii, etc).
Nazismul a luat amploare din cauza lacomiei ovreilor.

Iar cu europenii din Est, vesticii procedeaza acum mai rau decat au facut-o cu nemtii.

tomi 01-11-2012 - 22:51

Bula te scoate inteligentia din casa, dementule. Ai tu idei putine insa proaste, se pare ca ai suferit niste traume serioase in ultima vreme. Nevasta-ta mai traieste? Vezi mai bestie, ai face mai bine sa taci din gura si sa-ti vezi de familie. Iar teoriile tale au fost aplicate asa cum zice DXN de fascisti si de comunisti. Esti depasit de evenimente savantule, mai bine ti-ai vedea de chioscul de la universitate, mai baga si tu niste apa in pepsi sa mai stringi niste bani.

digital 01-11-2012 - 23:01

tu ești comunist sau securist?!
ia zi-ne măi tomix!

Huhu Ciu 02-11-2012 - 04:13

E mai mult cretin decit comunist si securist!

CAMY 01-11-2012 - 13:50

De ce ca aia din Argentina? Pentru ca te-ai uitat si tu la otv, asa cum se uita toti romanii din Romania si ai vazut si tu filmul pe care l-a dat Diaconescu despre caderea Argentinei, care cadere este copiata la „indigo” de politicienii romani din 89? ce curva-mi esti!

Toti il placeti pe Diaconescu, toti va rugati la Dumnezeu sa reziste si sa faca ceva pentru tara noastra, dar in public mincati kkt impotriva lui ca sa va dati mari, jeguri puturoase ce sunteti.

BULA 01-11-2012 - 14:01

Diaconescu este un escroc aflat in cartile evreimii. Ii duce de nas pe fraieri.

Huhu Ciu 01-11-2012 - 15:47

DD e un mare escroc. PPDD e o mare tiganie, timpul va dovedi aceste adevaruri!

ValVerde 01-11-2012 - 14:15

Mai Bula, tu nu esti in stare sa gasesti Argentina pe harta, dar vorbesti…
In ciuda sfortarilor populiste ale Cristinei de a distruge economia prin nationalizari si programe sociale care sa-i cumpere voturi, Argentina e inca departe in fata Romaniei…de la crestere economica, la GDP, schimburi internationale, etc…
Argentina are toate argumentele sa se uite in jos la Romania, nu invers.

Inghiti pe nemestecate toate materialele de propaganda comunista, doar pentru ca le pune un neispravit la TV ca sa atraga audienta semi-idioata ca tine.

CAMY 01-11-2012 - 14:29

Bah, boule, taci dracu din gura ca numai prostii spui. Bah, timpitule, ai auzit ce tarile din BRIC? Bineinteles ca nu. Argentina nu a nationalizat nimic ci si-a luat inapoi resursele naturale, care resurse fusesera vindute pe nimic de pdl-istii si usl-istii Argentinei, capiatule ce esti. Nici o tara sanatoasa la cap nu-si instraineaza resursele, mai ales in acest timp de criza cind se da lupta cea mai grea pe resurse, boule. In Argentina s-a intimplat exact ce se intimpla acum la noi, in sensul ca, tari straine care au cumparat resursele la pret de nimic dar pe spagi imense date politicienilor corupti, ni le revind la preturi astronomice. Bah, stirpitura, cum iti explici ca, Romania, a treia tara din Europa la capitolul resurse de petrol si gaze are cele mai amri preturi la aceste articole, iar tari cum este Austria care nu are nici un fel de astfel de resurse au preturile cele mai scazute ? Nu vezi ca esti un timpit si un idiot, nenorocitule?

ValVerde 01-11-2012 - 14:41

Cameluto, Cameluto…nu-i de mirare ca iti place DD
Nu intelegi nimic, dar dai din gura ca se face panarama si vin dobitocii sa asculte, dupa care OTV mai vinde ceva minute de reclama ca are trafic…

YPF (ai auzit de asta?) nu sint „resurse” mai fatuco.
E o companie care face gauri in pamint ca sa ajunga la resurse…
YPF era de stat si a fost vinduta pe bani buni prin 1992-1993. A stat privata tot timpul asta, a mai fost vinduta si cumparata…pina la urma a ramas proprietatea lui Repsol (privati din Spania).
Cristina a luat-o cu japca (zice ea idiotilor ca tine, dar de fapt va plati la greu, ca si Chavez cu trimbita lui care da bine la prostime)

Deja inflatia in Argentina e cam 22% pe an.

Resursele alea de care vorbesti trebuiesc aduse la suprafata si prelucrate. Daca Romania, chiar intrebindu-l pe DD, nu stie cum s-o faca, cheama si ii angajeaza pe aia care stiu (exploatatorii straini). Fara expertiza si putinta de a-ti asuma riscuri, ramii cu resursele sub pamint dar in schimb te poti lauda tu, pe burta goala, ca traiesti intr-o tara cu multe resurse.

BULA 01-11-2012 - 14:51

Bai da-l dracu, da voi de unde stiti si noi nu ? N-am extras pana acum cupru si aur si petrol si toate alea ? Mai bine chemam pe unii, sa le dam degeaba, sa ne polueze ?

Pai nu stam cu ele in pamant ? Ce atata bataie pe bogatiile din subsolul nostru ?

ValVerde 01-11-2012 - 14:57

Bula, nu e batalie pe resurse, e concurenta pentru un contract de munca intre companii care stiu ce fac.
Asta e menirea lor…sa caute de lucru, sa munceasca si sa-i faca pe investitori mai bogati.

In comunism extrageam neeficient.
Guvernul nu are decit sa scoata contractul la licitatie si sa angajeze pe cei care ofera conditii mai bune.
Daca exista companii romanesti care vor sa concureze, bravo lor.
Make the best man win !

BULA 01-11-2012 - 15:04

Cum o dai, ca tot in gard ajungi cu caruta. Esti cu gandul numai la jupuiala.

Europeanuul 01-11-2012 - 14:44

Valeu muicaaa! Iata ca sfera nglo-saxona promoveaza investitiile private in secotrul mineritului (si ce e drept in acest sector ei sint si cei mai tari).

http://www.infomine.com/properties/exchange/

BULA 01-11-2012 - 14:55

Haide, du-te invartindu-te ! Lacomule, mai lasa si pe alti lingai sa mai ia si ei un ban prin reclamele astea facute colonistilor din Vest.

BULA 01-11-2012 - 14:46

Tu nu vezi cine a facut filmul ? Ca scrie si la inceput si la sfarsit ? Ce tot o bagi pe asta cu comunismul toata ziua ?

Eu, in Argentina ma duc lunar la gagici. Nu te mai umfla in pene ca stii tu unde e Argentina si noi suntem niste prosti. Nu ziceai tu ca Venezuela e langa Japonia?

ValVerde 01-11-2012 - 14:52

Mai Bula, tu confunzi Motru cu Argentina…sau asa ii spui tu dragastos, cind pleci din gara din Craiova…
„Motru….Argentina mea…”

Ai bagat spaima in pisicile locale…le alergi si le chemi „gagicile” tale…
Dar cu cotoii ce-ai avut?
Nu stii sa faci diferenta sau nu esti mofturos?

BULA 01-11-2012 - 15:01

Eeeeeei, se vede treaba ca nu ti-au luat parintii nici un atlas geografic, cand erai tu shcolera. In ce priveste gagicile din Motru, sunt dator sa spun ca mai rar asa bunaciuni. Si sunt si amabile.

ValVerde 01-11-2012 - 15:02

Le agati spunind „pis pis pis” cu o sardea in mina?

BULA 03-11-2012 - 19:29

Ia spune mai tanti, cate pisici ai acasa ? Vad ca le ai cu pisicile, cum sa le ademenesti cu haleala.

CAMY 01-11-2012 - 17:20

@BOULUI cu tupeu val-verde.

Bah, nenorocitule si psurcaciune ce esti. Taci, ma, din gura aia spurcata si nu te mai baga in seama ca nimeni nu-ti da nici cinci banicredit pe ideile tale de schizofrenic ce esti.

Bah, spurcatule, ce tot dai din drimba cu extragerea resurselor din pamint? Bah, animalule, pe vremea lui ceausescu Romania avea toate capacitatile de extractie si fabricare a resurselor interne, ba! ne mai duceam si prin Agfrica si Asia ca sa le extragem si altora resursele. Acum de ce nu mai avem aceste capacitati? Huoooo, ardi-te-ar focu de nemernic ce esti. Cum vi tu ca un sarpe sa sisii pe aici, vierme nenorocit ce esti. Te-am intrebat de ce pretul la benzina de la noi este cel mai mare din Europa, iar la austrieci care il iau moca de la noi este printre cele mai mici? De ce nu raspunzi vierme imputit ce esti? Pentru ca nu poti, nenorocitule. Romania anului 89 era o tara care avea cea mai performanta industrie a sistemelor de extractie si prelucrare petroliere. Ii concuram cu succes pina si pe americani. Eram printre singurele tari din lume care construiam sisteme de forare maritima. Azi nu mai suntem in stare nici macar sa ne producem propriile rosii si ardei. Phutute-t-ear in git Huhuciu de bou ce esti, ca eu nu am scula. Huuooo, spurcaciune imputita ce esti.

ValVerde 01-11-2012 - 17:33

Hahahah…a aparul un Bula cu fusta si sleapi jegosi…..

Benzina e mai scumpa in Romania pentru ca accizele sint mai mari.
Pretul petrolului crud e acelasi si pentru Austria si pentru Romania si pentru toata Europa.
Nu prea le are DD cu economia…eh? El se lupta cu babele pe sticla si mai vroia unul sa-l bage intr-un tomberon…ce-a fost aia ??/

Aia cu platformele marine e de dat la gazeta…hahahah…la gazeta lui DD

ValVerde 01-11-2012 - 17:40

Muuuah…ceao tu…!

digital 01-11-2012 - 17:59

hahaha!
ți-o trase camy,limbistule!
vezi dacă -ți plac jocurile la două capete?!

ValVerde 01-11-2012 - 18:03

Ei si tu mai degetel….ne jucam si noi…
Sau iti pare rau ca nu te mai injura pe tine?

Roag-o frumos ca are mult potential….ce nu poate fizic, compenseaza cu limba-i lunga.

digital 01-11-2012 - 18:02

la camy,e mai grele cu gramaticile,ea le arde seaa ca să se mai încălzească pe centură,pricepi,man?!

Europeanuul 01-11-2012 - 18:16

@CAMY

Intradevar, la inceputl anilor ’80 scoala de la Ploiesti si inginerii romani si-au castigat un nume in industria petroliera. La sfarsitul anilor ’80 insa s-a terminat cu descoperirile rezervoarelor conventionale si totodata microcipul a inceput sa cuceresca si acest segment al industriei. Comunistii nu au avut bani pentru R&D si fara softuri inginerii romani nu au mai putut face fata noilor cerinte si competitiei de pe piata (au ramas de caruta). Acesta este adevarul, nu are nici un rost sa ne ascundem dupa deget si sa ne laudam cu performantele de la inceputul iepocii de aur (sfarsitul lauda lucrul, sau nu?)

Mai jos iti postez cateva lincuri despre evolutia competitiei. Intreba-l pe papagalul de Dan Diaconescu unde sint softurile si investitiile lui Ceasca de la Scornicesti in R&D. Politrucul Adrian Paunescu nu a fost capabil sa raspunda la intrebare. Si nici poetul de curte Vadim Tudor.

http://www.slb.com/services/drilling/mwd_lwd/resistivity/periscope.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=SVvFHrdU19M
http://www.youtube.com/watch?v=drGSlCo0sT4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9PNMDV2v9oA&feature=related

digital 01-11-2012 - 20:22

băi,tu ești chiar bătut în cap?!
ce-ți explică ștorfelina și ce o arzi tu cu r&d!
ești tare bou,de aia ai devenit european!
fata ți-a explicat mecanismul brut și rudimentar ce face legătura dintre rezerve-exploatare și marketing și tu o dai pe investiții și softuri!
e simplu la petrol mă vână,resurse-extracție-rafinare-piață!
ai înțeles mă sofisticatule?!
de aia ai emigrat,de prost ce ești,că ăia nu au nevoie de oameni deștepți ci de boi ca tine!

ValVerde 01-11-2012 - 21:15

Oooff mai degetel, daca nu ti-a placut la scoala…
Scrie de 100 de ori „n-am sa mai chiulesc de la ore”

Dupa aia numara-ti greselile de ortografie.

Daca ai mai putine de 48, iti explic eu unde gresesti in incercarea ta de a pune ordine in ideile dezordonate ale camelutei. (Te cred pe cuvint, nu e nevoie sa-mi arati tema scrisa)

CAMY 01-11-2012 - 22:40

Domnule Europeanul gresesti enorm de mult. D-ta vorbesti de tehnologia IT-ului? Pai, in primul rind sa-ti spun ceva. In Romania exista de mult dinaintea anului 89 citeva licee in intreaga tara de IT. Asta una. Sa nu uitam ca la Politehnica se predau cursuri de IT la cel mai inalt nivel. Exista in tara Institutul de cibernetiuca pe undeva pe b-dul 1 mai si multe in toata tara unde existau si colective de cercetare si se facea cercetare in domeniu la nivel inalt. Cit despre cercetare la nivel national, ce sa-ti mai spun. Eram d.a.p.d.v. printre primele tari din LUME. Se facea cercetare si Romania cistiga medalii in linie in toata lumea si in toate domeniile. D-ta habar nu ai ce vorbesti. Te bagi intr-un domeniul despre care nu ai nici cea mai mica informatie. Acum, dupa 23 de ani de „democratie si capitalism” nu ne ridicam nici la un milimetru fata de nivelul la care eram in 89. desi eram saraci, aveam o economie care exporta peste 70% din ce producea, nu exista somaj, se muncea peste tot. Adu-ti aminte de Hartile economice care atirnau pe peretii scolilor romanesti, unde erau reprezentate domeniile industriale de pe tinutul Romaniei. Nu mai era loc pe harta pentru reprezentarea domeniilor industriale pe tot cuprinsul Romaniei. Azi, harta Romaniei nu mai arata nimic. Industria a fost DISTRUSA in ura de tradatorii nationali ascunsi in partidele tarii. Vreau sa stiu si eu, in capitalismul asta nemaipomenit in care traim acum, ca vai de mama noastra, cind se va mai construi un baraj de hidrocentrala, sau vreo platforma petroliera maritima, sau, sau, sau,… Ce sa mai vorbim atita? Pe vremea lui ceasca daca era nevoie de ceva, se gaseau imediat resurse si specialisti. Acum? Acum cumparam 100% din afara. Roia Romania de specialisti in toate domeniile. daca nu eram buni in IT, de ce azi, sute de mii de specialisti romani IT instruiti de scoala romaneasca de dinainte de 89 fac cinste tarii lucrind peste tot pe planeta asta? Domnule, d-ta ori nu ai trait in Romania inainte de 89, ori ai uitat. Din doua, una.

jan dinu 01-11-2012 - 18:11

— Boborul —-

Avem – Poante’n – toata tzara
Pe romani ei pun povara
Shi ca proshtii ii votam …
In CU-R stim sa-i pupam !…
JD-USA

Pribeagul 01-11-2012 - 23:12

🙂 🙂 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult