Ponta şi Videanu, război din cauza Dan Diaconescu - Oltchim | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta şi Videanu, război total din cauza Dan Diaconescu – Oltchim

Ponta şi Videanu, război total din cauza Dan Diaconescu – Oltchim

scris de M.A.
2 afisari

Război total, cu acuzaţii grave de hoţie, între Victor Ponta şi Adriean Videanu, din cauza privatizării Oltchim şi a lui Dan Diaconescu.

Ponta şi Videanu, război total din cauza Dan Diaconescu – Oltchim

Ponta şi Videanu, război total din cauza Dan Diaconescu – Oltchim

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a susţinut luni că democrat-liberalii şi Dan Diaconescu „au aranjat” lucrurile la combinatul Oltchim. În schimb, preşedintele interimar PDL Bucureşti, Adriean Videanu, susţine că vina pentru un eventual eşec al privatizării Oltchim aparţine Guvernului.

„După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate relele făcute de PDL, cea mai mare hoţie – ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL – sute de milioane de euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor, domnul Videanu. Aţi văzut că, cu o zi înainte de licitaţie, dl Videanu şi cu dl Roibu aranjau cum să se facă lucrurile la Oltchim şi bineînţeles în înţelegere politică cu DD pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriaşe făcute de PDL acolo la Oltchim. Decizia guvernamentală o ştiţi foarte bine – dacă Dan Diaconescu are bani – dacă îi dă Videanu banii să-i aducă imediat, după care o să avem grijă ce se întâmplă mai departe cu locurile de muncă, cu restul datoriilor. Dacă nu, noi, sigur, Guvernul, aşa cum am făcut şi înainte, am plătit salariile din luna iulie, le plătim şi pe cele din luna august şi o să găsim o soluţie prin care să salvăm combinatul, să salvăm locurile de muncă, dar hoţii ca Videanu şi impostorii din clipa de faţă trebuie să răspundă în primul rând în faţa legii şi, sigur, vor răspunde şi în faţa oamenilor pe 9 decembrie”, a declarat premierul înaintea reuniunii Biroului Permanent Naţional al PSD, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, „o altă mega-hoţie făcută de Videanu şi de PDL” este cea cu băieţii deştepţi. „Am oprit contractele, am trimis actele la parchet, de luni de zile nu se întâmplă nimic. La fel, o să trimitem şi cu Oltchimul. La un moment dat însă, sunt convins că justiţia îi va trage la răspundere pe aceşti fraudatori ai banului public. Eu o să vă cer spirjinul politic şi al colegilor din zonă ca, după atâţia ani de hoţii la Oltchim, să însănătoşim combinatul şi să salvăm locurile de muncă. Sunt multe provocări pe care le avem, ne-a lăsat PDL-ul să reparăm toate zonele pe care ei le-au fraudat, pe care le-au distrus. Dar este obligaţia noastră să facem ordine în ţară, să salvăm fabrici şi instituţii importante şi să le arătăm oamenilor că după atâţia ani de jaf putem să facem ordine, cu curaj, cu responsabilitate. Şi aliaţii VideanuDan Diaconescu trebuie să răspundă în faţa oamenilor pentru modul în care s-au comportat în ultimii ani şi în ultimele zile, încercând să acopere de fapt realitatea de acolo, de la Oltchim„, a afirmat preşedintele PSD.

Videanu contraatacă

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, luni, în legătură cu privatizarea OltchimDan Diaconescu nu are nicio vină, ci vinovat este Guvernul Ponta, care a aprobat strategia.

Videanu a fost întrebat dacă Dan Diaconescu urmăreşte să câştige un capital de imagine. „Nu cunosc condiţiile ofertei domnului Dan Diaconescu. Nu sunt publice. Eu nici nu-l acuz. Omul nu are din punctul meu de vedere nicio vină. El s-a raportat probabil la un caiet de sarcini. Atât timp cât a acceptat oferta, înseamnă că el a răspuns unui caiet de sarcini. Cel care este vinovat este cel care a întocmit strategia, cel care a aprobat strategia, şi anume Guvernul României şi cel care a făcut caietul de sarcini”, a precizat Videanu înainte de şedinţa BPN al PDL, transmite Mediafax.

În opinia lui Videanu, „prin incompetenţă” guvernul Ponta „nu a făcut nimic altceva decât să pună pe butuci Oltchim„. „Nu cei ce au ofertat sunt vinovaţi, ci mascarada pe care a făcut-o Guvernul României”, a apreciat Adriean Videanu.

El a spus că Guvernul Ponta este „responsabil în ansamblu”, arătând că procedura de privatizare o aprobă guvernul prin memorandum, iar caietul de sarcini trebuie să-l facă OPSPI. „Uitaţi-vă la toată această bătaie de joc în procesul de privatizare, plecând de la aprobarea şi modificarea condiţiei de licitaţie cu cinci zile înainte de depunerea ofertelor, ceea ce este fără precedent în istoria post-decembristă a României, până la întocmirea caietelor de sarcini fără verificarea bonităţilor”, a mai spus Videanu.

2 comentarii

BULA 25-09-2012 - 07:46

Ponta o linguseste pe Androneasca, pentru l-a acoperit in privinta plagiatului. Ba mai mult, insista sa se deblocheze posturile din invatamantul superior, care s-a transformat intr-un fel de „cresa” pentru absolventii de liceu fara loc de munca, unde nu se invata nimic si se dau si diplome. O vrea sa ajunga prof universitar, sa conduca doctorate copy-paste.

Iar Videanu are doctorat adevarat, in furaciuni de la stat. Ar putea sa deschida o universitate particulara, unde sa predea cursuri de „furaciuni cu acoperire legala”.

Tom Cc 25-09-2012 - 09:01

BORDUREANU SA SE ASCUNDA !! NU MAI DA LECTII LA ALTII !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult