Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta si-a pus socrul lider la Senat si s-a ciondanit cu Voiculescu

Ponta si-a pus socrul lider la Senat si s-a ciondanit cu Voiculescu

scris de Ziua Veche
2 afisari

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus senatorilor social-democrati, in sedinta de marti in care l-au ales pe Ilie Sarbu noul lider de grup, ca functia cea mai dificila pe care a ocupat-o a fost cea de ginere al lui Ilie Sarbu.


Surse din conducerea PSD au declarat, pentru Mediafax, ca decizia BPN de a recomanda senatorilor social-democrati alegerea lui Ilie Sarbu in locul lui Ion Toma (un apropiat al lui Mircea Geoana) ca lider de grup a fost intampinata cu critici de catre unii senatori.

Olguta Vasilescu a acuzat, potrivit surselor citate, „mutarea in plic” decisa de conducerea PSD prin recomandarea facuta in favoarea lui Ilie Sarbu, ea afirmand ca lui Toma nu i se poate reprosa ceva legat de activitatea grupului.

Senatorul Nicolae Moga a invocat unele declaratii mai vechi ale lui Ilie Sarbu, el venind cu fotocopii ale unor afirmatii ale acestuia, dupa Congresul PSD din februarie, in care anunta ca nu va mai candida la nicio functie in partid, dupa ce ginerele lui, Victor Ponta, a castigat sefia PSD.

De asemenea, au mai aratat sursele citate, Moga i-a reprosat lui Ilie Sarbu o declaratie de anul trecut, in care afirma ca a negociat timp de doi ani de zile cu Traian Basescu si cu lideri democrat-liberali formarea guvernului PDL-PSD.

Raspunsul lui Sarbu a fost ca, la acea vreme, negocierea respectiva a fost buna si „oamenii erau fericiti pentru ca aveau functii”.

„Ar trebui acum sa imi fie rusine ca ginerele meu a ajuns presedinte de partid si sa nu mai candideze la nicio functie?”, a continuat fostul vicepresedinte al PSD.

Sursele mentionate au mai aratat ca un dialog tensionat a avut loc si intre Ponta si Dan Voiculescu, singurul membru PC din grupul PSD+PC. Voiculescu ocupa singura functie de vicepresedinte al Senatului care revenea PSD conform algoritmului politic, in virtutea Acordului politic dintre cele doua formatiuni care au inregistrat la Tribunal Alianta PSD+PC.

„Mie mi s-a invocat un Acord cu PC ca noi sa le dam functia de vicepresedinte la Senat. Eu nu stiam de acest acord, l-am primit prin fax de la PC. Eu nu il contest, dar nu stiam de el. Imi place sau nu de PC si de domnul Voiculescu, inteleg ca avem acest acord cu ei”, a afirmat Ponta, care a continuat reprosand ca, la nivel local, nu functioneaza astfel de intelegeri, astfel ca PC si-ar permite sa „dea semnale” catre PNL.

Sursele citate au mai aratat ca, in replica, Voiculescu a spus ca „Acordul dintre PSD si PC va fi valabil atata vreme cat va fi respectat”.

0 comentariu

b.d. 17-03-2010 - 09:07

Nu pricep, din ce motiv ? Doar la aceasta varsta, nu mai au copii la care trebuie sa le schimbe scutece sau sa-i duca la gradinita…
Copiii, sunt deja si ei oameni maturi, cu familie.
Atunci, din ce motiv trebuie redusa varsta pensiei ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult