Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Silaghi şi-a retras candidatura de la Ministerul Transporturilor

Ponta: Silaghi şi-a retras candidatura de la Ministerul Transporturilor

scris de A.H.
0 afisari

Premierul Victor Ponta a anunţat că Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru şefia Ministerului Transporturilor, punctând că PNL trebuie să facă o altă propunere pentru acest minister.

„Am luat act, am vorbit cu dl. Silaghi. Aşa cum ştiţi, şi-a retras candidatura. Până luni PNL să facă o altă propunere pe care să o înainteze”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL.
Şeful Executivului a precizat că, potrivit Constituţiei, nu mai poate exista un alt interimar. „45 de zile este durata maximă”, a arătat premierul.

Ponta a adăugat că propunerea oficială, care va fi făcută cel mai probabil de PNL la începutul săptămânii viitoare, va fi transmisă oficial preşedintelui Traian Băsescu şi a arătat că regretă situaţia în care se află Ovidiu Silaghi.

„Regret că dl. Silaghi se află în această situaţie, e a doua oară într-un an când e acuzat de ceva. Sigur, va merge la DNA şi va da toate explicaţiile care i s-au cerut. Conform Constituţiei, trebuie să trimit o altă propunere şi preşedintele emite decretul”, a spus premierul Ponta.

El a menţionat că nu poate face comentarii deocamdată pe baza unui comunicat primit de la DNA. „Sper că nu se dovedeşte printr-un comunicat de presă. În momentul în care s-a făcut nominalizarea eu nu ştiam nimic. Probabil că preşedintele ştia”, a spus Ponta, argumentând că poate din acest motiv şeful statului nu a dorit să semneze decretul de numire.

Întrebat dacă a solicitat serviciilor specializate informaţii despre Ovidiu Silaghi, Victor Ponta a arătat că nu a primit informaţii referitoare la existenţa unui dosar DNA şi a adăugat că, de altfel, este ilegal să dezvăluie ceea ce primeşte din rapoartele unor astfel de servicii.

Premierul a mai spus, în context, că nu îşi doreşte să aibă acces la dosarele DNA, acest lucru nefiind normal pentru nimeni din lumea politică.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a dorit să-l felicite public pe Ovidiu Silaghi pentru decizia de a-şi retrage mandatul, pentru că nu obstrucţionează Justiţia, la fel cum procedează de altfel şi PNL. El a adăugat că PNL se va reuni şi Biroul Permanent va nominaliza o altă persoană cel mai probabil pe 26 august.

„Este o decizie personală a dânsului (n.r. retragerea din funcţia de ministru al Transporturilor), astfel încât să nu obstrucţioneze justiţia. Dânsul se consideră nevinovat. Din punct de vedere al PNL, apreciem şi felicităm poziţia d-lui Silaghi privind retragerea sa”, a spus Chiţoiu.

31 comentarii

UnUL 19-08-2013 - 22:57

Trăiască PeNaLiii lui Zambilă C ă c ă r ă u !

urbos 19-08-2013 - 23:16

Ma vierme penibil, e mascarada basista. Dupa luni de zile, un puscarias face un denunt. Asta-i proba pentru scarbele basiste. Apoi denuntatorul, trezit din amnezie fix cand expira perioada si javra Basescu trebuia sa il puna ministru pe Silaghi, acuza ca ar fi dat spaga, pentru ca Silaghi sa NU rezilieze un contract, pe care Silaghi l-a REZILIAT. Adica fix pooola. Tipic basist.
Este implicat si gunoiul Barosso si multe alte javre basiste, interesate ca acel contract sa nu fie reziliat.

urbos 19-08-2013 - 23:17

Autodenunt, ca sa fie mai clar pentru prosti.

UnUL 19-08-2013 - 23:27

Da, sigur, puișor, de aia Silaghi e anchetat de luni bune.

pathfinder 20-08-2013 - 11:30

Cei doi lideri se comportă ca și cum ar fi în continuare în Opoziție.

Premierul cel puțin, pare să fie lovit de amnezie și nu își amintește faptul că procurorii-șefi au fost numiți inclusiv prin concursul său.

Prin urmare, să intri într-un joc în care să reclami că Traian Băsescu face dosare adversarilor politici e complet absurd dacă tu ești cel care deține Puterea.

De fapt, cred că asta intră în noua logică electorală a USL.
Ca o variațiune la refrenul Băsescu e de vină, liderii USL revigorează și placa: „Băsescu face dosare”.

Numai că părerea mea e că trebuie să cam ai creierul spălat de propaganda USL ca să mai crezi așa ceva și să nu vezi că de fapt, interceptările ce l-au incriminat pe Silaghi sunt din noiembrie 2012.

Sau că problema adevărată este aceea că Uniunea nu e capabilă să numească un ministru care să fie deasupra oricăror suspiciuni de corupție.

Dar până la urmă, interesul lor este să bage gunoiul sub preș, nu să facă curățenie în casă!

Mariana 19-08-2013 - 23:03

Avem in fata rezultatul numirii unui politist corupt in structurile de comanda ale Ministerului de Interne. Se stia ca Span este corupt si a fost santajat dupa trecerea la pensie ca sa se ocupe de Iordache. Timp de doi ani l-a monitorizat de aproape , dar l-a si stors de bani pe patronul sau. Span a fost veriga lipsa dintre ministrul Silaghi si Iordache. Cand Span si-a intrat in rol Ministrul a fost terminat, dar si cazul monitorizat perfect asa cum rezulta din articol. Despre Orban, Boagiu, Flutur, Videanu, Udrea si Berceanu sunt date mai complete decat despre Silaghi in relatia cu Iordache si mai mult patronul Romstrade a confirmat si completat ce nu stiau procurorii. Urmeaza sa vedem daca DNA va trata cu aceeasi masura pe ceilalti ministri corupti de Iordache si care au incasat sume mult mai mari de la acesta. Acum s-a deschis cutia Pandorei si scandalul va viza si PDL care a beneficiat din plin de sustinerea financiara a lui Iordache. Acum vedem adevarata ticalosie din politica romaneasca si faptul ca dosarele se lucreaza la comanda politica sau din anumite interese, astfel ca justitia este subordonata Cotroceniului.

urbos 20-08-2013 - 01:32

Sifilisul la basisti.
Esti in faza acuta, cheama-l pe lindic, am vazut ca impreuna va linistiti. Bine ar fi sa vorbiti direct in salon, nu sa imputiti bietul forum.

Tache 20-08-2013 - 02:02

Avem in fata rezultatul numirii unui POLITIST CORUPT in structurile de comanda ale Ministerului de Interne. Se stia ca Span este CORUPT si a fost SANTAJAT dupa trecerea la pensie ca sa se ocupe de IORDACHE. Timp de doi ani l-a monitorizat de aproape , dar l-a si stors de BANI pe patronul sau. Span a fost veriga lipsa dintre ministrul SILAGHI si IORDACHE. Cand Span si-a intrat in rol MINISTRULa fost TERMINAT, dar si cazul monitorizat perfect asa cum rezulta din articol. Despre Orban, Boagiu, Flutur, Videanu, Udrea si Berceanu sunt date MAI COMPLETE decat despre Silaghi in relatia cu Iordache si mai mult patronul ROMSTRADE a confirmat si completat ce nu stiau procurorii. Urmeaza sa vedem daca DNA va trata cu aceeasi MASURA pe ceilalti MINISTRI CORUPTI de Iordache si care au incasat sume mult mai mari de la acesta. Acum s-a deschis cutia Pandorei si scandalul va viza si PDL care a beneficiat din plin de sustinerea financiara a lui Iordache. Acum vedem adevarata TICALOSIE din politica romaneasca si faptul ca dosarele se lucreaza la COMANDA POLITICA sau din anumite INTERESE, astfel ca JUSTITIA este SUBORDONATA Cotroceniului.

Tache 20-08-2013 - 05:17

Pur si simplu, in acest caz, despre ORBAN, BOAGIU, FLUTUR, VIDEANU, UDREA si BERCEANU sunt date MAI COMPLETE, cu amanunte si fotografii, legate de cazul lor de CORUPTIE si TRADARE !!!

UnUL 20-08-2013 - 08:29

Asta face parte din ciclul „Legende și Mituri”, Tăchiță. Până la ora asta singurii din România la curent cu aceste date sunteți tu și Mircea.

Antibasistul 22-08-2013 - 08:48

Bou basist omoara-te!

UnUL 22-08-2013 - 08:59

Replică stupidă trimisă copy-paste pentru a 216-a oară!

mircea 20-08-2013 - 07:51

nu uita ca Ludovic Organ e ficior de securist,Boagiu,Flutur,Videanu,Udrea si Berceanu sunt turnatori,ciripitori cu dosare

UnUL 20-08-2013 - 08:27

Basmul ăsta cine ți l-a povestit? Probabil te refereai la Felix, Ghișe și SRS.

mircea 20-08-2013 - 10:12

Un-N-nULule esti un securist cu materie neagra in glava ca aia cenusie s-a alterat ai memorie scurta si gandire selectiva,poat sa i-ti aduc eu aminte cand tov Ludovic ORGAN a lovit o copila cu masina pe langa cotroceni dupa o sedinta de instructaj cine l-a salva??nu el comandant Basescu,masina nu era alui Nelu Iordache-adica ROMSTRADE.Ce oti sunteti voi v-a-t-i raspandit peste tot si nu va mairecunoasteti,numai cu paroleSECURISTULE .

pathfinder 20-08-2013 - 10:45

Ratiunea nu invinge intotdeauna…

UnUL 22-08-2013 - 07:58

Nu vorbeam de Orban, prostovane, vorbeam de ceilalți.

mircea 22-08-2013 - 08:15

haoleo toate PeDeLeprele promovaza in masa lemnoasa,solida .eEsemplu cel mai de luat in seama e cu Nutzy care de la cocos sari la cocoseii imparatului,acu ca vem republica,regat vom avea imperiu si imparateasa.Sa vezi mare fudulie pa MALACU-KAKADEMICIAN cate cursuri o aiba de sustinut. Bafto Un-nULule

UnUL 22-08-2013 - 08:27

Mirciulică, iar ești dezlânat și incoerent cât încape! O să-ți răspund când te vei exprima logic și coerent, cu cap și coadă și cu fraze cu subiect, predicat și complement. M-am săturat să îți „decriptez” frazele confuze.

Antibasistul 22-08-2013 - 08:38

Dobitoc basist, Mirciulica spune numai adevaruri in postarile lui!
Tu minti si aiurezi permanent!

UnUL 22-08-2013 - 08:56

Mirciulică nu spune nimic în postările lui : doar delirează încoerent, fără pic de logică.

UnUL 20-08-2013 - 11:36

Mirciulică, ca toți i m b e c i l i i de teapa ta, ai cîteva idei, și acelea stupide și fixe, pe care le repați de-a-nboulea până la suprasaturație. Ții-am spus de o mie de ori că sunt dintr-o familie aristocratică, că ai mei au fost persecutați, închiși, li s-au confiscat averile, că tata a murit în domiciliu obliagtoriu. DECI NU AVEAM CUM FI SECURIST; dar tu o ții gaia-mațu cu aceeași t â m pe ni e.
P.S. Și du-te naibii la alfabetizare, că scrii românește ca o cizmă!

UnUL 20-08-2013 - 11:39

Scuze : „repeți” și „Ți-am spus”; promit să încerc să nu mă mai grabesc, chiar dacă mă mai enerveză vreun c r e t i n!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-08-2013 - 11:50

…E posibil domnule aka kademician, sa va uitati in oglinda si sa va enervati in halul in care comiteti si greseli gramaticale pe care dealtminteri , le criticati …la altii .

Tzutzere bhasist , OVER ist OVER !

http://baselandia.wordpress.com/2013/07/24/i-se-spunea-profesorul/professore/

UnUL 20-08-2013 - 12:58

Nu confunda greșelile gramaticale cu greșelile de tastare, Parpangheluț!. Din astea din urmă fac destule, căci, sșa cum spuneam, nu am făcut cursuri de dactilografie. Deci, evident , „repați” (în loc de „repeți”) e o eroare de tastare; „v-ei merge” este o boacănă gramaticală. Din astea din urmă nu mă vei prinde făcând.
P.S. În plus, eu revin și asupra erorilor de tastare și „dau erată”.

Antibasistul 22-08-2013 - 08:40

UnUL e cacademicianu kurului lui Basescu!

Ionel 20-08-2013 - 10:29

Bravo! Ai facut o mare descoperire! Dar Roman ce e? Nepotul lui Roosevelt? Nuuuuuuuu!

Antibasistul 22-08-2013 - 08:41

E nepotu lui Adam si al Evei!

UnUL 22-08-2013 - 08:58

”NepotuL”, cu articol hotărât, cretinache!

GRIGORE 20-08-2013 - 13:18

Smecherii de la transporturi, tun dupa tun ? Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe, obscurul, Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile . Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti.

Cristina 20-08-2013 - 19:25

“Conducerea CFR Călători, societate aflată în pragul colapsului financiar, ţine la secret planul de management adoptat în urmă cu două luni. Deşi secret, planul nu a generat până în prezent nici o soluţie salvatoare pentru companie. Nici Guvernul nu are idei în această privinţă şi a apelat la singurele metode de creştere a veniturilor pe care le cunoaşte: scumpirea biletelor de tren cu 10% începând cu 1 septembrie, urmată de disponibilizări ce vor fi anunţate tot luna viitoare. De altfel, conducerea CFR Călători nu a făcut publice nici datele financiare pe primul semestru al anului în curs” Interesant ca managerul Dorobantu , primeste salariu de cateva mii de euro lunar, deci la salariu, inainte , la performante , inapoi ! Bravo dl. Dorobantu Valentin , cat o sa-ti mai mearga, ca la salariati le-ai luat si aerul .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult