Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Uninominalul pur nu afectează minorităţile naţionale

Ponta: Uninominalul pur nu afectează minorităţile naţionale

scris de A.B.
3 afisari

Victor Ponta crede că minorităţile naţionale trebuie să fie reprezentate în continuare în Parlament, el precizând că reprezentarea lor nu va fi afectată de modificarea legii electorale în sensul introducerii votului uninominal pur.

ponta

foto: gazetanord-vest.ro

Minorităţile trebuie să fie reprezentate în continuare în Parlament pe sistemul actual, a arătat Ponta la finalul întâlnirii cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

„Propunerea noastră de modificare a legii electorale, care priveşte intrarea în Parlament a celui care ocupă primul loc în colegiu, nu afectează în niciun fel, întăreşte dacă vreţi, sistemul special de alegere a reprezentaţior minorităţilor naţionale în Camera Deputaţilor”, a declarat pentru Mediafax Victor Ponta.

La rândul său, liderul Grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a spus că ambele părţi au convenit în legătură cu menţinerea aşa cum este el acum în totalitate a mecanismului de reprezentare minorităţilor naţionale în Parlament.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult