Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Trebuie să restabilesc legalitatea la UMF Târgu Mureş

Ponta: Trebuie să restabilesc legalitatea la UMF Târgu Mureş

scris de A.B.
8 afisari

Declaraţiile lui Marko Bela, potrivit cărora UDMR nu va susţine un Guvern care va anula HG – UMF Târgu Mureş, i-au pus pe jar pe liderii PSD. Victor Ponta susţine că la UMF Târgu Mureş nu a fost respectată autonomia universitară, dar promite că  va restabili legalitatea acolo, în timp ce Năstase nu crede că mesajul de la moţiune poate fi întors.

umf

foto:antena1.ro

UMF Târgu Mureş îi dă bătă de cap lui Victor Ponta. Întrebat dacă USL ar putea accepta condiţionări din partea UDMR privind UMF Târgu Mureş pentru susţinerea Guvernului, Ponta a subliniat că o condiţie este să nu accepţi condiţii inacceptabile.

El a subliniat că întotdeauna a susţinut respectarea autonomiei universitare, iar aceasta a fost încălcată în cazul UMF.

„Eu trebuie să restabilesc legalitatea şi asta voi face”, a spus pentru Mediafax premierul desemnat.

Pe de altă parte, el a apreciat că este raţional şi inteligent să aibă un dialog cu UDMR, care se află în opoziţie.

UDMR este un partener de dialog. Partidele extremiste din comunitatea maghiară nu sunt parteneri de dialog pentru noi niciodată”, a adăugat Victor Ponta.

Năstase despre UMF Târgu Mureş: Nu cred că mesajul de la moţiune poate fi întors

Adrian Năstase a afirmat că este greu de anticipat rezultatul negocierilor dintre USL şi UDMR de luni, dar a arătat că mesajul de la moţiunea de cenzură referitor la UMF Târgu Mureş este greu de întors.

„Negocierile vor arăta foarte clar ce anume doresc cei de la UDMR şi ce se poate obţine. Să nu uităm totuşi că moţiunea de cenzură a fost construită pe un anumit mesaj şi nu cred că acest mesaj poate fi întors în cadrul acestor negocieri. Dar asta nu înseamnă că pot să anticipez ce va fi într-o discuţie responsabilă, firească în Parlamentul României”, a declarat, pentru România TV, Adrian Năstase.

El susţine că USL nu poate fi de acord cu separatismul etnic, dar sprijină revendicările minorităţilor care ţin menţinerea indentităţii acestora.

„Ceea ce este bun pentru Europa în materie de minorităţi este bun şi pentru România. Este firesc să sprijinim chestiunile legate de identitatea celor care aparţin minorităţilor naţionale. Nu avem mai multe ţări în frontierele României, avem o singură ţară şi pentru asta trebuie să învăţăm să construim împreună şi să facem politică împreună”, a adăugat Năstase.

1 comentariu

tomi 05-05-2012 - 02:24

Victor Ponta urmează să dețină funcția de prim ministru al UMF Târgu Mureş. Inrebarea este dacă este capabil sa conducă măcar un oras.Tara arde şi baba se piaptană,Victoraş ia-ți servieta şi du-te acasă taticule ai urcat pe un copac prea înalt pentru tine.Vezi poate găseşti vreun post de magazioner,cofetar,paznic la vreun parking sau chiar vânzător loto prono,ți s-ar potrivi; lasă tu politica altora care au stofă pentru aşa ceva.
tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult