Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Portret de membru PSD: Bătrân şi fără multă şcoală

Portret de membru PSD: Bătrân şi fără multă şcoală

scris de D.P.
3 afisari

Aproximativ trei sferturi din membrii PSD nu au studii superioare, iar un sfert dintre ei au peste 60 de ani, conform datelor sistemului de evidenţă informatizată a activului de partid, prezentat, joi, de secretarul general, Liviu Dragnea.

pesedisti

foto: catavencu.ro

Conducerea PSD estimează că, la finalul centralizării, numărul membrilor de partid va fi în jur de 350.000, notează Mediafax.

PSD şi-a inaugurat joi sistemul de evidenţă informatizată a membrilor de partid, organizaţiile judeţene introducând în baza de date centralizată, până în momentul prezentării publice, aproximativ 102.000 de membri.

Dragnea a precizat că PSD are acordul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal pentru a forma această bază de date.

Din datele centralizate până acum, 59% dintre membrii PSD sunt bărbaţi, 23% au vârste de peste 60 de ani, 43% au studii liceale, 11% au doar studii gimnaziale, iar 14% au studii profesionale.

Fişierul de membru PSD conţine, potrivit lui Dragnea, informaţii detaliate despre activitatea profesională, activitatea politică, plata cotizaţiei, preferinţe, distincţii, studii.

Fiecărui membru urmează să i se elibereze un card, care ar putea fi folosit şi pentru achiziţionarea de produse în anumite magazine, el fiind inscripţionat cu un cod de bare.

În sistemul naţional centralizat al evidenţei membrilor PSD au acces total doar preşedintele PSD Victor Ponta şi secretarul general Liviu Dragnea.

Card de reduceri la sex-shop pentru Năstase

Primele trei carduri de membru PSD au fost emise, joi, pentru Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Adrian Năstase. Pe card sunt inscripţionate judeţul în care fiecare activează ca membru, Codul Numeric Personal şi un număr de evidenţă.

La întrebările insistente ale jurnaliştilor în legătură cu magazinele la care membrii PSD pot avea reduceri, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns evaziv, afirmând că încă negociază cu unele companii, atât din domeniul retailerilor, cât şi al agenţiilor de turism şi locurilor de agrement.

Întrucât întrebările persistau, Adrian Năstase le-a răspuns ironic ziariştilor, în timp ce pleca din încăperea în care s-a făcut prezentarea: „La sex shop”.

2 comentarii

Nedumeritul 25-02-2011 - 20:23

Si guvernarea PSD a contribuit la dezastrul Romaniei. Dar parca vazand si simtind pe pielea noastra ce face actuala guvernare, se adevereste zicala cu intelepciunea batrinilor. Referitor la scoala, tot o vorba din popor zice ca acolo unde e „minte multa e si prostie multa”. A se vedea majoritatea intelectualilor din politica sau sustinatori ai politicienilor.

geek-a-contra 26-02-2011 - 12:24

cifrele ar avea semnificatie numai daca ar fi comparate cu datele echivalente de la celelate partide.

in ce priveste batrinetea si gradul de scolarizare: care este structura de virsta si pregatire scolara a populatiei Ro?

PS: 43% au studii liceale + 11% au doar studii gimnaziale + 14% au studii profesionale = 68%. restul de 100 – 68 = 32% ce sint? analfabeti sau cu studii superioare?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult