Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: USL vrea vot uninominal simplu

Ponta: USL vrea vot uninominal simplu

scris de A.B.
1 afisari

Victor Ponta a anunţat că USL va propune în plenul Parlamentului un nou vot, pentru uninominalul simplu. El subliniază că doar Sulfina Barbu a votat, miercuri, în Comisia de cod electoral, pentru acest sistem, în timp ce reprezentanţi PDL, UNPR şi UDMR şi un membru al minorităţilor au votat împotrivă.

victor pontaLiderul PSD  a declarat  USL va continua să susţină formula alegerii parlamentarilor prin vot majoritar în colegii uninominale, similar alegerii primarilor.

„Astăzi, în comisia din Parlament, s-a întâmplat următorul lucru: cei şase reprezentanţi ai USL au propus şi au votat pentru formula alegerii parlamentarilor prin vot uninominal simplu. În acest fel, ei au respectat propunerea liderilor USL, care au promovat mereu această variantă”, a explicat Ponta, într-un comunicat de presă.

El a dat asigurări că singurul parlamentar care a mai votat alaturi de USL pentru acest proiect este doamna Sulfina Barbu. Ceilalţi reprezentanţi ai coalitiei de guvernare – un membru PDL, doi membri UNPR, doi membri UDMR şi un membru al minorităţilor – au votat împotrivă.

Din această cauză, propunerea USL nu a întrunit majoritatea calificată de două treimi necesară adoptării acestui proiect. Ulterior, s-a ajuns la o formulă de compromis, pentru a nu se păstra sistemul de vot actual”, a spus Ponta.

El a adăugat că, în urma acestei realităţi, USL va propune în plenul Parlamentului un nou vot, pentru formula de alegere a parlamentarilor prin vot uninominal simplu.

„La această propunere, parlamentarii USL vor vota cu bilele la vedere”, se mai arată în comunicat şi îi vom îndemna şi pe parlamentarii PDL să voteze la fel, pentru a demonstra că şi ei susţin această formulă de vot. Daca intenţiile celor două formatiuni se concretizează, vom avea în final o lege cu vot uninominal pentru alegerile parlamentare”, adaugă Ponta.

1 comentariu

urbos 12-04-2012 - 16:54

Din dementa in dementa. Primarii trebuie alesi cum era si altadata, inainte ca dementii lui Basescu sa inventeze aceasta mizerie antidemocratica, iar la parlamentari sa se revina pe liste.
Sa moara taratura de Basescu cat mai repede.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult