Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta spune că Băsescu nu i-a propus “serios” să fie premier

Ponta spune că Băsescu nu i-a propus “serios” să fie premier

scris de D.P.
2 afisari

Victor Ponta neagă existenţa vreunei oferte “serioase şi oficiale”, făcută către USL de preşedintele Traian Băsescu, cu privire la preluarea postului de premier.

Ponta spune că Băsescu nu i-a propus “serios” să fie premier

“Ca răspuns la acuzaţiile mincinoase şi neserioase ale preşedintelui Băsescu, copreşedintele USL, Victor Ponta, neagă în mod categoric existenţa vreunei oferte serioase şi oficiale făcută către USL, de către Traian Băsescu, la aceste consultări”, se arată într-o postare pe blogul oficial al liderului social-democrat. “Vedem din nou cât de iresponsabilă este abordarea preşedintelui. Nu a existat niciodată o ofertă clară şi formală adresată USL cu privire la preluarea postului de premier.

Numirea premierului României nu se tratează în glumă, ci în mod serios, cu respectarea Constituţiei şi a procedurilor oficiale. Sunt convins că românii vor da mandatul lor Uniunii Social Liberale şi vom avea şansa de a forma guvernul, după alegeri, cu sprijinul unui Parlament legitim”, scrie Victor Ponta pe blog, arătând că atunci va primi mandatul de premier şi îl va trata cu toată răspunderea. ‘Constat însă, cu îngrijorare, că preşedintele Traian Băsescu are, în mod clar, o lipsă de respect faţă de mandatul pe care îl vor da românii.

România are nevoie de o schimbare şi nu mai poate fi lăsată să depindă de voinţa arbitrară a unui singur om. Repet soluţia pe care USL a propus-o de la începutul acestui an: dorim alegeri cât mai rapid, pentru ca românii să decidă cu privire la direcţia ieşirii din criză. De mult timp nu mai iau în serios ‘jocurile’ acestui om. Din păcate, este încă preşedintele ţării, dar asta este o altă poveste. Nu va mai dura mult. Lumea lui Traian Băsescu se va termina în curând’, mai scrie Victor Ponta.
Preşedintele PSD a subliniat că nu l-a refuzat niciodată pe Traian Băsescu, pentru că nu i s-a propus niciodată funcţia de prim-ministru. ‘Repet, a fost o discuţie ironică şi o bătălie aşa ironică, în care eu recunosc că am apreciat mult mai mult poziţia dlui Antonescu. (…) Nici vorbă de aşa ceva, nici vorbă de aşa ceva, şi repet eu nici nu l-am ascultat, nici nu i-am răspuns, nici nu l-am băgat foarte mult în seamă pe dl Băsescu, pentru că, repet, era absolut neserios în acea discuţie, de aceea am considerat că e bine să şi plecăm de altfel’, a mai spus Victor Ponta, la duminica seara la Antena 3.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult