Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată! În prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins

Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată! În prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins

scris de B.C.R
202 Afisari

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a scris pe rețeaua X (fostă Twitter), după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că ”poziția Austriei rămâne clară și neschimbată” și că ”în prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins”.

Redăm mai jos mesajul integral

”Astăzi mă aflu la București la Congresul Partidului Popular European @EPP. Ne pregătim împreună pentru alegerile importante pentru Parlamentul European din iunie. O întâlnire cu președintele României @KlausIohannis a fost, de asemenea, în program. România este un partener important pentru Austria. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulți cetățeni români lucrează în profesii de îngrijire în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire. În același timp, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile Austriei față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: În prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins.”

Context

Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen, astfel încât manifestul a fost adoptat în unanimitate, a anunțat miercuri europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

„Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”.”

“Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen”, a afirmat Mureșan, într-un comunicat de presă.

Înainte de acest vot, secretarul general Christian Stocker a afirmat că delegații ÖVP nu vor fi de acord cu manifestul PPE invocând mai multe linii roșii, cum ar fi aprobarea necesară pentru energia nucleară sau extinderea spațiului Schengen, după cum a transmis publicația austriacă Kurier.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS