Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Voi lua o decizie în cazul Mang la finalul anchetei ANCS

Ponta: Voi lua o decizie în cazul Mang la finalul anchetei ANCS

scris de A.B.
3 afisari

Victor Ponta a anunţat că aşteaptă rezultatele anchetei ANCS în cazul ministrului Educaţiei, Ioan Mang, acuzat de plagiat, şi în funcţie de acestea va lua măsura care se impune. 

pontaVictor Ponta a anunţat că a luat legătura cu ministrul Educaşiei însă o decizie o va lua numai după ce va afla rezulatatele anchetei ANCS.

Cătălin Baba, fost ministru al Educaţiei, i- a cerut, săptămâna trecută,  premierului Victor Ponta, ca până luni să ia o decizie în sensul înlocuirii din funcţie a actualului ministru, Ioan Mang, având în vedere acuzaţiile de plagiat care i se aduc acestuia.

„PDL îi cere domnului prim-ministru să decidă până luni înlocuirea ministrului Educaţiei cu o persoană care să aibă autoritatea morală şi integritatea profesională pentru a putea să conduce examenele naţionale, evaluările naţionale care se desfăşoară în această perioadă, bacalaureatul. Aş vrea să mai spun că în acest caz demisia nu este o dramă, demisia este o datorie pentru că în joc este calitatea şi credibilitatea sistemului de învăţământ”, a declarat, pentru Agerpres Baba.

Consiliul Naţional de Etică a demarat vineri o anchetă în cazul ministrului Educaţiei, Ioan Mang, acuzat de plagiat.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joia trecută, că cere Academiei Române să verifice acuzaţiile de plagiat aduse de Opoziţie ministrului Educaţiei, Ioan Mang, iar dacă acuzele se confirmă acesta va trebui să demisioneze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult