Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta spune că Băsescu face declaraţii iresponsabile

Ponta spune că Băsescu face declaraţii iresponsabile

scris de D.P.
5 afisari

Victor Ponta este de părere că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu de duminică potrivit cărora salariile bugetarilor ar trebui completate cu 16% pentru a ajunge la nivelul de dinainte de reducerile operate în 2010 sunt iresponsabile.

Ponta spune că Băsescu face declaraţii iresponsabile

‘Dacă vorbim de revenirea la ceea ce s-a tăiat în 2010, declaraţiile domnului Băsescu sunt iresponsabile, pentru că, pe de o parte, spune: am avut bani, dar nu v-am dat, în timp ce tot el spunea acum o lună că nu sunt bani. Pe de altă parte, dacă în afară de reîntregirea, într-o anumita formă, a salariilor, cu care noi suntem absolut de acord, Uniunea Social Liberală, şi o vom sprijini, dacă, însă nu iei şi alte măsuri pentru a crea locuri de muncă, pentru a crea creştere economică, pentru a stimula economia privată, nu poţi doar să dai bani dacă nu creşti veniturile şi dacă nu arăţi că într-adevăr România îşi revine. Ori, să vii să spui cu zece zile înainte de alegeri: vă mai dau 100 de lei, fără, de fapt, să te gândeşti la 2013-2014, şi să spui: vă reîntregesc salariile, dar putem să reducem CAS-urile, blocăm cheltuielile de la buget, acelea pentru firmele de partid, avem un întreg program economic, asta e o simplă declaraţie neserioasă, repet, ca toate declaraţiile din ultimul timp ale preşedintelui Băsescu’, a afirmat Ponta la Antena 3.
Victor Ponta consideră că practic nu este vorba despre o creştere a salariilor bugetarilor, care ar fi binevenită, ci ‘este restituirea unei părţi din banii pe care domnul Băsescu i-a luat de la bugetari în 2010′.  ‘Nu am spus niciodată că nu e bine să li se restituie oamenilor ceea ce li s-a luat. Este bine, însă, să ne gândim şi să găsim soluţii ca această restituire să funcţioneze şi în anii următori, ceea ce se poate face doar dacă economia României îşi revine. Dacă nu luăm nicio măsură de revenire a economiei o să ne trezim toţi, până la urmă, că rămânem şi ne uităm la domnul Băsescu după bani, ceea ce nu îmi doresc’, a spus Ponta.
Pe de altă parte, în ceea ce priveşte reţinerile preşedintelui Traian Băsescu faţă de o ipotetică formulă PSD-PDL la guvernare după alegerile din toamnă, Victor Ponta a comentat că social-democraţii şi liberalii sunt criticaţi permanent de politicienii care sunt acum la putere, dat pe de altă parte sunt curtaţi pentru o eventuală alianţă la guvernare. ‘Aici este iraţionalitatea şi ridicolul declaraţiilor, nu doar ale domnului Băsescu, ci ale celor de la PDL. Pe de o parte, în fiecare zi explică cât de răi suntem cei de la PSD şi PNL, că suntem chiulangii, că suntem inconştienţi, că suntem iresponsabili, că… Şi în fiecare zi ne spun că ar vrea sa guverneze cu noi. Unii spun cu PSD-ul, alţii cu PNL-ul. E un gen de minciună şi de dezbinare, de încercare de a dezbina USL-ul, care nu a funcţionat şi nu va funcţiona nici de acum încolo, nu am niciun fel de grijă. E, repet, e un nivel foarte jos pentru un preşedinte al ţării să facă oferte din astea indecente pe la partide’, a afirmat liderul PSD, citat de Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS