Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Tăriceanu, un candidat puternic la Preşedinţie

Ponta: Tăriceanu, un candidat puternic la Preşedinţie

scris de C.S.
102 Afisari

Fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu este un candidat puternic la Preşedinţie. Aceasta este viziunea premierului Victor Ponta, care a menționat că ar putea face cu acesta un tandem.

Călin Popescu Tăriceanu, susținut de Ponta.

Întrebat ce formulă ia în calcul, în contextul în care Tăriceanu a anunţat că îşi face partid şi că va candida la Preşedinţie, Ponta a răspuns: „Formula pe care o iau în calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindenţiale, şi atâta vreme cât funcţia de premier este a PSD, susţinem un candidat liberal”.

Întrebat cum îl vede ca şi candidat la Preşedinţie pe Tăriceanu, Ponta a spus că îl vede ca pe un candidat puternic.

Întrebat dacă ar face un tandem cu Tăriceanu, Ponta a răspuns: „Aş face tandem cu domnul Tăriceanu, aşa cum aş face tandem şi cu domnul Antonescu”.

El i-a enumerat pe candidaţii care ar putea beneficia de încrederea alegătorilor, care în opinia sa sunt Raed Arafat, Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, Crin Antonescu, Victor Ponta.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

„Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult”, a spus Tăriceanu.

Întrebat de moderator dacă „mai mult” însemană să fie preşedinte al României, Tăriceanua răspuns: „Da”.

5 comentarii

pathfinder 27-02-2014 - 13:41

Bine, bine…
Dar baronii PSD nu vor si ei un candidat de-al lor?
Sau se multumesc cu Moliceanu pe post de presedinte.

MI-5 27-02-2014 - 14:39

Cate semnaturi ai nevoie ca sa-ti faci partid?

pathfinder 27-02-2014 - 14:49

Din cate stiu eu 200.000.
Sper sa nu gresesc…

pathfinder 27-02-2014 - 14:52

Hmm,
„(3) Lista trebuie sa cuprinda cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti. ”
Legea 14/2003

MI-5 27-02-2014 - 18:40

Merci.
Partidu’ lu’ asta va fi gata dupa alegeri…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult