Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PP-DD nu va intra în Guvern fără acordul UDMR

PP-DD nu va intra în Guvern fără acordul UDMR

scris de A.H.
9 afisari

Marko Bela, afirmă că invitarea unui nou partid într-un guvern de coaliție este posibilă numai prin acordul tuturor formațiunilor și susține că PP-DD este un partid populist, fără nici o viziune privind viitorul României.

marko bela

Marko Bela

”Aici nu este vorba numai de imagine, ci și de programe. Noi am intrat într-o anumită coaliție, de fiecare dată, de fapt, nu numai de data aceasta, pentru că am considerat că avem programe compatibile și că prin această alianță putem realiza lucruri importante la Guvern. În ceea ce privește cooptarea unor partide care așa cum știu eu de fapt nu au nici un fel de concepție, nu au nici un fel de viziune privind viitorul țării, nu cred că ar fi benefic pentru nimeni”, a declarat senatorul UDMR miercuri într-un interviu la RFI.

El acuză PP-DD de populism: „Ceea ce văd (la PPDD — n.r.) e o demagogie, un populism de care nu numai că nu avem nevoie în politica românească, ci care de fapt periclitează realizarea unor astfel de concepții (…). Nu aș fi de acord să fim în aceeași coaliție sau în aceeași alianță cu o formațiune care dincolo de un astfel de populism și dincolo de o astfel de demagogie nu poate să ofere nimic țării”.

Marko Bela a susținut că PP-DD nu va intra în Guvern, dacă UDMR se opune și subliniază că Executivul nu este format în exclusivitate din social-democrați.

„În acest moment, Guvernul nu este format în exclusivitate de PSD. Guvernul este al unei coaliții, inclusiv UDMR. Deci, un guvern comun, dacă vreți, al mai multor formațiuni politice. Deci, invitarea unei noi formațiuni într-un astfel de guvern de coaliție este posibilă numai prin acordul tuturor formațiunilor (…). Ce ar zice cineva dacă și UDMR s-ar trezi să invite pe cineva în Guvern, fără să-și întrebe partenerii? Și aici nu contează cine e mai mic sau cine e mai mare (…). Dacă UDMR nu va fi de acord cu o astfel de intrare, atunci intrarea nu va avea loc, după părerea mea”, a adăugat el.

Premierul Victor Ponta a declarat marți că săptămâna viitoare speră să se ajungă la un rezultat în ceea ce privește colaborarea cu PP-DD, adăugând că eventuala schimbare a structurii guvernamentale va fi discutată în prealabil cu partenerii PSD — UDMR, PC, UNPR.

23 comentarii

Pribeagul 11-06-2014 - 19:55

Ponto, trage tare, ca odata-iti fura astia scaunul de prim ministru. Daca guvernezi cum trebuie, mai ai o sansa. Poporul este sansa ta.

urbos 11-06-2014 - 20:00

Din pacate, Ponta e tot un gunoi. E legat de Basescu prin „pactu de coabitare”. Un tradator. Tara asta nu are acum pe NIMENI.

Pribeagul 11-06-2014 - 20:20

Dezamagitor.

M-am tot gindit azi la situatia asta nenorocita. Mi-a aparut o solutie: Ghise.

O alta solutie este Voiculescu.

Par a fi oameni stapini pe ei, poate, poate ar reusi sa urneasca din loc statul asta de drept, parca incremenit in timp.

urbos 11-06-2014 - 20:37

Ghise spune corect, vorbeste si despre infectele interventii de-afara, din pacate nu prea are anvergura, nu prea are discurs de sef de partid.

UnUL 11-06-2014 - 20:58

Ghișe vorbeșe ca ceea ce este : un securist spurcat.

Antibasistul 12-06-2014 - 15:58

MAI INFECTULE SECURIST, TU ESTI SECURIST SPURCAT, NEBUNULE, NU GHIȘE LA CARE nici picioarele nu meriți sa-i pupi!!!

UnUL 12-06-2014 - 16:05

Nostim. Ești prost de bubui.

UnUL 12-06-2014 - 16:06

P.S. Nu „la care” ci „căruia”, agramatule !

Antibasistul 12-06-2014 - 17:18

Idiotule securist un NUL, e tipic securistic, cînd nu mai ai argumente, îi zici interlocutorului ”prost de bubui”!!!

UnUL 12-06-2014 - 17:23

Să-îi mai dau o dată lista cu greșelile grosolane de română, prostovane?
Cât despre afirmațiile tale cretine că eu aș fi securist iar turnătorul cu patalama Ghișe – nu, cum pot fi ele taxate dacă nu de prostie crasă. Ce argumente vrei împotriva unor afirmații tâmpite și gratuite?

UnUL 12-06-2014 - 17:23

„Să-ți…”

Antibasistul 12-06-2014 - 17:27

TOATE POSTARILE TALE TE DAU DE GOL CA ESTI UN SECURIST, ORDINAR, INFECT, MINCINOS, NESIMȚIT, EXTREM DE RETARDAT!!!

UnUL 12-06-2014 - 17:28

Ale tale te dau de plin…!

UnUL 11-06-2014 - 21:01

Văd, Pribeagule, că ai o simpatie specială pentru securișți și turnători, – dintre care unul e și un hoț ordinar. Dacă aștia sunt soluțiile pentru statul de drept (poate pentru statul de strâmb!)…! De gustibus.

Pribeagul 11-06-2014 - 21:10

UnULe, sa-i mai alegem si pe astia cu bube, poate avem norocul pe care nu l-am avut cu cei curati ca lacrima.

UnUL 12-06-2014 - 15:26

Unde ai văzut politician curat ca lacrima, Pribeagule?
Dar nici chiar așa gunoaie ca ăștia 2 (și mai ales ca motanul Felix).

Antibasistul 12-06-2014 - 16:01

Chiorul si țiganca Udrea sunt curați ca lacrima!!!

Pribeagul 12-06-2014 - 17:30

Securisti avem si acum. Cu ce-i mai bun Maior decit Ghise?

Se pare ca sunt strict necesari fiecarui regim.

Cit despre Voiculescu, cu ce-i mai rau decit Videanu, sa zicem.

Cu deplinul acord al fortelor politice si al poporului gura-casca s-a convenit ca proprietatea de stat sa fie trecuta in proprietate privata, la valoarea reala, cu un dolar, sau chiar cu ajutoare de stat, oricum, numai sa fie trecuta.

Putem sa-i numim hoti si sa-i bagam la puscarie fara a gresi moral pe toti aceia care s-au facut stapini pe proprietatea de stat fara a plati pretul corect.

Asa ca daca Voiculescu a luat ceva de la stat nu vad de ce-ar fi mai vinovat ca altii. Daca cumva ce a luat a administrat bine si a dezvoltat, mai mult, ar trebui felicitat.

Personal, consider ca daca a luat ceva de la stat si a distrus, a lipsit pe oamenii de un locurile de munca avute, condamnindu-i la saracie, iar el pe aceasta cale s-a imbogatit, da, atunci trebuie condamnat. Mai trebuie de vazut daca exista baza legala pentru asa ceva, ceea ce sincer, nu cred. Asa ca, care-i treaba, despre ce vorbim? – c-am uitat. 🙂

UnUL 12-06-2014 - 17:37

Pribeagule, mă mir că nu vezi diferența. George Maior este absolvent de drept, cadru didactic universitar, NU A TURNAT PE NIMENI ÎNAINTE DE REVOLUȚIE și ocupă un post absolut necesar în orice țară, fie ea cât de democratică, în vreme ce Ghișe…
Videanu s-a îmbogățit profitând de vidul legislativ de după revoluție, dar nu a fost nici securist nici turnător și nu și-a făcut averea firând banii securității pe care o servise cu credință.
Nu încape comparație.

Pribeagul 12-06-2014 - 17:55

Amindoi sunt securisti, adica apara statul prin miloace tainice.

Adica Videanu, care nu se stie sigur ca n-a fost/este si el securist, poate sa fure, ca-i vid legislativ? A lua ce nu-i al tau, din avutul altcuiva, pagubindu-l pe acel cineva, este hotie, este jaf, este…, oricind si oriunde.

UnUL 12-06-2014 - 18:42

N-ai înțeles, Pribege
1. Hoț și securist nu e același lucru, Felix e amândouă.
2. Majoritatea averilor s-au făcut în primii ani de după revoluție profitând de vidul legislativ. Tot hoție se cheamă, dar e hoție semi-legală. Și cei mai mulți dintre ei fac acum afaceri perfect legale, Vorba lui John Davison Rockefeller: „Va dau socoteală de fiecare bănuț al meu, dar nu ma întrebați de primul milion de dolari”
3. Nu confunde securist cu SRIst, nu e de loc același lucru. SRI-ul nu are funcția represivă pe care o avea securitatea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult