Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preda avertizeaza: Basescu nu poate fi exclus din politica urmatorilor patru ani

Preda avertizeaza: Basescu nu poate fi exclus din politica urmatorilor patru ani

scris de Ziua Veche
8 afisari

.“Cine isi face calcule crezand ca il poate exclude pe Traian Basescu din ecuatia politica a urmatorilor patru ani comite o eroare copilareasca”, scrie europarlamentarul PDL Cristian Preda pe blogul sau. El isi exprima mirarea si ingrijorarea fata de insistentele PSD si PNL de a organiza alegeri anticipate in miezul unei grave crize economice.

“Asa si cu alegerile anticipate in timp de criza, pe care le solicita unii pesedisti si penelisti! Criza financiara e grozava, semne de redresare nu sunt deocamdata, economia seamana cu un drum desfundat, iar solutia propusa de ei sunt alegerile anticipate. Cine iese din saracie in felul acesta? Comunitatea ce castiga? Sa fie Romania (si) singurul loc din lume in care unii cred ca scapa de criza deficitului public prin alegeri anticipate? Las la o parte faptul ca a face alegeri anticipate e ceva mai greu decat a fura un capac de canal”, afirma europarlamentarul PDL. El relateaza: “Saptamana trecuta, un francez mi-a impartasit impresiile sale despre Romania, dupa mai multe vizite pe care le facuse la noi in anii nouazeci. “Ce m-a uimit”, mi-a spus el, “a fost saracia din Bucuresti. O vedeai cand te uitai la drumuri. Gropi peste tot, calitate proasta a asfaltului, rigole neingrijite etc. Culmea e ca, in peisajul asta dezolant, se mai gaseau unii care sa fure capacele de la canale. In-cre-di-bil! E singurul loc din lume in care am vazut asa ceva!! De ce ajung unii sa faca un asemenea gest? Scapa de saracie in felul asta? Dar oare nu se gandesc si la comunitate?”, m-a intrebat nedumerit interlocutorul meu”.

Cristian Preda avertizeaza: “Intr-adevar, opozitia poate destitui un Guvern printr-o motiune, apoi refuza doua propuneri venite de la Presedinte. Constitutia spune ca, intr-o asemenea situatie, Presedintele poate dizolva camerele, dupa consultarea sefilor Camerei si Senatului. Dar ‘a putea sa’ nu e acelasi lucru cu ‘a fi obligat sa’. Acesta nu e un scenariu, ci doar o reamintire a textului constitutional”.

0 comentariu

Victor Radulescu 10-03-2010 - 15:20

Daca noul indice va fi obtinut pe baza statisticilor tranzactiilor imobiliare de pana acum (un fel de abordare „prin comparatie”) nu va avea nici o valoare, si nici nu va aduce surprize.
In opinia mea indicele ar trebui calculat prin metoda costurilor (eventual sa se tina cont si de costul de inlocuire) aplicat la standardele actuale din constructii – in acest caz se pot produce surprize (diferente fata de ceilalti indici), dar indicele BNR ar putea constitui un punct de referinta de necontestat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult