Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Poziția UDMR față de Guvernul Ponta 4

Poziția UDMR față de Guvernul Ponta 4

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat în seara de luni, 8 decembrie, că nu există motive ca partidul condus să nu dea un vot pentru a învesti Guvernul Ponta 4.

Poziția UDMR față de Guvernul Ponta 4 (foto:actualitati-arad.ro)

Poziția UDMR față de Guvernul Ponta 4 (foto:actualitati-arad.ro)

„E un vot pentru a învesti un guvern, asta nu înseamnă că vom vota toate proiectele guvernului, nu vom face un acord parlamentar, de susținere parlamentară. Doar pentru învestitură, vom susține sau cel puțin eu voi propune să susținem acest guvern. Eu sper că programul de guvernare nu se va schimba, acel program de guvernare a fost votat de noi. Opoziția nu vrea să guverneze, așa am observat, nimeni nu se înghesuie la guvernare și, sigur, după ce vom analiza noi, în grupurile parlamentare, vom da un răspuns, dar în ceea ce mă privește eu sunt convins că, în acest moment, trebuie să meargă mai departe acest guvern. Sigur, nu știu cu cine, cu ce miniștri și cu ce partide în continuare, mai puțin UDMR, dar, în principiu, nu avem niciun motiv să nu dăm un vot pentru a învesti Guvernul Ponta 4 sau cum se va numi. Dar răspunsul îl vom da în zilele următoare”, a declarat Kelemen Hunor, după o întâlnire cu premierul Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Hunor a adăugat că UDMR va intra în opoziție, dar va vota proiectele importante pentru România. „Noi vom intra în opoziție, dar asta nu înseamnă că, în proiectele importante pentru România, în proiectele importante pentru cetățeni, pentru economie, pentru crearea locurilor de muncă și pentru tot ce înseamnă statul de drept nu vom colabora cu toate partidele politice, inclusiv cu cei care sunt la guvernare. Eu, deocamdată, din partea opoziției liberale ACL-PNL, am auzit că ei nu vor să guverneze până în 2016. Și fără noi, țara trebuie guvernată”, a spus liderul UDMR. La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat, luni seară, în legătură cu declarația președintelui UDMR Kelemen Hunor, de susținere a învestirii noului Guvern, că așa cum a făcut întotdeauna, va promova proiectele care vizează regiunile sau minoritățile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult